Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 15/03/18

 

Κατακόρυφη αύξηση των πιθανοτήτων για εκλογές το Σεπτέμβριο

 

Αρκετές φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που υπάρχουν σε αρκετά ΜΜΕ αναφορές σε πρόωρες εκλογές, έχουμε πει πως αυτές μπορεί να συμβούν το φθινόπωρο του 2018, χωρίς να αποκλείεται (αν βγαίνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού) να πάμε και για το 2019 (πιθανόν 2πλές ή και 3πλές εκλογές). Με βάση λοιπόν τις τελευταίες ειδήσεις, αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό και με βάση τα όσα μαθαίνουμε, ημέρα με την ημέρα αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο. Έτσι λοιπόν αν πιστεύαμε πως οι πιθανότητες ήταν περίπου 60-40% υπέρ των πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο ή το Οκτώβριο, πιστεύουμε πως πλέον οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί στο περίπου 75-25%.  Και ανάμεσα σε άλλα, ειδικά αν το ΔΝΤ επιμείνει όλα τα μέτρα να εφαρμοστούν από τις αρχές του 2019, οι πιθανότητες θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο και οι εκλογές θα έλθουν ακόμη πιο κοντά.  

 
 
 

 

Καλή είδηση

 

Και για μην αναφερόμαστε μόνο στα αρνητικά (όπως κάνουμε παρακάτω), θα αναφερθούμε σε μια αρκετά θετική εξέλιξη. Αυτό της ανακοίνωσης πως το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 2,752 δισ. ευρώ το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,307 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 2,135 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2017 (βέβαια σύμφωνα πάντα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού - σε τροποποιημένη ταμειακή βάση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών). 

 

Και αν και πολύ νωρίς (μιλάμε μόνο για το δίμηνο), αυτή είναι θετική εξέλιξη σε μια χρονιά που έχει έναν εξαιρετικά δύσκολο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, το 3,5%. 

 
 
 

 

Δεν είναι εικόνα αυτή!!

 

Είχαμε αναφερθεί και πριν από λίγο καιρό και θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Στην πλέον κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι εικόνα αυτή που εμφανίζει το υπουργείο άμυνας. Και το λέμε αυτό με αφορμή τις νέες δηλώσεις του κ. Κουβέλη που είπε χθες πως «οι δηλώσεις περί ομηρίας δεν υπηρετούν εκείνο το οποίο διεκδικούμε».

 

Και όπως είχαμε σχολιάσει …. Στην πλέον κρίσιμη (και επικίνδυνη) περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός επέλεξε στα πλαίσια του ανασχηματισμού να βάλει στο υπουργείο ένα δίδυμο που από την αρχή ήταν σίγουρο πως δε θα λειτουργήσει.  

 

Και μπορεί σε κάποιους αυτό να ακούγεται κάπως ….. Αλλά δεν είναι έτσι …. Θυμίζουμε τις συνεχείς προειδοποιήσεις που κάναμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και από την πρώτη εβδομάδα που ο κ. Τσίπρας είχε επιλέξει για ΥΠΟΙΚ, τον απίστευτο κ. Βαρουφάκη. Ευχόμαστε στο τέλος να μην μιλάμε και πάλι για ένα ατύχημα.

 
 
 

 

Χόκινγκ

 

Θα κάνουμε και εμείς μια αναφορά στον Στίβεν Χόκινγκ και θα σταθούμε σε κάτι το οποίο πιστεύουμε και φοβούμαστε πάρα πολύ., Ο Χόκινγκ (μαζί με τον Έλον Μασκ) ήταν μια από τις κύριες φωνές κατά της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και των κινδύνων της. Όπως είχε πει, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει φτιαχτεί για «ταπεινές» λειτουργίες, αλλά για την ανεξέλεγκτη αυτοβελτίωσή της μέχρι το σημείο όπου θα αφήσει την ανθρωπότητα στη μοίρα της και τελικά όλοι οι άνθρωποι θα αντικατασταθούν από τα ρομπότ. Και πολύ φοβούμαστε πως αυτή θα αποδειχθεί μια από τις πιο επιτυχημένες του προβλέψεις του Χόκινγκ.

 
 
 

 

 

Εκρηξη

 

Και κλείνοντας, τα παρακάτω έγραψαν «Τα Νέα» …. Φαντάζομαι ακούσατε για την έκρηξη σε κατάστημα λευκών ειδών την Τρίτη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι. Από την έκρηξη έσπασε η τζαμαρία και προκλήθηκαν και άλλες ζημιές, αφού ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα στο μαγαζί. Αυτό που ίσως να μην έχετε ακούσει είναι πως δυο βήματα πιο κει μένει και ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Οπότε, υποθέτω, είναι από τις καλά φυλασσόμενες γειτονιές.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....