Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 17/04/18

Το ίδιο λέγαμε συνεχώς και με τον Γ. Βαρουφάκη!!!

Νέες δηλώσεις έκανε χθες ο κ. Κουβέλης, μιλώντας για έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, μια δήλωση η οποία προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και μια δήλωση η οποία μεταδόθηκε και σχολιάστηκε εκτενώς και από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Εμείς για ακόμη μια φορά θα προειδοποιήσουμε ότι αυτό το φοβερό δίδυμο Καμμένου - Κουβέλη, στο πλέον κρίσιμο υπουργείο την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, κρύβει τεράστιους κινδύνους για τη χώρα μας.

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κινδυνολογήσουμε. Αυτή όμως είναι η αλήθεια. Είναι το χειρότερο δίδυμο που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα.

Εμείς απλώς θυμίζουμε ότι από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του κ. Βαρουφάκη, προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο ατυχήματος ….. Και είναι γνωστά τελικά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015. Ας αποφύγουμε λοιπόν ένα μοιραίο ατύχημα για τη χώρα. Και δυστυχώς με υπουργούς τους κ. Καμμένο και Κουβέλη, το έτσι και αλλιώς δύσκολο πάζλ για τα ελληνοτουρκικά, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο.

 
 
 

Ημερομηνίες κλειδί

Όπως είχαν γράψει και προσφάτως οι οικονομολόγοι της τράπεζας Πειραιώς, οι παρακάτω είναι οι ημερομηνίες κλειδί για το ελληνικό ζήτημα.

Ημερομηνίες λοιπόν κλειδί αποτελούν η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στις 23 Απριλίου και τα Eurogroup στις 27 Απριλίου και 24 Μαΐου. Επίσης, η 23η Απριλίου αποτελεί σημαντική ημερομηνία και για έναν ακόμα λόγο, την επικύρωση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2017 την οποία το ΔΝΤ αναμένεται να λάβει υπόψη στις μετέπειτα θέσεις του.

- 23 Απριλίου: Εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ - Θεωρείται σημαντική ημερομηνία και για έναν ακόμα λόγο, την επικύρωση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2017, την οποία το ΔΝΤ αναμένεται να λάβει υπόψη στις μετέπειτα θέσεις του.

- 27 Απριλίου: Eurogroup

- 24 Μαΐου: Eurogroup

 
 
 

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη των τελευταίων ημερών θα λέγαμε πως είναι η ολοένα και αυξανόμενη κόντρα η οποία υπάρχει στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, με τον Ε. Βενιζέλο να ασκεί νέα κριτική στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, εν μέσω συνεχιζόμενων φημών (εδώ και αρκετούς μήνες) ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμπορευτεί τελικά με το Σύριζα.

Προσωπικά η άποψη μας δεν έχει αλλάξει. Δεν πιστεύουμε πως θα υπάρξει μια τέτοια συνεργασία. Και ανάμεσα σε άλλα, πιστεύουμε πως και η ίδια η κα Γεννηματά γνωρίζει ότι αν έκανε μια τέτοια κίνηση, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα το Κίνημα Αλλαγής θα κινδύνευε με διάλυση. Αν και θεωρητικά ιδεολογικά είναι πιο κοντά με το Σύριζα. Θεωρούμε πολύ πιο λογική μια συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τη ΝΔ παρά με το Α. Τσίπρα και το Σύριζα.

Και μην παραβλέπουμε και κάτι άλλο. Ότι όλα αυτά γίνονται με φόντο και το σκάνδαλο Novartis και την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου εναντίον του Σύριζα, με κάποιους να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Βενιζέλου από το νέο κόμμα και μάλιστα την προσχώρηση του στη ΝΔ.   

 
 
 

Το μεγάλο ερώτημα και η δική μας άποψη

Μεμονωμένη επίδειξη δύναμης για να σωθούν τα προσχήματα ή αρχή μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης, που θα μπορούσε να φέρει σε ευθεία σύγκρουση την Αμερική με τη Ρωσία;  Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει σε όλους μετά τα τελευταία γεγονότα στη Συρία. Προσωπικά πιστεύουμε πως ισχύει το πρώτο. Ότι απλά και μόνο ήταν ένα χτύπημα των αμερικανών (μαζί με τη Γαλλία και τη Βρετανία) για να σωθούν τα προσχήματα και το κύρος και τίποτα περισσότερο. Δεν αποκλείουμε μέχρι και οι συμμαχικές δυνάμεις να είχαν πρώτα ενημερώσει τους ρώσους για το χτύπημα, προς αποφυγή «παρεξηγήσεων». Και μη θεωρούμε τυχαίο πως το χτύπημα έγινε το πρωί του Σαββάτου. Οι αγορές ήταν κλειστές. Αρκετός χρόνος για να πέσουν οι τόνοι μέχρι τη Δευτέρα και γενικά ένα χτύπημα χωρίς περαιτέρω επιπλοκές.

 
 
 

Το ακούσαμε και αυτό

Και για να ευθυμήσουμε και λίγο, θα πούμε στους  επενδυτές που τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουνε το χρηματιστήριο να πέφτει κατακόρυφα να μην ανησυχούν. Από τα μέσα Απριλίου (δηλαδή αυτές τις ημέρες) το χρηματιστήριο θα αρχίσει να ανεβαίνει!! Γιατί θα συμβεί αυτό; Γιατί όπως έλεγε γνωστός αστρολόγος !!!! από τα μέσα Απριλίου δε θα είναι ανάδρομοι κάτι πλανήτες (Ερμής κτλ … δεν ξέρουμε ακριβώς να σας πούμε). Μάλιστα ο ίδιος αστρολόγος είχε πει στα τέλη Ιανουαρίου, προσοχή στην αγορά οι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι!!!!

Όχι ότι τα πιστεύουμε αυτά. Αλλά όπως είπαμε, νιώθουμε την ανάγκη να ευθυμήσουμε λίγο, σε μια περίοδο που η ειδησεογραφία μας έχει και πάλι ψυχοπλακώσει.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....