Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 16/11/17

 

Άσκοπο

 

Καταλαβαίνουμε ότι το κόμματα είναι κόμματα και οι πολιτικοί – πολιτικοί. Ωστόσο θα πούμε ότι είναι άσκοπο και πάνω από όλο ζημιογόνο για τη χώρα και από τα δύο κόμματα και ειδικά την κυβέρνηση, να δυναμιτίζεται το κλίμα με κάθε ευκαιρία. Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό καθημερινά να υπάρχει φαγωμάρα μεταξύ των κομμάτων, δηλαδή της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

 

Αυτό όμως ούτε «normal» είναι (στην πραγματικότητα δε συμβαίνει σε καμία φυσιολογική χώρα καθημερινά τα κόμματα να βρίσκονται σε μια διαρκή σύγκρουση, εκτός ίσως των προεκλογικών περιόδων – 1,2 μήνες πριν τις εκλογές) και πάνω από όλα είναι κάτι το οποίο αν και δεν το καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος επηρεάζει την ελληνική οικονομία. Γενικά θα λέγαμε ότι το να βρίσκεται η χώρα σε μια διαρκή φαγωμάρα των μεγάλων κομμάτων αποδεικνύει πόσο άρρωστη είναι η χώρα.

 
 
 

 

Τι φοβούμαστε;

 

Και στα πλαίσια των παραπάνω θα επαναλάβουμε κάτι το οποίο φοβόμαστε. Ότι με τους πολιτικούς αυτής της χώρας να έχουν τα γνωστά μυαλά, ανησυχούμε μήπως μερικούς μήνες πριν τις εκλογές (όποτε και αν συμβούν αυτές), η κυβέρνηση Σύριζα πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, προχωρώντας σε παροχές που μπορούν μέχρι και να οδηγήσουν σε εκτροπή των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Και ναι μεν η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλές σχέσεις με τους δανειστές, αλλά μόνο εμπιστοσύνη δε μπορεί να της έχει κανείς, με ανησυχία μήπως μερικούς μήνες πριν τις εκλογές ζήσουμε μεγάλες στιγμής, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα νέο μίνι – χάος την ελληνική οικονομία. 

 
 
 

 

Αντικειμενικές αξίες

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα θέμα που έχει δημιουργήσει τεράστιο προβληματισμό και πονοκεφάλους στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο είναι οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρά τα σχέδια και τις προσπάθειες για να υπάρξουν μειώσεις στις περισσότερες περιοχές, τελικά το ΥΠΟΙΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς με τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι σε φτηνές και μεσαίες περιοχές οι τιμές της Εφορίας θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά προκειμένου να προσεγγίσουν τις πραγματικές.

 

Και αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που οι αλλαγές έχουν πάει για τα μέσα του 2018, χωρίς και πάλι να είναι σίγουρο τίποτα. Να σημειωθεί πάντως και κάτι άλλο. Ότι το ζήτημα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών έχει κολλήσει και σε ένα άλλο ζήτημα. Στις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν στους ισολογισμούς των τραπεζών (στη βάση των collateral που έχουν), ενώ επιπτώσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν μέχρι και στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων.

 
 
 

 

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

 

Και αν και η αλήθεια είναι ότι δεν επιβεβαιώνονται αυτές οι πληροφορίες, σε δύσκολες ισορροπίες μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που δεν φαίνεται να αντέχουν πολύ ακόμη στο σημερινό επίπεδο, αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατσίγιαννης στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και στη στήλη του «Φύλλο και Φτερό».

 

Στη στήλη αποκαλύπτεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και ο αρμόδιος υπουργός για το θέμα του κοινωνικού μερίσματος, ήταν μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που ξαφνιάστηκαν με τη μη προγραμματισμένη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα.

 

Λέγεται μάλιστα ότι ο Τσακαλώτος περίμενε πως κάτι τέτοιο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Από ποιον πήρε το «πράσινο φως», όμως, ο πρωθυπουργός προκειμένου να προχωρήσει στο διάγγελμα; Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη…  

 

Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι αυτές οι πληροφορίες ούτε επιβεβαιώνονται, ούτε διαψεύδονται από κανέναν.

 
 
 

Αφησε τη σαρανταποδαρούσα και έπιασε τον Ντοστογέφσκι

Τα παρακάτω σχολίασε ο «Βηματοδότης» … Με καινούργιο μπλε (χειμωνιάτικο) σακάκι και με... ποσέτ (που μόλις διακρινόταν από την τσέπη του σακακιού του) εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το παλιό «dress code Tsakalotos» (δηλαδή γκρίζο πουκάμισο, γκρίζο παντελόνι, γκρίζο σακάκι -  όλα τσαλακωμένα) ανήκει στο παρελθόν. Φαινόταν ικανοποιημένος. Και γιατί να μην ήταν, τόσα λεφτά μοίρασε (βάσει σχεδίου και με τις ευλογίες των δανειστών, όπως είπε) μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά, ίσως από την υπερβολική χαρά του, ίσως από αλαζονεία (ποιος ξέρει;), δεν απέφυγε ούτε αυτή τη φορά τα «διαμαντάκια». Αφού δήλωσε πως είναι οπαδός του... Ντοστογέφσκι και της ρήσης του ότι ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται από το πώς αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους της, ανέτρεξε στα... Ζαγοροχώρια με τους -18 βαθμούς θερμοκρασία για να αναφέρει ότι η ΝΔ λέει υπερβολές (όσον αφορά το πλεόνασμα), έδωσε κάποιες συμβουλές στους νεοδημοκράτες, λέγοντάς τους ότι η ακροδεξιά ατζέντα του Μητσοτάκη στο θέμα του Μεταναστευτικού δεν πρόκειται να βγει, έκανε μια ανάλυση για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και τον νεοφιλελευθερισμό (χωρίς κανείς να καταλάβει τι ακριβώς εννοούσε) και έκλεισε με την επισήμανση ότι ως θεωρία ο νεοφιλελευθερισμός οδηγεί τους πολιτικούς σε αδιέξοδο.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....