Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 19/06/18

Δεν πιστεύουμε πως θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις (για το ζήτημα των Σκοπίων)

Αυξάνονται αυτοί που πιστεύουνε (το γράφουνε κιόλας σε άρθρα – αναλύσεις τους) πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το ζήτημα των Σκοπίων και κυρίως το πώς έχουνε γίνει τα πράγματα στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ. αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε σύντομα πρόωρες εκλογές.  Φυσικά και τα πάντα είναι ανοιχτά. Και αν και εδώ και πολύ καιρό πιστεύαμε πως το φθινόπωρο υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουμε εκλογές, δεν πιστεύουμε πως αν συμβεί αυτό ο λόγος θα είναι το ζήτημα της «Βορείου Μακεδονίας» (για να συνηθίζουμε και το όνομα). H αφορμή μπορεί, ο κύριος λόγος όμως όχι.

 

Με απλά λόγια.

 

Δεν πιστεύουμε πως ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί ανάμεσα σε άλλα θέλει με κάθε τρόπο την καρέκλα, γνωρίζοντας πως μάλλον δε θα μπει στην επόμενη βουλή (πάνω από 50% οι πιθανότητες). Και ειδικά μετά τα όσα έχουνε συμβεί στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ η είσοδος στη βουλή μάλλον φαντάζει πολύ δύσκολο.

Ακόμη πιο απλά. Η χώρα θα πάει σε εκλογές όταν ο Α. Τσίπρας το αποφασίσει.

 
 
 

Χρέος

Τώρα στο καυτό ζήτημα του χρέους, ενόψει και τις 3μερούς συνάντησης Μέρκελ – Μακρόν – Γιούνκερ την Τετάρτη, εμείς θα συστήσουμε σε όλους να κρατάνε μικρό καλάθι. Και το λέμε αυτό, γιατί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πάμε για μια εξαιρετικά μέτρια λύση …… μια λύση στη γνωστή λογική του μπαλώματος.

 

Και όπως λέει και ο λαός. Πάρτε κάτι τώρα ….. Και σε μερικά χρόνια τα ξαναλέμε, με το ελληνικό ζήτημα να μένει ανοιχτό για πάρα πολλά χρόνια και τη χώρα σε μια αυστηρή εποπτεία διαρκείας. Και κακά ψέματα, δεν αποκλείεται οι μεθαυριανές αποφάσεις (ή αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στις αρχές Ιουλίου) να είναι οι τελευταίες και το ελληνικό ζήτημα ακόμη και να ξεχαστεί για κάποια χρόνια και να συζητηθεί και πάλι, σε 4 ή 5 χρόνια!!!

 
 
 

ΝΔ - Μητσοτάκης

Νωρίτερα από τις γερμανικές εφημερίδες είχαμε γράψει πως στους κύκλους του εξωτερικού υπάρχουν μεγάλα παράπονα για τη στάση που τηρεί η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα των Σκοπίων. Και ήλθαν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, κυρίως από το Γερμανία (και όχι μόνο), να επιβεβαιώσουνε αυτό το οποίο είχαμε γράψει, με αναφορές διεθνών ΜΜΕ σε απομόνωση του Κ. Μητσοτάκη (με λίγη δόση υπερβολής όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις). Αυτό όμως που για ακόμη μια φορά θα πρέπει να προβληματίσει τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκης είναι άλλο. Είναι πως υιοθετεί μια μη ξεκάθαρη κατάσταση, με πολλές εσωκομματικές διαφωνίες. Μια μη ξεκάθαρη στάση, η οποία στο τέλος καταφέρνει και τους ξένους να «εκνευρίζει», αλλά και πολλούς από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Και αυτός θα λέγαμε πως είναι ο λόγος, που αν και η ΝΔ έχει σταθερά μεγάλο προβάδισμα από το Σύριζα, δεν αυξάνει δυναμικά τα ποσοστά της.   

 

Βέβαια υπήρξε και το δημοσίευμα της FAZ, πως η ΝΔ ήταν ουσιαστικά στο «κόλπο» της ψήφισης του ονόματος, αν και σίγουρα είναι ένα δημοσίευμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Όχι πάντως πως όλα είναι ψέματα, αφού όλοι γνωρίζουμε πως μεγάλο μέρος της στάσης της ΝΔ έχει να κάνει καθαρά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστή η στάση αρκετών πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ για το ζήτημα. Πάντως θα επαναλάβουμε και πάλι, πως κάποια κέντρα αποφάσεων είναι εκνευρισμένα με τη στάση της ΝΔ ….

 
 
 

Τσίπρας – Τσακαλώτος

Και αν και ήδη έχουμε περάσει ημέρες, αξίζει να το σχολιάσουμε σήμερα. Την προηγούμενη λοιπόν Τετάρτη και Πέμπτη υπήρξε ο πλήρης παραλογισμός ….. Είχαμε τον Α. Τσίπρα να δίνει συνέντευξη και να μιλάει για καθαρή έξοδο και έξοδο της χώρας στις αγορές, ρύθμιση χρέους κτλ, όταν μόλις λίγες ώρες πιο πριν, ο υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος (μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ) είχε προειδοποιήσει τόσο για το ζήτημα της καθαρής εξόδου, όσο και το ζήτημα της εξόδου της χώρας στις αγορές, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: “Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν βγαίνουμε στις αγορές”. 

Φυσικά και είναι περιττό να αναφέρουμε πως αυτή μόνο σοβαρή εικόνα κυβέρνησης δεν είναι.

Βέβαια το ερώτημα που υπάρχει είναι άλλο. Ποιός από τους δύο δεν λέει την αλήθεια; Και νιώθουμε πως το 90 με 95% θα απαντήσει ο Α. Τσίπρας!!! Γιατί άραγε.

 
 
 

 

Στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Καμμένος (;)

Και σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία τώρα, σε σχέση και με τα όσα γράψαμε στο πρώτο σχόλιο. Τεράστια ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες πως ο Καμμένος έχει ήδη κάνει µια πρώτη συζήτηση µε τον Τσίπρα, με θέμα την πιθανή τοποθέτηση του κ. Καμμένου στο επικρατείας του Σύριζα ενόψει εκλογών και ενόψει της πιθανότητας οι ΑΝ.ΕΛ να μην μπουν στη βουλή.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....