Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 15/06/18

 

Κάπως έτσι θα είναι η λύση

Ξεκινώντας και σήμερα με το ζήτημα του χρέους, νομίζουμε πως το τελευταίο δημοσίευμα της Bild (όχι ότι είναι και η πιο σοβαρή γερμανική εφημερίδα), το οποίο επικαλείται επίσημο έγγραφο, δυστυχώς είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Και λέμε δυστυχώς, γιατί όπως θα σπεύσουν όλοι οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι να πούνε μετά τις τελικές ανακοινώσεις, αυτές οι αποφάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, με το ζήτημα του ελληνικού χρέους να είναι σίγουρο πως θα ξανασυζητηθεί τα επόμενα χρόνια.  

 

Για την ιστορία και σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που επικαλέστηκε χθες η Bild, τα παλαιά δάνεια από τον προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF) θα παραταθούν κατά τουλάχιστον τρία χρόνια και τα επιτόκια αυτών των δανείων θα μειωθούν.

 

Επίσης, η Ελλάδα θα λάβει 15 δισ. ευρώ από τα αδιάθετα του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), τα οποία θα εγγυηθούν την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους στη μετά το Μνημόνια εποχή.

 

Η Ελλάδα θα λάβει περί τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα. Ως αντιστάθμισμα θα συνεχιστεί ο ενισχυμένος έλεγχος της εφαρμογής των συμφωνηθεισών με την ελληνική κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων.

 
 
 

Εμείς έχουμε προειδοποιήσει

Με επιφυλακτικότητα και προβληματισμό  αντιμετωπίζουν οι δανειστές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε αντιστροφή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων μεταμνημονιακά. Αυτό έγραψε χθες τόσο ένα δημοσίευμα των FT, όσο και ένα δημοσίευμα του CNN Greece. Και ουσιαστικά αυτό λέμε και εμείς εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ότι η χαζομάρα με τις εξαγγελίες πριν καν τελειώσει το πρόγραμμα (όχι ότι μετά πρέπει), κάνει ζημία στη χώρα μας, εμφανίζοντας μας για ακόμη μια φορά ως εξαιρετικά αναξιόπιστους. Και δυστυχώς είμαστε για να τα λέμε όλα μεταξύ μας.

 
 
 

 

Πρόταση μομφής

Τώρα όσον αφορά το ζήτημα της πρότασης μομφής της κυβέρνησης, παραπέμποντας στο χθεσινό μας σχόλιο, θα επαναλάβουμε πως θεωρούμε αυτήν την κίνηση του προέδρου της ΝΔ λανθασμένη. Όλοι γνωρίζουνε πως η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία, έστω σε ένα βαθμό, θα αναπτερώσει την κυβέρνηση και τον Α. Τσίπρα, σε ένα δύσκολο timing και με ενστάσεις από πολύ κόσμο για την ονομασία των Σκοπίων.

 
 
 

Κίνημα Αλλαγής

Και όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, πέραν των όσων λένε από τους ΑΝ.ΕΛ, την πρόταση μομφής κτλ …. Από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις είναι το σκηνικό έντασης που υπάρχει στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο έχει εισέλθει σε περίοδο αναταράξεων.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Σταυρός Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης διατύπωσαν την άποψη ότι η συμφωνία παρά τα γκρίζα σημεία κινείται σε θετική κατεύθυνση. Και τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να υιοθετήσει τους πανηγυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν μπορεί να εμφανιστεί κάθετα αρνητικό. Και όλα δείχνουν πως όταν θα έχουμε ψηφοφορία για το ζήτημα της ονομασίας, σίγουρα θα υπάρξουν βουλευτές από το Κίνημα Αλλαγής που θα ψηφίσουν την συμφωνία. Και ανάμεσα σε άλλα, θυμίζουμε και τις πρόσφατες πολύ συχνές συναντήσεις του Α. Τσίπρα με τον κ. Θεοδωράκη.  

 
 
 

Κάπως έτσι είναι η αλήθεια

Για να γελάσουμε και λίγο, θα λέγαμε πως το παρακάτω σκίτσο του Η. Μακρή είναι πετυχημένο.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....