Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 16/08/18

Αυτό είναι το «πρόβλημα»

Σε σχέση με αυτά που γράφουμε με κάθε ευκαιρία, αναφορικά για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας από εδώ και πέρα. Θα το επαναλάβουμε και πάλι. Πως αυτό είναι πως η χώρα από εδώ και πέρα δε θα μπορεί να επιτύχει πειστικούς ρυθμούς ανάπτυξης.  Και ναι μεν, όπως λέμε χαρακτηριστικά, έχουμε δει τα χειρότερα. Ωστόσο θα σερνόμαστε.

Και αυτό δεν είναι καλό. Ίσως αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το ελληνικό χρηματιστήριο από τις αρχές του χρόνου έχει μια από τις χειρότερες εικόνες στην Ευρώπη. Γιατί όλες οι σχετικά θετικές ειδήσεις έχουνε προεξοφληθεί, με την ελληνική οικονομία να μην μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Με βάση λοιπόν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, ναι μεν η χώρα αναπτύχθηκε. Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ωστόσο έμεινε στο μέσο όρο της ανάπτυξης της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία κατά 0,8% αυξήθηκε το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το προήγουμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Σε σχέση, δε, με το ίδιο τρίμηνο του 2017, καταγράφηκε αύξηση κατά 2,3% (2,2% ήταν στην Ε.Ε. των 28 και την ευρωζώνη).

Και εκφράζοντας την ανησυχία μας, για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική οικονομία μια διεθνής κρίση (αυτό να μην το παραβλέπουμε). Θα τονίσουμε πως με τη χώρα να έχει χάσει περίπου το 26% του ΑΕΠ της τα  τελευταία χρόνια της κρίσης (η μεγαλύτερη μείωση ΑΕΚ αναπτυγμένης χώρας εν καιρώ ειρήνης). Θα θέλαμε να δούμε μια σαφώς μεγαλύτερη ανάπτυξη. Για παράδειγμα 4% (y-o-y), όπως πέτυχε η Κύπρος, η οποία εξέρχεται της κρίσης με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς (αν και εδώ εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα).

 
 
 

No comment!!!

Πριν από μερικές ημέρες και με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, με ενδιαφέρον είχαμε παρακολουθήσει τη συνέντευξη του ιδιοκτήτη του άτυχου οικοπέδου, στο οποίο ως γνωστών βρήκαν θάνατο  26 άτομα. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν λάβρο κατά των πολιτικών, με τις γνωστές ατάκες που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, με επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε ότι αυθαίρετο, χωρίς άδεια της Πολεοδομίας και σε δασική έκταση είναι το μοιραίο κτίριο στο Μάτι Αττικής, όπου το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι.

Ειδικότερα, τα παραπάνω αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο πόρισμα των Επιθεωρητών Δόμησης που εστάλησαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο συγκεκριμένο οικόπεδο για να διαπιστώσουν τους όρους νομιμότητας.

Εμείς θα σταματήσουμε εδώ. Θα γράψουμε μια από τις αγαπημένες μας ατάκες “No Comment” …. Και θα αφήσουμε τα σχόλια σε εσάς ….

 
 
 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας

Παρακολουθούσαμε την κυβέρνηση στα τελευταία γεγονότα των πυρκαγιών. Και γενικά παρακολουθούμε την κυβέρνηση λογική σχεδόν σε όλα τα ζητήματα. Και με αφορμή το παραπάνω σχόλιο για τον ιδιοκτήτη του τραγικού οικοπέδου στο Μάτι. Θα αναφερθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας. Δε μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι. Πως γίνεται, ποτέ κανείς μας και σε τίποτα να μην έχει ευθύνη. Πάντα η ευθύνη είναι των άλλων. Ένα απλό παράδειγμα …. Από την καθημερινότητα (μας έτυχε δύο φορές τις τελευταίες ημέρες) ….. Μπαίνεις σε ένα στενό. Ο άλλος έρχεται σε μονόδρομο. Δεν του λες κι τίποτα. Και άλλος σε αγριοκοιτάζει και περιμένει να κάνεις εσύ πλάι να περάσει.  

Και θα λέγαμε πως η λογική της «κατσίκας του γείτονα». Η λογική του ότι πάντα «φταίνε οι άλλοι». Καθώς και η έλλειψη κλίματος συνεργασίας είναι τα 3 μεγάλα κακά που έχουμε ως λαός.

 
 
 

Η απειλή της Δούρου

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Τρεις εβδομάδες μετά την ανείπωτη τραγωδία και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου(φωτογραφία) παραμένει «αόρατη» στο Μάτι. Η μόνη παρουσία της ήταν 40 χιλιόμετρα μακριά, στο Λαύριο, επειδή εκεί ήταν και ο Πρωθυπουργός και τον ακολουθούσαν κάμερες. Μπορεί η εξαφάνισή της να είναι ένα είδος... αυτοκριτικής, αλλά από ό,τι βλέπουμε από την ανάρτησή της στο facebook, αγνοεί αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, επιτίθεται στους επικριτές της λέγοντας ότι «παρουσία» είναι το έργο που έχει επιδείξει η Περιφέρεια. Ρεύμα για όλους, βρεφονηπιακοί, οικολογικά λεωφορεία. Για την τραγωδία με τους 95 νεκρούς κουβέντα. Προφανώς η ζυγαριά της κυρίας Δούρου χωράει από τη μία τα θύματα της πυρκαγιάς κι από την άλλη το... σπουδαίο έργο που έχει επιδείξει. Η Μάνδρα και το Μάτι ξέρουν καλύτερα... Και κάτι ακόμη. Αυτό το «θα επανέλθω» με το οποίο τελειώνει την ανάρτησή της στο facebook κάτι σαν απειλή μού ακούγεται...

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....