Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 16/04/18

Αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας .. «Το άλλο με τον Τοτό»

Ξεκινώντας την εβδομάδα, θα λέγαμε ότι για ακόμη μια φορά η χώρα μας εκτίθεται. Επί της ουσίας για ακόμη μια φορά αποδεικνύει γιατί 8 περίπου χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης θεωρείται μια αναξιόπιστη χώρα. Γιατί είμαστε μια χώρα που θα μείνει για χρόνια υπό αυστηρή εποπτεία. Και πολύ χαιρόμαστε για αυτό! Τι άλλο μπορούμε να πούμε για τα όσα μαθαίνουμε για αυτό το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε η Ελλάδα για την επόμενη ημέρα της λήξης του τρέχοντος προγράμματος. Το περιβόητο ολιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο σε πρώτη ανάγνωση, χαρακτηρίζεται από τους ξένους ως γενικόλογο και με επικίνδυνες για τα δημοσιονομικά παρεμβάσεις. Σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται ως ένα σχέδιο γραμμένο στο πόδι.

Κακά τα ψέματα, νομίζουμε πως όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Η χώρα αυτή επί της ουσίας είναι αδιάφορη για την πραγματική ανάπτυξη. Συνεχίζουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, προσπαθώντας να εξαπατήσουμε τους δανειστές. Η πολιτική ηγεσία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να χαϊδέψει τα αυτιά όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων. Με ρουσφέτια, υποσχέσεις κτλ…. Και αυτό έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση. Θέλει με κάθε τρόπο να κάνει όσον το δυνατόν περισσότερα ρουσφέτια, στο δρόμο προς τις εκλογές. Να παρουσιάσει στον κόσμο το τέλος των μνημονίων (ετοιμάζει και γιορτή το καλοκαίρι – τι άλλο θα ακούσουμε). Και προσπαθεί να εξαπατήσει τους δανειστές, παρουσιάζοντας ένα γενικόλογο αναπτυξιακό σχέδιο, την ώρα που οι επενδυτές μαρτυρούν για να κάνουν την όποια μορφή επένδυσης στη χώρα.

 
 
 

Ψυχραιμία

Πάντως όσον αφορά το ζήτημα του χρέους και την πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου – Σόλτς την Παρασκευή, θα συστήσουμε σε όλους ψυχραιμία. Το λέμε αυτό γιατί τα περισσότερα σχόλια ήταν πως ο γερμανός ΥΠΟΙΚ μένει στην ίδια γραμμή Σόιμπλε και πολλά άλλα τέτοια. Δε λέμε ότι ο νέος γερμανός ΥΠΟΙΚ θα χαριστεί στη χώρα μας. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως περιγράφονται. Φυσικά και η Γερμανία είπε πως οι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν το καλοκαίρι. Είναι όμως παράλογο να περίμενε κανείς πως την Παρασκευή και στο πρώτο ραντεβού θα άκουγε κάτι διαφορετικό. Φυσικά και η Ελλάδα πρέπει πρώτα να κλείσει τα προαπαιτούμενα της. Και αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο πως θα λέγονταν από το Βερολίνο. Προσωπικά πάντως και παρά τα όσα ελέχθησαν, είμαστε αρκετά αισιόδοξοι πως αν κάνουμε αυτά που πρέπει (αν και ποτέ δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτό), το καλοκαίρι η χώρα μας θα πάρει κάτι καλό για το χρέος και σίγουρα μια καλύτερη λύση από τα όσα έχουν αποφασισθεί στα Eurogroup και τα οποία δεν αρκούν (όπως οι περισσότεροι οικονομολόγοι λένε).

 
 
 

Κυβερνητικά καραγκιοζιλίκια για ακόμη μια φορά

Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό έκανε κάτι πραγματικά απαράδεκτο. Κάτι για το οποίο θα έπρεπε μέχρι και να υπάρξουν παραιτήσεις ή καλύτερα απομακρύνσεις πολιτικών από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Σπίρτζης λοιπόν διαβεβαιώνει πως δε θα υπάρξουν πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο την ώρα που καλεί τους πολίτες συγκεκριμένων περιοχών να το δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα για να εξασφαλίσουν λέει απαλλαγή από τα νέα ηλεκτρονικά διόδια.

Και την ώρα λοιπόν που λέγονται όλα αυτά, εμείς διαβάζουμε σε δημοσίευμα πως η Καθημερινή επικοινώνησε με τη Νέα Οδό, σύμφωνα με την οποία δεν έχει επέλθει συμφωνία για απαλλαγή των μονίμων κατοίκων των τεσσάρων δήμων από τα διόδια (υφιστάμενα ή μελλοντικά). «Είμαστε σε διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. Επίσης, δεν έχει επέλθει συμφωνία για τη μη κατασκευή των δύο πλευρικών διοδίων.  

Ειλικρινά πείτε μας τι μπορούμε τώρα να πούμε εμείς. Τώρα φταίμε εμείς να μιλήσουμε για πολιτική αλητεία; Είναι σκληρό αυτό;  Πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε όλα τα παραπάνω; Αφήνουμε τα σχόλια σε εσάς.

 
 
 

Ωραίο παράδειγμα έχει γίνει η χώρα μας 

Για ακόμη μια φορά πάντως η χώρα μας γίνεται παράδειγμα. Γίνεται παράδειγμα για τα χάλια της. Με ενδιαφέρον λοιπόν διαβάσαμε πως οι αδήλωτες πισίνες στα βόρεια προάστια των Αθηνών, που εντοπίστηκαν το 2010 με τη βοήθεια δορυφόρου, έγιναν ένα αγαπημένο παράδειγμα του ΔΝΤ, προκειμένου να υποστηρίξει τη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έκθεσή του για την «Ψηφιακή Διακυβέρνηση», στην οποία κάνει την εξής αναφορά στην Ελλάδα: «Το 2010 οι φορολογούμενοι στα πιο προνομιούχα προάστια της Αθήνας έπρεπε να δηλώσουν αν διαθέτουν πισίνες. Οι δηλωθείσες πισίνες ήταν σημαντικά λιγότερες από αυτές που αποκαλύφθηκαν έπειτα από έρευνες με τη χρήση δορυφορικών φωτογραφιών. Αυτό δείχνει την αξία της εφαρμογής της τεχνολογίας κατά της φοροδιαφυγής». Αν μη τι άλλο, είναι σπάνιο να αναφέρεται μια ελληνική πρακτική ως παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν.

ΥΓ: Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας πήρε εύσημα για αυτό. Ωστόσο για ακόμη μια φορά τα χάλια της χώρας μας έγιναν σημείο αναφοράς.

 
 
 

Το τιτίβισμα της ντροπής

Όπως σχολίασαν και Τα Νέα, «ένας Ελληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Επεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ». Αυτό είναι το επίμαχο τιτίβισμα με το οποίο ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Αμυνας, ανακοίνωσε τον θάνατο του πιλότου του Μιράζ 2000 Γιώργου Μπαλταδώρου. Για την ιστορία να σας ενημερώσω πως άνθρωπός μου που ήταν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας εκείνη την ώρα είδε την έκπληξη των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων όταν έμαθαν από τους δημοσιογράφους για το υπουργικό tweet. Κατά τα λοιπά, το καμμενικό τιτίβισμα μέσα σε τρεις μόνο ώρες είχε 363 σχόλια. Η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν κάτι παραπάνω από αρνητικά. Σας παραθέτω μερικά για να πάρετε μια ιδέα: «Από πότε ανακοινώνεται ένα τραγικό γεγονός μέσω twitter κι όχι μέσω επίσημης ανακοίνωσης του ΓΕΑ, του ΓΕΕΘΑ ή του ΥΠΕΘΑ; Δεν ντρέπεσαι καθόλου που καπηλεύεσαι ένα τραγικό γεγονός; Τουλάχιστον ειδοποιήσατε πρώτα τους δικούς του ή θα τους ενημερώσεις μέσω twitter κι αυτούς;». «Καλά ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το αν είναι νεκρός ο πιλότος. και κανείς tweet. δεν σέβεσαι την οικογένεια του;». «Αφού οι πολιτικοί είστε δοσίλογοι (δικά σου λόγια) και δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα της πατρίδας ως οφείλετε σκοτώνονται άδικα παιδιά εν καιρό ειρήνης! Παραιτήσου καρεκλοκένταυρε μόνο για εθνικιστικές κορώνες είσαι». Να υποσημειώσω ότι επέλεξα μια σειρά από κόσμια σχόλια. Γιατί υπάρχουν δεκάδες άλλα στο ύφος που ο ίδιος ο Καμμένος καθιέρωσε στον δημόσιο βίο. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....