Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 15/01/18

 

 

Κατά τα άλλα βγαίνουμε από τα μνημόνια!

 

Ξεκινώντας με το γνωστό ζήτημα που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, αυτός της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια που διαφημίζει η κυβέρνηση, θα πρέπει όλοι να κρατήσουμε αυτά που είπε ο κ. Βίζερ. Σε αυτά τα λόγια περιγράφεται όλη η αλήθεια για το ζήτημα της επόμενης ημέρας του τέλους του προγράμματος και την αυστηρή εποπτεία κάτω από την οποία θα βρίσκεται η χώρα μας, για πάρα πολλά χρόνια.    

 

Σε συνέντευξή του λοιπόν ο κ. Βίζερ ανέφερε πως παρόλο που ακόμα δεν έχει συζητηθεί ποια θα είναι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών από τον Αύγουστο που το πρόγραμμα τελειώνει, όλα θα εξαρτηθούν από τις συμφωνίες των δύο πλευρών για τη μείωση του χρέους.

 

«Εάν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μετά το τέλος του προγράμματος, τότε λογικό είναι να επιτευχθεί κάποια περαιτέρω συμφωνία», λέει χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι οι χώρες που έχουν περάσει από μνημόνια έχουν διαφορετική σχέση με τους εταίρους. Σύμφωνα με τους κανόνες οι οποίοι εφαρμόζονται στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο –σύντομα και στην Ελλάδα–, η χώρα θα είναι κάτω από μια ενισχυμένη εποπτεία μέχρις ότου το 75% των δανείων επιστραφεί – κάτι που τοποθετείται χρονικά με τα σημερινά δεδομένα γύρω στο 2060!

 
 
 

 

Αν δεν το μπλοκάρουν οι ξένοι είναι μεγάλες οι πιθανότητες

Τώρα όσον αφορά το ζήτημα των Σκοπίων, με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις Καμμένου, θα λέγαμε πως οι πιθανότητες να κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, μέσω δημοψηφίσματος, για το αν αποδέχεται την ονομασία που θα αποφασιστεί για τα Σκόπια, αυξάνονται.

Φυσικά πολλά εξαρτώνται και από τους ξένους και αν αυτοί θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί αν απορρίψουν τη λύση του δημοψηφίσματος (πράγματα εξαιρετικά πιθανό), το πιθανότερο είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στην διεξαγωγή του.

 
 
 

Παπαντωνίου

Και στα του πολιτικού παρασκηνίου τώρα και σε πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώνονται, θετικά φαίνεται να έχουν απαντήσει οι αρχές της Ελβετίας στην αποστολή στοιχείων για τη διαδρομή του 1,3εκ ευρώ της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταθέσεις της Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC είχαν αποκαλυφθεί τυχαία με τη λίστα Λαγκάρντ, με τα χρήματα να έχουν γίνει έμβασμα στο λογαριασμό της από τον κουμπάρο του ζευγαριού και στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού κ. Παπαντωνίου.  

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ και περίπου 5 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα των ελληνικών αρχών, οι αρχές της Ελβετίας έκαναν δεκτά τα δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών αρχών που αφορούσαν στην άρση του απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού του επιχειρηματία Γιώργου Κανδαλέπα, κουμπάρου του κ. Παπαντωνίου και της κα Κουράκου, με την εισαγγελία παράλληλα να απορρίπτει όλες τις προσφυγές του κου Κανδαλέπα, ο οποίος είχε προβάλει αντιρρήσεις στο άνοιγμα του τραπεζικού του λογαριασμού.  

Και όπως όλα δείχνουν και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα πράγματα για το ζεύγος Παπαντωνίου γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Μάλιστα κάποιοι φθάνουν στο σημείο να μιλάμε για το ενδεχόμενο ο πρώην υπουργός να κινδυνεύσει να βρεθεί πίσω από τα Κάγκελα της φυλακής.

 
 
 

Ζουράρις

Τώρα για το κ. Ζουράρη τι να πει κανείς; Είχαμε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες παρουσιάζοντας τα όσα έλεγε ο κ. Ζουράρις για το ζήτημα των Σκοπίων, πριν από μερικά χρόνια σε σχέση με τα όσα λέει σήμερα. Να θυμίσουμε ότι κ. Ζουράρις είναι αυτός ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είχε κάνει την απίστευτη δήλωση: «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!». O κ. Ζουράρις είναι αυτός που είναι. Το πρόβλημα είναι άλλο. Αφενός με τον κ. Τσίπρα που ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας επέλεξε τον κ. Ζουράρη για υφυπουργό παιδείας. Ένας υφυπουργός παιδείας που βγαίνει στα κανάλια και βρίζει τους πάντες. Η επιλογή του κ. Ζουράρη θυμίζει τις επιλογές του κ. Τσίπρα, όταν επέλεξε για υπουργό οικονομικών τον κ. «Μπαρουφάκη» αλλά και για πρόεδρο της βουλής την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Άλλα πέραν της επιλογής του κ. Ζουράρη για υφυπουργού παιδείας υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα.

Αυτό έχει να κάνει με όλους αυτούς που ψήφισαν τον κ. Ζουράρι. Ο κ. Ζουράρις στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης έλαβε 6.126 ψήφους, πρώτος από τους ΑΝ.ΕΛ. Ας πούμε λοιπόν ότι αυτοί οι 6.126 δεν ήξεραν. Λέμε τώρα. Έχουμε πραγματικά μεγάλη περιέργεια να δούμε πόσους ψήφους μπορεί να πάρει στις επόμενες εκλογές ένας άνθρωπος που ανάμεσα σε άλλα δηλώνει και τι έγινε αν χάσουμε 10 νησιά. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαός είναι αυτός που ψηφίζει.

 
 
 

Η μεγάλη απόδραση από τον... Κήπο

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …  Θυμάστε όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου που οι διαδηλωτές (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τους τότε Αγανακτισμένους (πάλι του ΣΥΡΙΖΑ) είχαν αποκλείσει («πολιορκήσει») τη Βουλή και η κάθε πρόσβαση στο Κοινοβούλιο ήταν αδύνατη, πλην της πρόσβασης από τον Εθνικό Κήπο; Σας πληροφορώ ότι κάτι τέτοιο συνέβη και την Παρασκευή με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Με μία όμως διαφορά; Το μονοπάτι του Εθνικού Κήπου προς τη Βουλή πήραν αυτή τη φορά και Συριζαίοι.

nnn

Ο όγκος της διαδήλωσης της τελευταίας μη μνημονιακής απεργίας ήταν εντυπωσιακός. Η Αστυνομία υπολόγισε ότι περίπου 8.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στον αποκλεισμό της Βουλής. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων ανέβαζαν τον αριθμό των συμμετασχόντων σε 14.000. Αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία, τη στιγμή που υπήρξε για άλλη μια φορά πολιορκία της Βουλής, εγκλωβίζοντας τους βουλευτές μέσα στο Κοινοβούλιο και αυξάνοντας κατακόρυφα την κατανάλωση καφέδων στο καφενείο και τσιγάρων (παντού). Ολες οι είσοδοι (ακόμη και αυτές του γκαράζ) είχαν σφραγιστεί, με την Αστυνομία να φοβάται κάποιο «ντου» από τον Ρουβίκωνα, ή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η τελευταία επιχείρησε να εισβάλει, και στην προσπάθεια της Αστυνομίας να την αναχαιτίσει προκλήθηκαν ορισμένα μικροεπεισόδια.

Επαθαν αυτά που έκαναν

Εκείνη την ώρα από την είσοδο της Βουλής στον Εθνικό Κήπο κάνει την εμφάνισή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συνοδευόμενος από τη φρουρά του. Ηθελε να εισέλθει στο αποκλεισμένο Κοινοβούλιο και δεν υπήρχε άλλη δίοδος πλην του Κήπου, θυμίζοντας την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, όπου κατά τη νυχτερινή απόδραση των βουλευτών του, μία (η Μαρία Θεοχάρους) έχασε το τακούνι της ενώ η άλλη (Θεοδώρα Τζάκρη) είδε φθορές στα ψηλοτάκουνα παπούτσια της. Ετσι, ο κ. Δραγασάκης ήρθε και αυτός αντιμέτωπος με όσα τράβηξαν οι πασόκοι με την ψήφιση των μνημονίων. Βρέθηκε μαζί του στον Εθνικό Κήπο και ένας νεοδημοκράτης βουλευτής και πρώην υπουργός, ο Χρήστος Σταϊκούρας, οποίος μάλιστα είχε αργήσει για την εισήγησή του στην Ολομέλεια, πλην όμως δεν μπορούσε καν να πλησιάσει τη Βουλή.

nnn

Ρώτησα τον κ. Σταϊκούρα που είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους αποδράσεις εάν με τον συνοδοιπόρο του αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στον Εθνικό Κήπο άνοιξε συζήτηση περπατώντας στο ειδυλλιακό τοπίο με τις πάπιες, τις γάτες, τα περιστέρια και την πυκνή βλάστηση που προσφέρει ο Κήπος. Μου απάντησε ότι πέραν της τυπικής χαιρετούρας, τίποτε άλλο. Ούτε καν προσπάθεια να του εξηγήσει γιατί η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Ποιος ξέρει γιατί. Δεν σήκωνε το κλίμα, ούτε για τον γαλάζιο ούτε για τον αντιπρόεδρο. Βλέπετε, έχουν παρέλθει εκείνες οι ωραίες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ο Αλέξης Τσίπραςπήγαινε από το πολιτικό γραφείο στη Βουλή στο Μέγαρο Μαξίμου μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Τότε που συνοδευόταν πάντοτε από τον Νίκο Παππά, τότε που έβγαζαν σέλφις με τους ανύποπτους μαθητές που τύχαινε να βρίσκονται εκεί.

 
 
 

Αγνοείται ο δραχμιστής σύμβουλος του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Σύμφωνα τώρα με τα Παραπολιτικά, δηµιουργήθηκε µε στόχο να ενισχυθεί η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ωστόσο, από τον Μάρτιο του 2017, που συγκροτήθηκε, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσµα. Ο λόγος για την Επιστηµονική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Συµβουλίου του υπουργείου Οικονοµίας, επικεφαλής του οποίου έχει τεθεί από τον αρµόδιο υπουργό ∆ηµήτρη Παπαδηµητρίου ο στενός του συνεργάτης από το Ινστιτούτο Levy Γιαν Κρέγκελ (σφοδρός επικριτής του νοµίσµατος του ευρώ). Στόχος ήταν να συνεδριάζει τρεις φορές τον χρόνο. Ωστόσο, από την πρώτη συνεδρίασή της, τον περασµένο Μάρτιο, δεν έχει υπάρξει κάποια δραστηριότητά της και έκτοτε η τύχη της αγνοείται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....