Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 18/01/18

 

 

Ονομασία Σκοπίων

Θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα των Σκοπίων, όπου αν και όλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα βρεθεί άκρη και θα κλείσει με κυβέρνηση Σύριζα και αυτό το ζήτημα, οι τελευταίες δικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο για μια όλο και πιο μπλεγμένη κατάσταση. Τόσο όσον αφορά τις ενδοκυβερνητικές σχέσεις και κυρίως όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των πλευρών των δύο χωρών (χθες είχαμε τις πρώτες επίσημες διαπραγματεύσεις). Και αν και ακόμη και τώρα το πιθανότερο είναι να βρεθεί λύση, προσωπικά θα λέγαμε πως από το 80-20% οι πιθανότητες πλέον έχουν μειωθεί στο 55-45%.

 
 
 


 

Καμμένος – Μακεδονία

 

Την ίδια ώρα πληθαίνουνε οι διαρροές από το εσωτερικό της κυβέρνησης, πως η πλευρά των ΑΝ.ΕΛ έχε βάλει «βέτο» και πώς δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί καμία σύνθετη ο ονομασία με το όρο Μακεδονία. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φαίνεται αποφασισμένος να οδηγήσει μέχρι και στην πτώση της κυβέρνησης για το ζήτημα. Επαναλαμβάνουμε αυτά τουλάχιστον διαρρέουν μέσα από την κυβέρνηση και κύκλοι του κ. Καμμένου.

 

Τώρα τι πιστεύουμε εμείς; Προσωπικά σχεδόν αποκλείουμε ο κ. Καμμένος να ρίξει την κυβέρνηση μόνο για αυτό το λόγο. Δεν αποκλείουμε τίποτα. Αλλά πιστεύουμε πως αν οδηγηθούμε σε εκλογές, ο λόγος θα είναι άλλος και όχι το ζήτημα αυτό. Απλώς ο κ. Καμμένος θα βρει ευκαιρία να πουλήσει πατριωτισμό, προσπαθώντας να συσπειρώσει τους οπαδούς του ενόψει πιθανής εκλογικής αναμέτρησης. Όπως πάρα πολλοί και εμείς πιστεύουμε ότι ο κ. Καμμένος είναι από τους πρώτους που θέλουν να κρατήσουν την καρέκλα του.

 

Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο σενάριο (αρκετά πιθανό θα λέγαμε). Ο κ. Καμμένος να μην ψηφίσει το όνομα και η πρόταση της κυβέρνησης να στηριχθεί από κάποιο ή κάποια άλλα κόμματα.

 
 
 

 

Και αυτοί προδότες θα είναι!!!

Και για ακόμη μια φορά τώρα θα αναφερθούμε στο γνωστό ζήτημα της ολοκλήρωσης του 3ου προγράμματος και την περιβόητη έξοδο από τα μνημόνια, που τόσο πολύ διαφημίζει η κυβέρνηση. Τις τελευταίες λοιπόν ημέρες, η πλευρά των γερμανών δήλωσε πως θέλει η Ελλάδα να εξέλθει του προγράμματος με προληπτική γραμμή στήριξης (και για το καλό της ελληνικής οικονομίας είναι ο Βάιτμαν). Βέβαια αυτοί είναι γερμανοί θα μας πει η κυβέρνηση. Θα μας θυμίσει και τον όρο «γερμανοτσολιάδες», παρά τις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Τσίπρας με την Α. Μέρκελ.

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε για ακόμη μια φορά προχθές πως η χώρα θα πρέπει να μπει σε προληπτική γραμμής πίστωσης. Αλλά και πάλι ξεχάσαμε. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο κ. Στουρνάρας το κάνει αυτό για αντιπολίτευση.

Σε πρόσφατη όμως δημοσκόπηση 7 στους 10 managers (στην Ελλάδα) δήλωσαν πως θέλουν η έξοδος από το πρόγραμμα να συνδυαστεί με αυστηρή εποπτεία και ουσιαστικά προληπτική γραμμή πίστωσης. Και αυτοί προδότες είναι; Και επαναλαμβάνουμε ότι μιλάμε για managers, τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας. Και όχι για συμβούλους επιπέδου Καρανίκα.

Θα πρέπει επιτέλους κάποιος να εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι για το καλό της χώρας, θα πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με επικίνδυνα για την Ελλάδα επικοινωνιακά παιχνίδια. Αυτά δεν έχουν να προσφέρουν πραγματικά τίποτα, παρά μόνο να μας βάλουν για ακόμη μια φορά σε περιπέτειες όπως συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015.

 
 
 


 

Έκδοση ομολόγου

Τώρα όσον αφορά την περιβόητη έκδοση ομολόγου, σε σχέση και με τα όσα γράφουμε εδώ και αρκετό καιρό, σας πληροφορούμε πως πλέον η όλη διαδικασία έχει μπει στην τελική ευθεία, με τις επαφές με τους επενδυτές να βρίσκονται σε εξέλιξη.

 
 
 

 

Οι απίστευτοι διάλογοι Τσίπρα - Ζουράρι

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….. Αν νομίζετε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν οργισμένος ή στενοχωρημένος από τη χουλιγκανική (και άλλη) συμπεριφορά του Κώστα Ζουράρι και ήθελε να τον καρατομήσει, κάνετε μεγάλο λάθος. Οχι μόνο δεν ήθελε να τον διώξει από την κυβέρνηση, αλλά τον παρακαλούσε να μείνει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, όπως τα αφηγείται ο ίδιος ο κ. Ζουράρις.

 

nnn

 

Η συνάντηση του κ. Ζουράρι με τον ερίδματο Πρωθυπουργό έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός φαινόταν ικανοποιημένος από τη διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του με την προσχώρηση (ως συνεργαζόμενης) της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και η υποδοχή που έγινε στον κ. Ζουράρι ήταν θερμή.

 

nnn

 

«Δεν ήθελε να φύγω ο Τσίπρας από την κυβέρνηση» αφηγείται ο κ. Ζουράρις: «Με συμπαθεί πολύ και τον συμπαθώ πολύ. Μου είπε ότι είμαι σημαντικό πρόσωπο στην πολιτική και στη μόρφωση. Του υπενθύμισα ότι είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη του... ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήμουν στο ΚΚΕ εσωτ., και επέμενα να εγκαταλείψω τη θέση του υφυπουργού Παιδείας».

 

nnn

 

Τι ήταν όμως αυτό που έπεισε τον κ. Τσίπρα να εκδώσει ανακοίνωση, λίγο προτού αναχωρήσει για την Κύπρο, με την οποία έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Ζουράρι; Κατά τον κ. Ζουράρι, δεν ήταν ούτε οι ύβρεις κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Αρη ούτε τα περί... μπουρδέλων στους μαθητές, αλλά το Μακεδονικό.

 

Ασε με να φύγω...

 

«Ακου να δεις, σύντροφε πρόεδρε», λέει ότι είπε στον κ. Τσίπρα, «οι θέσεις μου για το Μακεδονικό είναι γνωστές εδώ και καιρό. Δεν συνάδουν με την πολιτική της κυβέρνησης. Εγώ την Κυριακή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα είμαι στην εξέδρα και θα φωνάζω ότι "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική" και δεν γίνεται να είμαι υφυπουργός της κυβέρνησης και να πηγαίνω κόντρα με την κυβέρνηση. Ασε με να φύγω να μη βρεθείς σε δύσκολη θέση».

 

nnn

 

Εάν νομίζετε ότι η συνάντηση Τσίπρα - Ζουράρι τελείωσε εδώ, κάνετε επίσης λάθος. Ο πρώην υφυπουργός έκανε και... προτάσεις στον Πρωθυπουργό για τον αντικαταστάτη του: «Του πρότεινα δύο ονόματα, δεν θέλω να τα αποκαλύψω για να μη ζηλέψουν οι άλλοι, και του είπα εάν αποφασίσεις να βάλεις κάποιον από τους ΑΝΕΛ, καλόν είναι να βάλεις έναν από τους δύο».

 
 
 

Τα πάνω κάτω φέρνει η Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά

 

Και όπως έγραψαν και το peiraiasnews η είσοδος της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει, όπως είναι φυσικό, και ανακατατάξεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Β' εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, κι αυτό γιατί προστέθηκε από τώρα ένας ακόμα διεκδικητής στον αγώνα για τη μία ή τις δύο βουλευτικές έδρες που αναμένεται βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Ειδικότερα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, εξέλεξε στη Β' Πειραιά τρεις βουλευτές, τον Δημήτρη Βίτσα, τη Νίνα Κασιμάτη και την Εύη Καρακώστα. Σήμερα, δυόμισι χρόνια αργότερα, εκπροσωπείται από τέσσερις βουλευτές, καθώς σε αυτόν τον σχηματισμό προσχώρησε και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονομού. Αν σε αυτούς τους τέσσερις προσθέσουμε και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για θέματα εσόδων, ο όποιος προέρχεται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής και, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο θα είναι υποψήφιος αλλά θα διεκδικήσει με αξιώσεις την έδρα, τότε έχουμε πέντε υποψήφιους και όλοι τους είναι αυτό που λέμε «πρώτης γραμμής».

 

Αυτοί οι πέντε υποψήφιοι, αν μείνουν όλοι τους εκεί μέχρι το τέλος, αυτήν τη φορά δεν θα παλέψουν για τις τρεις έδρες, αλλά για λιγότερες, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα συνηγορούν πως πρώτο κόμμα αναμένεται να είναι η Νέα Δημοκρατία, κάτι που της προσθέτει αυτόματα το μπόνους των 50 εδρών και καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικητή πιθανότατα για μία ή δύο έδρες από τις οχτώ που βγάζει η Β' Πειραιά. Αυτό είναι κάτι που κάνει τον προεκλογικό αγώνα του καθενός ακόμα πιο δύσκολο και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους ακόμα μεγαλύτερο. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....