Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 19/07/18

Πλέον το πιθανότερο … αλλά ….

 

Ξεκινώντας με το καυτό ζήτημα του πότε θα έχουμε εκλογές (με όλα τα σενάρια ανοιχτά), θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι, το οποίο μιας και βρισκόμαστε στην περίοδο του καλοκαιριού σε γενικές γραμμές πέρασε στα ψιλά. Ότι ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε: «Το πιθανότερο είναι οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση παρότι εγώ επιθυμώ να γίνουν στα τέλη της τετραετίας». Και δε μπορεί κανείς να παραβλέψει αυτήν την δήλωση του πρωθυπουργού, με το σενάριο των πολλαπλών εκλογών το Μάιο της επόμενης χρονιάς να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Όπως έχουμε γράψει. Σημαντικό είναι τι θα γίνει με τις περικοπές στις συντάξεις αλλά και το ζήτημα της ψήφισης της συμφωνίας για το «Μακεδονικό» (ζητήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο). Ωστόσο αυτή τη στιγμή το σενάριο των τριπλών εκλογών το Μάιο του 2019 φαντάζει το πιθανότερο.

 
 
 

 

“Too much”

 

Δεν ξέρουμε λοιπόν πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ωστόσο αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως η χώρα και η οικονομία κινδυνεύει από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Γιατί αν οι εκλογές είναι να γίνουν το Μάιο του 2019 είναι πολύ επιζήμιο για την οικονομία και τη χώρα να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και το λέμε αυτό, γιατί κακά τα ψέματα η χώρα έχει πλέον μπει σε μια τέτοια περίοδο. Και αν είχαμε εκλογές το φθινόπωρο όλα καλά. Σε διαφορετική περίπτωση, το τελευταία που θέλει η άρρωστη ελληνική οικονομία είναι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

 
 
 

 

Trump

 

Και σε αυτό το σημείο και μετά την τελευταία του τραγική εικόνα με τον ρώσο πρόεδρο θα κάνουμε και ένα σχόλιο για τον D. Trump. Θα λέγαμε λοιπόν πως μετά και τις τελευταίες του δηλώσεις οι πιθανότητες να μην τελειώσει τη θητεία του έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Ωστόσο με τη στάση του έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο εκνευρισμό στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με τις πιθανότητες να μην τελειώσουν τη θητεία του να έχουν αυξηθεί στο 20 με 30%.

 
 
 

 

Brexit

 

Και μια που πιάσαμε τη διεθνή ειδησεογραφία και βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις και τον κακό χαμό που υπάρχει και στο εσωτερικό του κόμματος της Μέι και γενικά στο εσωτερικό της Βρετανίας, θα κάνουμε και μια άλλη πρόβλεψη. Πως σταθερά αυξάνονται και οι πιθανότητες κάτι να γίνει στο τέλος και το Brexit να ακυρωθεί!! Επίσης δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Ωστόσο και εδώ οι πιθανότητες να ανατραπεί η απόφαση για έξοδος από την Ε.Ε. συνεχώς αυξάνονται.

 
 
 

Ολα θυμίζουν μέρες του ’89

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Τούτες τις παράξενες μέρες του καλοκαιριού μού έρχεται συνεχώς στη σκέψη ο Χαρίλαος Φλωράκης. Και τούτο γιατί με την πόλωση που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση όλα θυμίζουν «μέρες του '89». Ισως χωρίς ακόμα (ευτυχώς...) το Ειδικό Δικαστήριο. Αλλά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ούτε αυτό θα αργήσει να φανεί.

 

nnn

 

Επιπλέον, όλα αυτά που ζούμε με την αναβίωση της σκανδαλολογίας ως μείζονος πολιτικού επιχειρήματος μου θυμίζουν και μια άλλη φράση του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη: «Οταν κατουράς στη θάλασσα, θα το βρεις στο αλάτι». Κάπως έτσι συμβαίνει με την κυβέρνηση, η οποία εδώ και χρόνια έκανε σημαία της τη διαφθορά των άλλων και τις επιθέσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας. Τώρα ήρθε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις με όλη αυτή την περίεργη ιστορία με τα αδέλφια του και το δάνειο που πήραν. Προς το παρόν, το κατά άλλα λαλίστατο Μέγαρο Μαξίμου δεν δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να τελειώσει το ζήτημα, αλλά προτιμά τις επιθέσεις εναντίον του Μητσοτάκη (και των ΜΜΕ) και τις απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ετσι συντηρεί την πόλωση... 

 

nnn

 

Μαθαίνω λοιπόν από έγκυρες (πιο έγκυρες δεν γίνεται) πηγές και τούτα: Η ΝΔ έχει «κλειδώσει» και άλλα «σκάνδαλα» που αφορούν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και σκάνδαλα που αφορούν ιδιαιτέρως έναν υπουργό και την οικογένειά του. Περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα εμφανίσει. Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα «παίξει» έως τις εκλογές με τα παλαιά σκάνδαλα, τα οποία να σημειώσω ότι εμπλέκουν πολιτικούς αντιπάλους της. Για παράδειγμα, το σκάνδαλο Novartis το οποίο το Γραφείο του Πρωθυπουργού το θυμήθηκε και πάλι. Με μια ανακοίνωσή του κατά της ΝΔ προειδοποιεί ότι το «σκάνδαλο αυτό ωριμάζει και εγκυμονεί». Αραγε τι γνωρίζει περισσότερο το Γραφείο του Πρωθυπουργού απ' ό,τι γνωρίζουν οι εισαγγελείς και προδικάζει ότι το σκάνδαλο Novartis... ωριμάζει; Ετσι λοιπόν θα πορευτούμε έως τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Και αν αντιληφθείτε ξαφνικά έντονη σκανδαλολογία, πιο έντονη απ' αυτήν που συμβαίνει ντάλα καλοκαίρι, τότε να είστε βέβαιοι πως οι εκλογές βρίσκονται επί θύραις.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....