Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 15/11/17

 

Εκλογές – Κοινωνικό μέρισμα

 

Τεράστιες συζητήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος, μια εξέλιξη πάντως η οποία ήταν κάτι παραπάνω από γνωστό ότι θα συμβεί. Είτε έτσι είτε αλλιώς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση κοντράρονται από χθες, με αρκετά στελέχη της ΝΔ να προβλέπουν εκλογές. Και πέραν όμως των στελεχών της ΝΔ, αρκετά στελέχη και των άλλων κομμάτων κάνουν αναφορές στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

 

Προσωπικά έχουμε την ίδια άποψη και θα την επαναλάβουμε. Πριν από το β΄εξάμηνο του 2018 πιστεύουμε πως είναι πολύ δύσκολο να έχουμε πρόωρες εκλογές. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση και ο Α. Τσιπρας θα πάει σε εκλογές μόνο εφόσον σε κάποια στιγμή οι στόχοι – αριθμοί θα αρχίσει να φαίνεται ότι δε βγαίνουν. Μόνο τότε και ενόψει νέων δύσκολων αποφάσεων, πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση. Και χωρίς να είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί μέσα στο 2018 (αν και τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από το 2017 λόγω του στόχου του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα), αλλά το 2019.

 
 
 

 

Πιο σωστά κριτήρια

 

Να κάνουμε και ένα σχόλιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, για το οποίο πάρα πολλά μπορεί να πει κανείς. Ότι τουλάχιστον φέτος η κυβέρνηση φρόντισε να είναι αρκετά πιο δίκαιο από πέρσι που δόθηκε μόνο σε συνταξιούχους, αποκλείοντας ακόμη και μακροχρόνια ανέργους χωρίς το παραμικρό εισόδημα. Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση στη χώρα με τα έκτακτα μερίσματα και τα «κουπόνια φτώχιας» είναι παρακμιακή. Ωστόσο φέτος τα κριτήρια είναι σωστότερα και αυτό ήταν θετικό.  

 
 
 

 

Γενικά τα διαχειρίζεται καλύτερα …

 

Και να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Ότι τουλάχιστον φέτος η κυβέρνησης είχε φροντίσει να πάρει το πράσινο φως των δανειστών για το μέρισμα και δεν είχαμε επανάληψη των όσων είχαν συμβεί πέρσι. Γενικά θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ πιο προσεκτική και τα πηγαίνει πολύ καλύτερα με τους δανειστές. Και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό, αφού υπάρχει τεράστια ανάγκη να μη συμβεί το παραμικρό στις σχέσεις με τους ξένους αξιωματούχους, η κυβέρνηση να κλείσει τα προαπαιτούμενα (μην το ξεχνάμε αυτό) και άμεσα να κλείσει η αξιολόγηση. Και αν και όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται ομαλά, σε αυτή τη χώρα μέχρι επίσημα να ανακοινωθεί το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, εμείς θα κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις …..

 
 
 

 

ΚΚΕ

 

Και σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε στο ΚΚΕ. Ναι θα το κάνουμε και αυτό!!! Ξέρετε λοιπόν τις μας έχει κάνει  εντύπωση. Ότι νιώθουμε πως αυτό το κόμμα σιγά – σιγά βιολογικά πεθαίνει.

 

Και κάποιος θα μας απαντήσει, ότι αυτό έλεγαν κάποιοι και πριν από 10 χρόνια!!!  Κατά την άποψη μας όμως αυτό δε λέει τίποτα. Εμείς παρατηρούμε ότι τα στελέχη του ΚΚΕ είναι όλο και πιο απόμακρα από το λαό και γενικά εξαφανισμένα από την επικαιρότητα. Μάλιστα αφορμή για το σημερινό μας σχόλιο είναι ότι πριν από λίγες ημέρες και όταν κάναμε κάποιες σκέψεις για το ποιά θα μπορούσε να είναι η επόμενη βουλή, πιάσαμε τον εαυτό μας να έχει ξεχάσει για μερικά λεπτά το ΚΚΕ. Όχι πως πιστεύουμε πως τα ποσοστά του θα πέσουν ιδιαιτέρως στις επόμενες εκλογές (είναι βέβαια στη μέση και η κρίση). Ωστόσο το ΚΚΕ έχει μια στάση η οποία δείχνει όλο και πιο απόμακρη από τον λαό και αυτό πιστεύουμε πως αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει, κινδυνεύοντας σε κάποια στιγμή μέχρι και να μην μπει στη βουλή.  

 
 
 

Ανησυχία στο Μαξίμου

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Με προβληματισμό υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την Κεντροαριστερά στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρά τις αντίθετες δηλώσεις, ότι δηλαδή δεν τους ενόχλησαν, εκείνο που έμαθα είναι ότι τους ενόχλησαν και τους παραενόχλησαν. Εάν πάει καλά το όλο θέμα της επανασυγκρότησης του Κέντρου, ο Αλέξης Τσίπρας χάνει αυτό που επί 3 χρόνια επιχειρούσε να «κτίσει», το προφίλ του μοναδικού δηλαδή ηγέτη της Κεντροαριστεράς. Και τώρα πώς θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα; Ε, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε. Συριζαίοι οι οποίοι δέχτηκαν να μιλήσουν είπαν ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η... αποδόμηση του νέου σχήματος. Θα κάτσουν δηλαδή και θα περιμένουν τη... διάλυσή του, η οποία, κατά τους συριζαίους, δεν θα αργήσει να έρθει λόγω των διαφωνιών που ήδη εμφανίστηκαν (στο Ποτάμι) και στη διαφορετική τακτική που θέλουν να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι έναντι των δύο μεγάλων κομμάτων.

nnn 

Ετσι, από σήμερα κιόλας, ο Τσίπρας θα επιχειρήσει αντεπίθεση («τώρα που βράζει το σίδερο», μου λένε). Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θράκης ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει παροχές και θα επιτεθεί τόσο στη ΝΔ όσο και στο νέο σχήμα. Ακόμα και για το πάλαι ποτέ πατριωτικό ΠαΣοΚ, κάτι θα έχει πει, ώστε να  ανακόψει τις διαρροές στελεχών του προς την Κεντροαριστερά ή των επαναπατρισμό πασόκων. Μου λένε ότι θα αναφερθεί στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη και θα επιχειρήσει να την οριοθετήσει, δηλαδή θα θέσει και κόκκινες γραμμές. Οχι όπως συνέβη την άλλη φορά, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης. 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....