Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 16/02/18

 

 

«Δεν έχει και πολύ άδικο»

Θα ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για την μήνυση που κατέθεσε ο Α. Σαμαράς προς τον Α. Τσίπρα. Για την υπόθεση της ιστορίας αυτής καθ’ αυτής ας αποφασίσει η δικαιοσύνη. Το ότι φυσικά η ιστορία βγήκε ακριβώς την επομένη του συλλαλητηρίου και το ότι φαίνεται πολύ πρόχειρα στημένη είναι δύο μεγάλες αλήθειες που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. 

Θεωρούμε όμως ότι ο Α. Σαμαράς χθες είπε μια αλήθεια. Κάτι  το οποίο έχουμε γράψει και εμείς αρκετές φορές, όπως και πολλοί άλλοι. Ότι πολλές φορές η συμπεριφορά του Σύριζα παραπέμπει στις λογικές του Μαδούρου. Ο κόσμος πεθαίνει στο δρόμο από την πείνα και ο Μαδούρο ισχυρίζεται πώς όλα πηγαίνουνε καλά. Σίγουρα με κάποια δόση υπερβολής, πολλές φορές και ο Σύριζα έχει τέτοια συμπεριφορά που θυμίζει καθεστώς Μαδούρου.

Και μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως, άλλα όσο θα πλησιάζουμε σε εκλογές (κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό), πραγματικά ανησυχούμε για το πόσο πολύ ο Σύριζα θα μπορούσε να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, ειδικά βλέποντας πως πλησιάζει η ώρα να παραδώσει την εξουσία.

 
 
 

 

Και αυτές είναι δύο μεγάλες αλήθειες…

 

Και όσον αφορά την ιστορία Σαμαρά – Τσίπρα υπάρχουν και δύο άλλες μεγάλες αλήθειες.

 

Πρώτον ότι αν είχε μείνει ο Α. Σαμαράς να τρέξει το μνημόνιο, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά καλύτερα. Ήδη από το 2014 τα πράγματα πήγαιναν σχετικά καλύτερα στη χώρα και όπως όλοι (πχ. διεθνείς οίκοι) παραδέχονται, τους τελευταίους 6 μήνες η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει περίπου στην κατάσταση που ήταν το 2014 (ίσως ελαφρά καλύτερα).

 

Δεύτερον και σε σχέση φυσικά με το πρώτο. Τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης Σύριζα (εποχή Τσίπρα – Βαρουφάκη), η χώρα έπαθε μια τεράστια ζημία. Δεν πιστεύουμε πως είναι 200δις ευρώ που είπε ο Βίζερ. Αλλά τουλάχιστον 30 με 40δις ευρώ και αυτό δεν είναι μια καθόλου μικρή ζημία, αν κανείς σκεφτεί ότι μιλάμε για μια χώρα με ΑΕΠ 180 – 190δις ευρώ!!!

 

Και κακά τα ψέματα. Κανείς που ξέρει οικονομικά δε μπορεί να αμφισβητήσει τα παραπάνω.

 
 
 

 

«Στημένο»

 

Έχουμε πει πως δε μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας. Ωστόσο θα σας πούμε ποιά είναι η άποψη μας για το τελευταίο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στα Ίμια. Ότι η Τουρκία ήθελε με κάθε τρόπο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και για αυτό το τουρκικό πλοίο πήγε φανερά σκόπιμα πάνω στο ελληνικό.

 

Τώρα το ερώτημα είναι γιατί να ήθελε κάτι τέτοιο; Προσωπικά δεν αποκλείουμε αυτό να έγινε σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, η οποία έβγαλε μια χαρακτηριστική ανακοίνωση «βρείτε τα μεταξύ σας».

 

Επαναλαμβάνουμε ότι δε μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας. Ωστόσο είμαστε πολύ καχύποπτοι μήπως το συγκεκριμένο επεισόδιο συνδέεται με το ζήτημα των Σκοπίων και την φανερή αγωνία των ΗΠΑ (και όχι μόνο) να κλείσει το όνομα και κυρίως τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ.

 
 
 

 

Κορυφαίο

Πραγματικά βρίσκουμε το παρακάτω σκίτσο κορυφαίο. Αφενός περιγράφει την πραγματικότητα στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη, όπου κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αφετέρου γιατί μεταξύ σοβαρού και αστείου περιγράφει και την κατάσταση που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας!!! Όπως πάντως και αν το δει κανείς, το σκίτσο έχει πολύ γέλιο.

 
 
 

Οι 580 της οικονομικής ελίτ της χώρας

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … H λίστα που άφησαν να διαρρεύσει (ουδείς γνωρίζει ακόμη από πού) αφορά την οικονομική ελίτ ολόκληρης της χώρας, η οποία ελέγχεται από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για τα ποσά που έβγαλαν στο εξωτερικό στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ποσά που, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία. Πρόκειται, όπως έμαθα, για τη λίστα με γνωστά ονόματα επιχειρηματιών, οι περισσότεροι με δραστηριότητα στο εξωτερικό, γεγονός που δικαιολογεί για ορισμένους και τα εμβάσματα που έστειλαν σε τράπεζες της αλλοδαπής. Για πολλές υποθέσεις ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί. Για όσες προέκυψαν διαφορές μεταξύ δηλωθέντων ποσών και καταθέσεων επιβλήθηκαν φόροι και οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

nnn

Στη λίστα περιλαμβάνονται βιομήχανοι, οικογένειες βιομηχάνων, επιχειρηματίες, CEO φαρμακευτικών εταιρειών, μεγαλέμποροι, εκδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ά. εγνωσμένου κύρους και οικονομικής επιφάνειας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίκεντρο του ελέγχου βρίσκεται στα έτη 2007 και εντεύθεν με τους ελεγκτές να ερευνούν εάν οι ελεγχόμενοι ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν τα ποσά που μετέφεραν στο εξωτερικό. Αναρωτιέται κανείς για το πώς και από πού διέρρευσε η λίστα (τη δημοσιεύει η ιστοσελίδα Zougla.gr) και μάλιστα όχι μόνον με τα ονόματα, αλλά και τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Μήπως - λένε στην αντιπολίτευση - ο κ. Πιτσιλής να επιληφθεί του θέματος;

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....