Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 17/08/18

Είναι αστείο

Δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε με τα της κυβέρνησης. Θεωρούμε λοιπόν τουλάχιστον αστείο τον τρόπο που προσπαθεί να καρπωθεί την απελευθέρωση των δύο ελλήνων φαντάρων από τον Ερντογάν (σε μια ημέρα μάλιστα που απελευθερώθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι - για προφανής λόγους). Επειδή το γεγονός ήταν ευχάριστο. Δε μπορούμε να πούμε πως μας πείραξε τόσο πολύ αυτή η στάση της κυβέρνησης. Είναι τουλάχιστον όμως χαζός και δεν κρύβουμε πως γελάμε κάθε φορά που ακούμε ανώτατα στελέχη της κυβέρννησης να μιλάμε για τις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης.

Και ξέρετε τι αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά. Πως μόνο ένα πράγμα μας ενδιαφέρει σε αυτή τη χώρα. Να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Και όχι η ουσία. Όχι να γίνει κάτι ουσιαστικά και επιτέλους να αλλάξουμε πραγματικά ως χώρα.

 
 
 

Ξέπλυμα χρήματος

Και από το τελευταίο ρεπορτάζ τώρα και σε μια ιστορία που βρήκαμε ενδιαφέρουσα. Όπως διαβάσαμε στο CNN Greece, σχεδόν 50 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους το υπουργείο Οικονομικών και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου να προετοιμαστούν για τον καθιερωμένο έλεγχο της Ελλάδος από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force - FATF).

Στο δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου 2018 η Ελλάδα θα αξιολογηθεί από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης για τις επιδόσεις της στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η FATF είναι μία ανεξάρτητη μονάδα που συγκροτήθηκε το 1989 και εξυπηρετείται γραμματειακά από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Είναι ο φορέας από τον οποίον προέρχονται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σκοπός της FATF, είναι αφενός η καθιέρωση διεθνών προτύπων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αφετέρου η εφαρμογή των προτύπων από τα κράτη –μέλη. Στη βάση αυτή η FATF ελέγχει και αξιολογεί την εφαρμογή των προτύπων σε διεθνές επίπεδο και κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

Η χώρα μας από το 2011 είναι στην «πρώτη κατηγορία» της FATF, δεδομένου ότι εφαρμόζει τα διεθνή πρότυπα της με συνέπεια και καταγράφει θετικές επιδόσεις στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Προκειμένου να διασφαλίσουν  ότι στην αξιολόγηση του Οκτωβρίου η Ελλάδα θα είναι επαρκώς προετοιμασμένη, το υπουργείο Οικονομικών και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από νομοθετικές και οργανωτικές παρεμβάσεις που υιοθετούν συστάσεις της FATF.

Έτσι, με το νόμο 4557/2018 ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία το  ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής και δόθηκαν στην Αρχή για το Ξέπλυμα τα «όπλα» για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Μεταξύ άλλων με τον εν λόγω νόμο έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος ο προσδιορισμός των σχετιζόμενων με την τρομοκρατία προσώπων και η επιβολή χρηματοοικονομικών κυρώσεων σε βάρος τους και σε βάρος προσώπων που καθορίζονται με Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των οργάνων του ή με Αποφάσεις και Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
 
 

Έξυπνο και σωστό

Και επειδή και εμείς, όπως και όλοι, έχουμε αμφισβητήσει τις περιβόητες εξαγγελίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τα αυθαίρετα (αν και όπως γράψαμε τώρα έχουμε τα πανηγύρια για την απελευθέρωση των δύο φαντάρων). Το παρακάτω σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Είναι και πανέξυπνο και απόλυτα σωστό.

Και κακά τα ψέματα. Εδώ η κυβέρνηση γκρέμισε ολόκληρη τη χώρα. Στα αυθαίρετα θα κωλύσει;

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....