Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 18/12/17

 

 

PCI


Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ και επειδή η συζήτηση για το αν θα υπάρξει 3ο  μνημόνιο συνεχίζεται, εμείς θα αναφερθούμε σε κάτι το οποίο έχει περάσει τελείως στα ψιλά και πιθανόν να περιγράφει ποιά θα μπορούσε να είναι η επόμενη ημέρα της χώρας, μετά το
τέλος του μνημονίου (με τη μορφή που το ξέρουμε) το καλοκαίρι. Τον περασμένο Ιούλιο λοιπόν το ΔΣ του ΔΝΤ αποφάσισε να υιοθετήσει ένα νέο πρόγραμμα, το Policy Coordination Instrument (PCI), το οποίο πολλοί πιστεύουνε ότι σχεδιάστηκε για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Ειδικότερα το PCI, κρίνεται ως «εργαλείο» που μπορεί να χρησιμοποιήσουν χώρες που θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό είτε από τις αγορές, είτε από τον επίσημο τομέα. Και πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως αυτό το νέο εργαλείο σχεδιάστηκε πρωτίστως για την επόμενη ημέρα του τέλους των μνημονίων στην Ελλάδα στα μέσα του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο εν λόγω μηχανισμός έχει διάρκεια έως 4 έτη και προβλέπει εξαμηνιαίους ελέγχους από το Ταμείο.

 

Και είτε έτσι είτε αλλιώς θα λέγαμε ότι κάπως έτσι προβλέπουμε την επόμενη ημέρα των μνημονίων. Ναι μεν όλοι και ειδικά η κυβέρνηση Σύριζα θα μιλάνε για το τέλος των μνημονίων, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η χώρα θα είναι σε μια διαρκή εποπτεία.

 

Και όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα σχόλια μας, προσωπικά θεωρούμε αυτήν την εξέλιξη θετική. Και για όποιον δεν έχει διαβάσει τι έχουμε γράψει για το ζήτημα. Θεωρούμε θετική εξέλιξη τη μόνιμη εποπτεία της χώρας μας από τους ξένους, αφού πιστεύουμε ότι αφεθούμε πλήρως ελεύθεροι είμαστε ικανοί μέσα σε λίγο καιρό να τινάξουμε και πάλι τα δημοσιονομικά της χώρας στον αέρα, διορίζοντας για παράδειγμα 200.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους, αυξάνοντας τις συντάξεις ή αυξάνοντας τις δαπάνες υγείας.  Και δεν αποκλείουμε αν αφεθούμε ελεύθεροι να ζήσουμε ένα νέο «πανηγύρι» για ένα ή δύο χρόνια και μετά από λίγο καιρό να ζητάμε και πάλι βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους και να έχουμε μια από τα ίδια.

 
 
 

Δύο σημαντικές αλλαγές

Και συνεχίζοντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, αν κρατήσουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές που επέρχονται από τη νέα συμφωνία με τους δανειστές, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας δεν θα διεξάγονται μόνο για οφειλές προς τράπεζες, αλλά και για κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, για το ζήτημα θα έρθει σύντομα νομοσχέδιο στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο θα ευθυγραμμίζεται απόλυτα ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων  (ΚΕΔΕ) με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Έτσι, θα προβλέπει πλειστηριασμούς και για διαφορές μεταξύ ιδιωτών και από 500 ευρώ.

Σε σχέση με τα παραπάνω να κρατήσουμε και μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ότι από το 2018 τα χρέη προς την Εφορία θα είναι ληξιπρόθεσμα μετά από λίγες ημέρες και όχι μετά από δύο εβδομάδες που ισχύει μέχρι τώρα. Τι σημαίνει αυτό; Με το που υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση, το ΥΠΟΙΚ θα στέλνει ειδοποίηση για την πρόθεση της να προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη. Εν συνεχεία θα ενημερώνεται το δικαστικό τμήμα και θα μετρά αντίστροφα ο χρόνος, μέχρι και για πλειστηριασμούς όπως αναφέραμε παραπάνω.

 
 
 

Θετική ειδησεογραφία

Ασχέτως πάντως της γενικής μιζέριας και της γκρίνιας που υπάρχει στη χώρα και η οποία κατά την άποψη μας θα υπάρχει για πολλά ακόμη χρόνια, δε μπορούμε να παραβλέψουμε τις συνεχείς θετικές ειδήσεις που υπάρχουν από την ελληνική οικονομία. Και αν αυτές άμεσα δεν επηρεάζουν ορατά τις ζωές των πολιτών, είναι σίγουρα ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα συμβεί και αυτό. Δε μπορεί λοιπόν να παραβλέπει κανείς τη συνεχή πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, τα επιβεβαιωμένα σχέδια της χώρας για νέες εξόδους στις αγορές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την αρχή της ελληνικής περιπέτειας η αξιολόγηση κλείνει σχετικά έγκαιρα, συμβάλλοντας στο θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα.

 
 
 

Αυτό θα πει να είναι κανείς ιδεολόγος αναρχικός!

Από τα τελευταία γεγονότα του ΣΚ, δεκαπέντε άτομα, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν στυλιάρια, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν σε φοιτητές, λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, σε κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας. Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν άγρια φοιτητές, με αποτέλεσμα τέσσερις εξ΄ αυτών να διακομιστούν με ασθενοφόρα στον «Ευαγγελισμό», ενώ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά πήραν ένα κουτί με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει φοιτητές από την συγκεκριμένη εκδήλωση και τράπηκαν σε φυγή.

Αυτό λοιπόν θα πει να είναι κανείς ιδεολόγος αναρχικός. Μπαίνει χτυπάει τους φοιτητές και μετά κλέβει και τα χρήματα. Είναι σαν τους κατά καιρούς ληστές επαναστάτες - τρομοκράτες που συλλαμβάνονται να μένουνε σε πολυτελείς κατοικίες και να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα. Αλλά να μην πηγαίνουμε μακριά. Πρωτοκλασάτοι υπουργοί του Σύριζα μένουν στην Εκάλη, σε βίλες με πισίνες, περνούν τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη (χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο ασφαλιστικό)  και την ίδια ώρα μιλάνε για την αριστερά και τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για τους αδύναμους. Αλλά ξεχάσαμε μένουμε στην απίστευτη Ελλάδα.  

 
 
 

Η σοσιαλίστρια και ο παρατηρητής

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….. Αυτή τη φορά η Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία) δεν άφησε τον Αλέξη Τσίπρα να «αλωνίζει» μόνος του ως «σοσιαλιστής» ανάμεσα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Εδωσε το «παρών» της στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες (που διεξάγεται παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), μίλησε και απέσπασε μάλιστα και εύσημα από τον προεδρεύοντα Βούλγαρο, αλλά και από το σύνολο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών, όταν κατάθεσε τις προτάσεις της για το Προσφυγικό. Και ο κ. Τσίπρας, θα πείτε; Ηταν εκεί ως παρατηρητής, μίλησε και αυτός λέγοντας το όραμά του για την «κοινωνική Ευρώπη». Και κάτι ακόμα. Κάποια στιγμή η Φώφη και ο Αλέξης συναντήθηκαν στην αίθουσα (εκεί όπου συνεδριάζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Βελγίου), αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα πέραν μιας βιαστικής χειραψίας.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....