Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 17/09/18

 

Τεράστιο σφάλμα

Είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μια μεγάλη έφεση στις γκάφες. Όπως όλα λοιπόν δείχνουν σε μια νέα γκάφα εξελίσσεται ο τρόπος που επικοινωνιακά χειρίζεται το ζήτημα των συντάξεων, με τον κ. Τσακαλώτο να προσπαθεί και πάλι να ρίξει τους τόνους, αποτρέποντας μεγαλύτερη εμπλοκή.

Εμείς θα προειδοποιήσουμε και πάλι σήμερα την κυβέρνηση να είναι εξαιρετικά προσεκτική και πραγματικά την τελευταία στιγμή να μην «χύσει το γάλα από την καρδάρα». Γιατί υπάρχουν πραγματικά μεγάλες πιθανότητες να υπάρξουν αλλαγές (με την έγκριση των δανειστών) στα όσα έχουνε αποφασιστεί για τις συντάξεις. Αν όμως η κυβέρνηση συνεχίσει να χειρίζεται το ζήτημα με τόσο επιπόλαιο τρόπο και χαζές διαρροές. Πολύ φοβούμαστε πως όχι μόνο δε θα καταφέρει τίποτα, αλλά θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Το συνηθίζει έτσι και αλλιώς. Όπως για παράδειγμα επικοινωνιακά είχε χειριστεί προσφάτως το τραγικό γεγονός της φωτιάς στο Μάτι.

 
 
 

Καλός & το μεγάλο ερώτημα

Καλό θα χαρακτηρίζαμε σε γενικές γραμμές τον πρόεδρο της  ΝΔ στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο. Και μας αρέσουν κυρίως οι αναφορές του στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου, αν και κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις τι μπορεί να επιτύχει. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα του προέδρου της ΝΔ ήταν για ακόμη μια φορά ικανοποιητική και καλύτερη από την εικόνα που είχε σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Εμείς όμως θα μείνουμε κυρίως σε ένα σημείο. Σε αυτό το οποίο είπε ο κ. Μητσοτάκης πως δε θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.  Και είμαστε σίγουροι πως δε θα την ψηφίσει, εφόσον όμως αυτή έλθει στην Βουλή με τη σημερινή κυβέρνηση. Η απορία όμως είναι άλλη. Τι θα κάνει η ΝΔ αν κληθεί η ίδια ως κυβέρνηση να χειριστεί το ζήτημα. Και το λέμε αυτό, αφού όπως έχουμε γράψει, θεωρούμε πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ να πάει σε εκλογές στις αρχές του 2019, πετώντας το μπαλάκι της ψήφισης της ονομασίας στην επόμενη κυβέρνηση.

Και ασχέτως τι λέει τώρα η ΝΔ, εν μέσω τεράστιων πιέσεων που θα υπάρξουν από το εξωτερικό, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Και τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Και καλό θα είναι στην ΝΔ να προετοιμάζονται για ένα τέτοιο σενάριο, γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι τελικά αυτή που θα αναγκαστεί να ψηφίσει τη συμφωνία στη βουλή.   

 
 
 

Το γεγονός της χρονιάς

Το Σαββατοκύριακο όμως υπήρξε και ένα γεγονός που μας συγκίνησε. Αυτό ήταν η επανεμφάνιση του τεράστιου κ. Καραμανλή. Πρέπει να είναι η 10 με 11 φορά τα τελευταία 10 χρόνια που μας έκανε τη χάρη να μιλήσει, λέγοντας στη ΔΕΘ: Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την παράταξή μας.

Ξέρετε τι θυσία είναι για τον Καραμανλή αντί να είναι σε κάποια ταβέρνα, να είναι στη ΔΕΘ. Να παρακολουθεί τον κ. Μητσοτάκη και να αναγκάζεται να κάνει δήλωση; Και όλα αυτά απόγευμα Σαββάτου !!!!

Είναι φυσικά γνωστή η αντιπάθεια μας στον πολιτικό κ. Καραμανλή, όπου επί των ημερών του η χώρα δημοσιονομικά τινάχθηκε στον αέρα, με μεγάλες ευθύνες για αυτό που ζει η χώρα τα τελευταία 10 χρόνια.

Και υπάρχει κάτι περίεργο εδώ και πολύ καιρό. Η τεράστια συμπάθεια μεταξύ Σύριζα, Α. Τσίπρα και Καραμανλή, οι οποίοι και ιδεολογικά δεν έχουνε καμία σχέση. Τώρα βέβαια που το σκεφτόμαστε, μόνο περίεργη δεν είναι αυτή η συμπάθεια …. και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.  Έτσι και αλλιώς, τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντιούνται!!  

 
 
 

Το πιο φυσιολογικό είναι να δηλώνει Καραμανλινκός !!!!

Και στα πλαίσια των παραπάνω, τι άλλο δεν είναι περίεργο; Ποιός δηλώνει Καραμανλικός; O κ. Καμμένος. Τυχαίο; Δε νομίζουμε. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Α. Τσίπρας και κ. Καμμένος που συνεργάστηκαν στην κυβέρνηση τα τελευταία σχεδόν 4 χρόνια. Δείχνουν και οι δύο μια τεράστια συμπάθεια στον κ. Καραμανλή (φυσικά το πιο περίεργο είναι με τον κ. Τσίπρα, αν δεχθούμε ότι Καμμένος και Καραμανλής προέρχονται από την ίδια παράταξη). Όπως είπαμε και παραπάνω. Τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντιούνται.

 
 
 

Σας έχουμε το καλύτερο!

Και σε αυτό το σημείο θα ρισκάρουμε μια πρόβλεψη. Ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ο κ. Καραμανλής. Το 2019 θα υπάρξουν σίγουρα εθνικές εκλογές. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τις κερδίσει. Και χωρίς να ξέρουμε αν θα προλάβει να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών (όπως έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει), στη σκιά των όσων είχαν συμβεί το 2014 (όταν ο Σύριζα έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά). Πιστεύουμε πως στις αρχές του 2020 ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει νέα παρατράγουδα με το Σύριζα κατά τη διαδικασία ΠτΔ θα προτείνει τον κ. Καραμανλή. Ο οποίος είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα πιστεύουμε (εκτός αν δε δεχθεί και ο ίδιος, πράγμα που δεν αποκλειουμε).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....