Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 16/11/18

 

Συντάξεις!!

Και δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε με τις συντάξεις, όπου όπως τελικά είχε διαφανεί, οι ευρωπαίοι αποδέχονται πως το 2019 οι στόχοι θα επιτευχθούν επομένως δε χρειάζονται μειώσεις. Φυσικά όλα αυτά προσωρινά, με την ύπαρξη ρητρών (έστω και πονηρών), πως αν δε βγαίνουνε τα νούμερα, θα ενεργοποιηθούν οι μειώσεις. Και φυσικά δε μπορούμε παρά να πούμε πως η μη – περικοπή των συντάξεων είναι μια αρκετά θετική εξέλιξη, αφού μετά από 10 χρόνια κρίσης, το τελευταίο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι μια παρατεταμένη αβεβαιότητα. Ωστόσο είναι κάπως αρνητικό ότι για να σωθούν οι συντάξεις φαίνεται να θυσιάζονται κάποια από τα μέτρα που θα βοηθούσαν την πραγματική οικονομία.

 
 
 

Μην μπαίνουμε σε τέτοιες θεωρίες συνομωσίας

Τώρα όσον αφορά τα σενάρια που κυκλοφορούν, με αφορμή και την επιλογή Τατσόπουλο από τη ΝΔ. Και πως θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ΝΔ – Σύριζα. Αν και σε αυτή τη χώρα ποτέ κανείς δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα. Προσωπικά θα χαρακτηρίσουμε αυτά τα σενάρια θεωρίες συνομωσίας. Προσωπικά αποκλείουμε να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία, ειδικά τώρα που η χώρα φαίνεται να βρίσκει μια κάποια άκρη στα οικονομικά της. Μάλιστα θα ρισκάρουμε να προβλέψουμε πως πλέον η χώρα έχε εισέλθει σε μια νέα ιστορική φάση δικομματισμού, Σύριζα – ΝΔ. Μια φάση που θα μπορούσε να κρατήσει αρκετά χρόνια, όπως για παράδειγμα η κόντρα 3 δεκαετιών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

 
 
 

BREXIT

Στα του BREXIT και με τη βρετανική κυβέρνηση να οδηγείται στη διάλυση και παρά τη συμφωνία που έχει υπάρξει, εμείς είμαστε ξεροκέφαλοι και θα επιμείνουμε σε αυτό που πιστεύουμε από την πρώτη στιγμή.  Πως κάτι θα γίνει στο τέλος και το BREXIT θα ακυρωθεί, με το βρετανικό λαό να αποφασίζει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Αυτό πιστεύομε από την πρώτη στιγμή και αυτό θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε, αν και είναι αλήθεια πως πλέον οι πιθανότητες έχουν γύρει αρκετά υπέρ του BREXIT, με τη Γερμανία να σπρώχνει την Βρετανία στην έξοδο, μην θέλοντας να αφήσει περιθώρια για ένα νέο δημοψήφισμα.

 
 
 

Τα συγχαρητήρια μας

Και σε αυτό το σημείο δε μπορούμε να μην δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στη νεολαία του CDU, της Α. Μέρκελ (για ακόμη λίγο καιρό). 

Ειδικότερα, τραγουδώντας εμβατήριο της ναζιστικής περιόδου επέλεξε ομάδα μελών της Νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) να «τιμήσει» την 80ή επέτειο από την «Νύχτα των Κρυστάλλων», την 9η Νοεμβρίου.

Λίγες ώρες μετά την ομιλία της Καγκελαρίου Μέρκελ για την επέτειο μιας από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις αντισημιτικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων εναντίον Εβραίων και των περιουσιών τους, η παρέα των νεαρών από το Λίμπουργκ τραγουδούσε το εμβατήριο «Westerwaldlied» σε μπαρ του Βερολίνου, όπου τους βιντεοσκόπησε η εβραϊκής καταγωγής καλλιτέχνις Λίντα Αλβιτσούρι Σόμερφελντ, η οποία παραχώρησε το βίντεο στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Μετά την μετάδοση - χθες - του βίντεο, η τοπική οργάνωση νεολαίας του CDU του Λίμπουργκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απολογείται για «τυχόν ενόχληση που προκάλεσαν στους θαμώνες του μπαρ», απορρίπτει ωστόσο την κατηγορία περί «ναζιστικού εμβατηρίου», υποστηρίζοντας ότι το «Westerwaldlied» δεν είναι παρά ένα παραδοσιακό γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών. Κάνει λόγο για «ψηφιακό κυνήγι μαγισσών» εναντίον των μελών της. «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι σε μια πόλη όπου είναι ανεκτό να καπνίζει κανείς μαριχουάνα δεν είναι δυνατό να τραγουδήσει κανείς ένα γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών, του οποίου οι στίχοι δεν συνοδεύονται από κάποια πολιτική δήλωση». Παραδέχεται ωστόσο ότι η συγκυρία της επετείου ήταν «ατυχής».

Το εν λόγω τραγούδι, το οποίο τραγουδούσαν οι γερμανικές δυνάμεις κατά την εισβολή τους στην Ολλανδία, στην Γαλλία και στο Λουξεμβούργο, αφαιρέθηκε από το επίσημο βιβλίο εμβατηρίων μόλις το 2017.

 
 
 

Καμμένος 

Τώρα στα του κ. Καμμένου, χθες «απασφάλισε» …. επιτιθέμενος κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και του ΝΑΤΟ. Σε μια εκτενή ομιλία που έκανε σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ακόμη ότι δεν ξέρει αν θα συνεχίσει την πολιτική του καριέρα ενώ εντύπωση έκαναν οι αναφορές του στην ΕΥΠ η οποία άλλωστε ελέγχεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειλικρινά μόνο ένα πράγμα μπορούμε να πούμε. Πέραν όλων των άλλων ζητημάτων, η ύπαρξη του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση είναι από τους βασικούς λόγους που η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....