Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 15/02/18

 

 

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον  

 

Θα ξεκινήσουμε με την υπόθεση της Novartis, αφού δεν κρύβουμε ότι βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσες τις διαρροές πως: “υπογραφή συγκεκριμένων Υπουργικών Αποφάσεων που συμπίπτουν χρονικά με καταβολές μεγάλων χρηματικών ποσών σε πολιτικά πρόσωπα εντόπισε σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Novartis”.  

Τώρα από που διαρρέονται αυτές οι πληροφορίες καταλαβαίνουμε όλοι. Είτε έτσι είτε αλλιώς αν ισχύει κάτι τέτοιο η κατάσταση αρχίζει να γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Προσωπικά δεν πιστεύουμε πως έχουνε βρεθεί τέτοια στοιχεία και αν υπάρχουν εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε (είμαστε καχύποπτοι για την ακρίβεια) πως η υπόθεση δε θα προχωρήσει ως το τέλος. Ωστόσο φυσικά και κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα, με όλα να δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση θα μείνει ανοιχτή και θα χρησιμοποιηθεί και πάλι λίγο πριν τις εκλογές.  

 
 
 

 

“Θα υπάρξουν και άλλα σκάνδαλα”

Και ποιό είναι το πιο ενδιαφέρον; Ότι στελέχη του Σύριζα διαρρέουν εδώ και εκεί πως η υπόθεση της Novartis δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο που υπάρχει. Όπως λένε χαρακτηριστικά υπάρχουν και άλλες «μεγάλες» υποθέσεις, οι οποίες θα «σκάσουνε» σύντομα. Κατά τους επόμενους μήνες, πιθανόν και λίγο καιρό πριν τις εκλογές θα προσθέταμε εμείς, όποτε τέλος πάντων γίνουν αυτές. 

Η απορία μας παραμένει η ίδια. Πως γνωρίζουν τα στελέχη του Σύριζα θέματα που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη; (όλοι καταλαβαίνουμε την απάντηση). Όπως και το σχόλιο μας είναι το ίδιο. Ότι επί της ουσίας σχεδόν ποτέ κανείς σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να πάει φυλακή. Απλώς βγαίνουνε κάποιες υποθέσεις για επικοινωνιακούς σκοπούς και μετά οι ίδιες υποθέσεις κλείνουν ….

 
 
 

 

Τσακαλώτος

Τώρα στο ζήτημα της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, αν και σίγουρα ο υπουργός οικονομικών θα το διέψευδε, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως στις κατ' ιδίαν συζητήσεις, ο κ. Τσακαλώτος αφενός παραδέχεται πως καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Αφετέρου αν και με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, δεν αρνείται κάποια από τα πλεονεκτήματα της «προληπτικής πιστωτικής γραμμής», την οποία ζητάει και ο κ. Στουρνάρας, όπως και πολλοί ξένοι αναλυτές (φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που λένε πως η καθαρή έξοδος είναι καλύτερη, ως μήνυμα πως η χώρα βγαίνει πραγματικά από την κρίση).

Φυσικά επίσημα ο κ. Τσακαλώτος θα συνεχίσει να μιλάει για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, για ευνόητους λόγους. Βέβαια εμείς θα επαναλάβουμε πως ο κ. Τσακαλώτος είναι από τα λίγα καλά στελέχη αυτής της κυβέρνησης, ένα καλό δίδυμο με τον κ. Χουλιαράκη στο ΥΠΟΙΚ, ένα δίδυμο για το οποίο έχουμε θετική άποψη.  

 
 
 

 

Βαρουφάκης

Και κατά τα ψέματα, χθες ήταν μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και γενικά για την Ευρώπη. Και αυτό γιατί ο τεράστιος, ο μέγιστος κ. Βαρουφάκης (αυτός που χρέωσε την Ελλάδα με αρκετά δις ευρώ –εμείς δε θα πούμε 100 ή 200, αλλά τουλάχιστον 30 με 40δις ευρώ – δηλαδή περίπου 20% του ΑΕΠ), ανακοίνωσε το όνομα του νέου κόμματος του. Ποιό ήταν αυτό; Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25).

Πραγματικά όμως, μόνο ένας τύπος σας τον κ. Βαρουφάκη θα έδινε στο κόμμα του μια τέτοια ονομασία. Άντε και Κωνσταντοπούλου.

Φυσικά η απορία μας παραμένει η ίδια. Ποιός στο καλό θα ψηφίσει έναν άνθρωπο που διέσυρε και πάνω από όλα χρέωσε τη χώρα του με τόσα δις ευρώ. Κάτι μας λέει ότι ειδικά σε αυτή τη χώρα, σίγουρα θα βρεθούν αυτοί που θα ψηφίσουν τον κ. Γίαννη*.

* Συγνώμη ξεχαστήκαμε. Γράψαμε το Γιαννης με ένα «ν». Όπως ο  ίδιος ο Βαρουφάκης είχε αποκαλύψει, σε ηλικία μόλις 5ετών είχε μαλώσει με τη δασκάλα του για αυτό το ζήτημα!! Επαναλαμβάνουμε σε ηλικία μόλις 5ετών. Κακά τα ψέματα τα περισσότερα προβλήματα ξεκινάνε από την παιδική ηλικία.

 
 
 

 

Τα υπόγεια του Μαξίμου

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Ποιά είναι τέλος πάντων αυτά τα «υπόγεια του Μαξίμου» για τα οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αφήνουν η μία εναντίον της άλλης αιχμές; Τι είδους σενάρια άραγε επεξεργάζονται; Τι δουλειά κάνουν ακριβώς; Προτού πάρουμε τα πράγματα και τα γεγονότα με τη σειρά, θα πρέπει να σας πω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει υπόγειο (όπου είναι εγκατεστημένο το επικοινωνιακό στρατηγείο του εκάστοτε πρωθυπουργού), υπάρχει ισόγειο (όπου βρίσκεται το γραφείο του Πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών) και το δώμα του Μεγάρου. Αλλά κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στην κυβέρνηση, τα «υπόγεια του Μαξίμου» έχουν την τιμητική τους.

nnn

Αυτή τη φορά, με αφορμή την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε η επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, ο σύζυγός της Κ.  Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του ευθέως προς το Μαξίμου λέγοντας «εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους». Απάντησε αμέσως με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού που ενημέρωνε το ζεύγος Μητσοτάκη ότι «στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει πια γραφείο ο συνεταίρος τους, κ. Παπασταύρου, ούτε εισέρχονται βαλίτσες Samsonite τροχήλατες πριν καταλήξουν σε κάποιον φορολογικό παράδεισο». Λέξεις σκληρές, διαλεγμένες μία προς μία για να πλήξουν τους περισσότερους κατά το παρελθόν ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, προτού εγκατασταθεί σε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας. Μερικοί στην αντιπολίτευση παρατήρησαν ότι εάν δεν υπήρχε στην ανακοίνωση το εθνόσημο και η ένδειξη «Γραφείο Πρωθυπουργού», τότε σίγουρα θα νόμιζε κανείς ότι επρόκειτο για απάντηση κάποιου συριζαίου βουλευτή σε τηλεοπτικό πάνελ.

nnn

Ρωτήθηκε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος για το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης και απάντησε απλώς ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαπλεκόμενοι και ότι επήλθε επιτέλους η κάθαρση από τη διαφθορά. Η αντιπολίτευση βεβαίως εξοργίστηκε κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι «δικάζει και καταδικάζει χωρίς αποδείξεις» (ειδικά για τις «βαλίτσες τις τροχήλατες»). Η κυβέρνηση ωστόσο διά του κ. Τζανακόπουλου επιμένει ότι η διατύπωση για τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου ήταν η πολιτικά πρέπουσα.

nnn

Πλην του Πρωθυπουργού (και ίσως μερικών υπουργών, ενοίκων του Μαξίμου, όπως των Αλέκου Φλαμπουράρη, Νίκου Παππά) ουδείς εισέρχεται στο πρωθυπουργικό γραφείο από την οδό Ηρώδου Αττικού. Η συνηθισμένη είσοδος είναι η λεγόμενη «πίσω πόρτα του Μαξίμου», στην οδό Βασ. Γεωργίου, η οποία διαθέτει και μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών και οδηγεί πρώτα στο καφενείο και εν συνεχεία εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία των Δ. Τζανακόπουλου, Θανάση Καρτερού και Αγγελου Τσέκερη. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και οι συνεργάτες τους. Ακόμη ένοικοι των υπογείων είναι δυο-τρεις πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, ενώ στο ισόγειο κοντά στο γραφείο του κ. Τσίπρα, διαθέτουν γραφεία οι κ.κ. Φλαμπουράρης, Ν. Παππάς, Χρ. Βερναρδάκης, Δ. Λιάκος. Στον πρώτο όροφο γίνονται οι συσκέψεις του πρωινού καφέ, όπου ετοιμάζεται η ατζέντα της ημέρας και οι γνωστές επιθέσεις με τα non papers.

nnn

Οι συνήθεις επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι «θεσμικοί»(όπως για παράδειγμα ο αρχηγός της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης) ή ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, ή υπουργοί με τους οποίους συνεργάζεται ο Πρωθυπουργός. Εν συνεχεία είναι οι λεγόμενοι «επενδυτές», όπως επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιρειών που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, συνδέσμων κ.ά.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....