Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 17/11/17

 

Να μην τα ξεχνάμε αυτά

 

Στα 36,4 δισ. ευρώ υπολογίζει ότι φθάνει μέχρι στιγμής η ζημιά που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε στην έκθεση του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Με το δεύτερο Μνημόνιο διατέθηκαν σημαντικά κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς όμως να διασφαλίζεται αποτελεσματικά ο έλεγχος των ιδιωτικών διοικήσεων.

 

Όπως αναφέρει στην έκθεση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 το Ελληνικό Δημόσιο είχε διαθέσει για τις τράπεζες κεφάλαια που άγγιζαν τα 45,4 δισ. ευρώ. Από αυτά εκτιμά ότι στην καλύτερη περίπτωση θα μπορέσει να ανακτήσει τα 8,9 δισ. ευρώ, επομένως η ζημιά που έχει υποστεί αγγίζει τουλάχιστον τα 36,4 δισ. ευρώ.

 

Και να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα. Ότι από τα αυτά τα περίπου 36,4δις ευρώ (κατά την άποψη μας στο τέλος θα χαθούν σχεδόν όλα, περίπου 42 με 43δις ευρώ, αφού θα υπάρξει και νέα ανακεφαλαιοποίηση), η μεγαλύτερη ζημία έγινε στην 3η ανακεφαλαιοποίηση στα τέλη του 2015. Τότε ήταν και οι ΑΜΚ έγιναν σε τιμές για παράδειγμα 0,02 ευρώ, δηλαδή στο μηδέν. Και κάπως έτσι έγιναν dilution οι παλαιοί μέτοχοι, ανάμεσα στους οποίους το ΤΧΣ δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Και γιατί συνέβη αυτό στο τέλος του 2015; Γιατί είχε προηγηθεί η ηρωική διαπραγμάτευση των κ. Τσίπρα – Βαρουφάκη, η οποία οδήγηση στα γνωστά capital controls και όχι μόνο. Και λίγους μήνες μετά το καλοκαίρι του 2016 ήλθε και το dilution των μετόχων, μια συνολικά τεράστια ζημία στην ελληνική οικονομία. Μια ζημία την οποία ακόμη πληρώνει ο ελληνικός λαός. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.  

 
 
 

 

Επιτέλους

 

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε χθες για την απόφαση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη να σταματήσει τις τηλεπωλήσεις. Θυμίζουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε σκληρή κριτική και έγινε αντικείμενο πολλών σχολίων ιδιαιτέρως στα social media, μετά από τηλεοπτική του εμφάνιση, όπου πουλούσε κάποιο είδος «θεραπευτικού» γιλέκου.

 

Στη χθεσινή του λοιπόν τηλεοπτική εμφάνιση του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως έχει λάβει την απόφαση να σταματήσει τις τηλεπωλήσεις. Αιτιολόγησε δε, την απόφαση του ότι δέχεται κριτική για τα της πολιτικής λόγω αυτής της δράσης του. Σημείωσε μάλιστα πως κάνει αυτή την δουλειά από το 1999.

 

Προσωπικά τι πιστεύουμε; Ότι επιτέλους ο κ. Γεωργιάδης πήρε τη σωστή απόφαση. Και το λέμε αυτό πραγματικά θα θέλαμε να είχαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άλλους πατέρες του έθνους που δουλεύουν από μικρά παιδιά και είναι αυτό που λέμε άνθρωποι του μόχθου (και δε ζουν από τα λεφτά των γονέων τους ή του ελληνικού λαού). Ωστόσο προσωπικά θεωρούμε αδιανόητο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να είναι σε τηλέ-πωλήσεις και να πουλάει δήθεν θεραπευτικά γιλέκα. Να πουλάει βιβλία και πάλι δε συμφωνούμε (ειδικά όταν ζυγίζει τα βιβλία για να καταλήξει στο πόσο καλό είναι ένα βιβλίο – γνωστή η ατάκα του «δείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό το βιβλίο – πόσο καλό»), ωστόσο αυτό κάπως καταπίνετε αν υπάρχει μια σχετική σοβαρότητα. Αλλά θεραπευτικά γιλέκα Είναι κάπως! Ή αλλιώς όπως λέμε, μόνο στην Ελλάδα.

 
 
 

 

Είμαστε μεγάλοι «καραγκιόζηδες»

 

Πριν από μερικά χρόνια και σε μια πολύ μικρότερου μεγέθους φυσική καταστροφή, η κα Δούρου είχε κατηγορήσει (και δίκαιο είχε) τον τότε περιφερειάρχη κ. Σγουρό για τεράστιες καθυστερήσεις και αδράνεια στη λήψη μέτρων. Μάλιστα είχε πει ότι μέσα σε μόλις 6 μήνες θα μπορούσαν να γίνουν τα πάντα και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Περίπου 3 χρόνια μετά και με τη χώρα να έχει μια από τις χειρότερες πλημμύρες ποτέ (με 16 νεκρούς μέχρι στιγμής), η κα Δούρου είπε το φοβερό: «Να αποδοθούν ευθύνες» …….. Και τι μας θύμισε αυτό. Τις ανακοινώσεις που βγάζει ο Σύριζα και κατηγορεί την κυβέρνηση για τα μέτρα που παίρνει ο ίδιος ο Σύριζα που είναι κυβέρνηση. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Είμαστε μεγάλοι καραγκιόζηδες και αυτή η χώρα δε σώζεται ….

 

 
 
 

«Μας έχουν ζώσει τα φίδια»

Τώρα αναφορικά την αξιολόγηση και αν και όλα φαίνεται να εξελίσσονται σχετικά καλά (αναφερόμαστε συνεχώς τις τελευταίες ημέρες), δεν ξέρουμε γιατί αλλά μας έχουν «ζώσει τα φίδια». Το θεωρούμε μακράν το λιγότερα πιθανό σενάριο, ωστόσο νιώθουμε πώς πάλι κάτι θα γίνει και η αξιολόγηση θα κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε πως δε φαίνεται πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά ειλικρινά μέχρι να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις εμείς θα κρατάμε επιφυλάξεις. Και ειλικρινά και κυρίως βλέποντας και την κακή εικόνα που έχει το Χ.Α. κατά τον τελευταίο καιρό, αρχίζουμε να ανησυχούμε μήπως έχουμε σύντομα κακές ειδήσεις τις οποίες και προεξοφλεί το ελληνικό χρηματιστήριο.

 
 
 

 

Η καταιγίδα τους έπιασε στον ύπνο

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Εν έτει 2017, με πρωθυπουργικές εξαγγελίες ότι εισήλθαμε στην ανάπτυξη και ότι τα δεινά των Ελλήνων πέρασαν, είναι απαράδεκτο να πνίγονται συνάνθρωποί μας, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να χάνονται περιουσίες και δρόμοι να μετατρέπονται σε ποτάμια με μια καταιγίδα - όσο ισχυρή κι αν είναι αυτή. Κυριολεκτικά, παρά το γεγονός ότι η ΕΜΥ προειδοποιούσε, έπιασε τους αρμοδίους στον ύπνο. Τους αιφνιδίασε. Και βεβαίως μετά το κακό έφτασαν οι λεγόμενοι οι «επί τόπου», για να διαπιστώσουν την έκταση της πρωτοφανούς καταστροφής. Τη λύπη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα εξέφρασε μέσω Διαδικτύου ο Πρωθυπουργός, γνωστοποιώντας ότι στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Εφτασε από τους πρώτους και ο Ν. Τόσκας, ο οποίος όμως φρόντισε να αποχωρήσει από τον τόπο της τραγωδίας όταν επισκέφθηκε την περιοχή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, άρτι αφιχθείς από το Στρασβούργο. Η τραγωδία χτύπησε για άλλη μια φορά τις φτωχότερες συνοικίες της Δυτικής Αττικής και εκατοντάδες οικογένειες έμειναν χωρίς σπίτι, βρεγμένες, βουτηγμένες στις λάσπες, χωρίς τροφή για αρκετές ώρες. Στις συνοικίες όπου πριν από μερικούς μήνες οι κυβερνώντες έστηναν φιέστες για ποιοτική αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής. Νωρίς το απόγευμα ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη και αποφασίστηκε αποζημίωση στους πληγέντες.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....