Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 16/12/16

 

 

Πώς γίνεται αυτό κάθε φορά …

 

Θα ξεκινήσουμε με μια απορία. Μια μεγάλη απορία. Πώς γίνεται κάθε φορά που αυτή η χώρα βρίσκεται κοντά στο να υπάρξει κάποια ουσιαστική βελτίωση και αλλαγή σελίδας, η κατάσταση περιπλέκεται ξαφνικά … και γίνεται ο κακός χαμός. Αυτό συμβαίνει επί της ουσίας από τις αρχές του προγράμματος ……

 

Το ίδιο λοιπόν πάει να επαναληφθεί ξανά. Εκεί που πήγαινε να υπάρξει κάποια ουσιαστική θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις κτλ… ήλθαν οι τελευταίες εξελίξεις και η κατάσταση έχει και πάλι μπερδευτεί. Και για να μην νομίζετε .. δεν το πηγαίνουμε στις γνωστές θεωρίες συνομωσίας.

 

Η απάντηση βρίσκεται στην ηλιθιότητα στο εσωτερικό της χώρας (αν και σίγουρα οι δανειστές έχουν τις δικές τους ευθύνες στο σχεδιασμό του προγράμματος).

 
 
 

 

Δε μας κολλάνε (2)

 

Και συνεχίζοντας με τις τελευταίες εξελίξεις, θα επαναλάβουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν δεν μας κολλάνε ….. Και εξηγούμαστε. Να είναι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση και να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο το καταλαβαίνουμε. Μεγάλο λάθος για τη χώρα, αλλά το καταλαβαίνουμε. Αλλά τώρα η κυβέρνηση να είναι καθαρά μνημονιακή. Για την ακρίβεια η πιο μνημονιακή από όλες τις προηγούμενες (με βάση αυτά που έχει περάσει - για το χρόνο που είναι) ……… Και ειλικρινά μας φαίνεται περίεργο σε αυτή η φάση που βρίσκεται η διαπραγμάτευση, να έχουν συμβεί ξαφνικά όλα αυτά που έχουν συμβεί. Στα βάση λοιπόν των όσων γράψαμε παραπάνω πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί λύση και θα πέσουν οι τόνοι.  

 
 
 

 

Τεράστιο λάθος του ΥΠΟΙΚ….

 

Να πούμε και κάτι άλλο. Η λογική λέει ότι η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών συμβούλεψε τον έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι όλα «οκ» να προχωρήσει στις ανακοινώσεις για το έκτακτο βοήθημα . Και τελικά αποδεικνύεται ότι αυτή η συμβουλή ήταν τελείως εσφαλμένη. Ένα μεγάλο λάθος που έχει βάλει τη χώρα σε περιπέτειες και ακόμη και αν βρεθεί λύση, σίγουρα δημιουργεί καθυστερήσεις, με σημαντικές επιπτώσεις στην προσπάθεια η ελληνική οικονομία να αρχίσει να συνέρχεται.

 
 
 

 

Πόσα χάθηκαν στο Χ.Α. Vs Κοινωνικού μερίσματος..

 

Και να πούμε το καρφί μας. Το κοινωνικό μέρισμα είναι περίπου 600εκ ευρώ. Από την πτώση όμως στο χρηματιστήριο αυτές τις ημέρες έχουν χαθεί κάπου 3δις ευρώ. Μεταξύ σοβαρού και αστείου θα λέγαμε ότι δεν είναι και από τα καλύτερα «deal» που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση.

 
 
 

 

Εικόνα παρακμής

 

Τώρα για το επίπεδο της συζήτησης  Α. Γεωργιάδη – Πολάκη δεν έχουμε να πούμε πολλά. Απλά εμείς ένα σχόλιο θα κάνουμε. Ότι ούτε ο κ. Πολάκης αξίζει να είναι υπουργός μιας κυβέρνησης, αλλά ούτε και ο κ. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος της ΝΔ. Και όποτε βλέπουμε τέτοιους διαλόγους, επαναλαμβάνουμε το γνωστό …. “Αυτή η χώρα δε σώζεται”….

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....