Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 19/09/18

 

Όλο και πιθανότερο…

Βλέποντας το πώς εξελίσσονται τα πράγματα ημέρα με την ημέρα και χωρίς φυσικά ποτέ τίποτα να είναι σίγουρο σε αυτή τη χώρα, πιστεύουμε πως κερδίζει έδαφος το σενάριο των πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2019, με όλα να δείχνουν πως πλέον ο χρόνος για τις πρόωρες εκλογές μετράει αντίστροφα. Και το λέμε αυτό:

Και τόσο με βάση αυτά που λέμε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Και βλέποντας την κατάσταση που υπάρχει στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ. Με το κόμμα του κ. Καμμένου να εμφανίζεται να δυσανασχετεί όλο και πιο πολύ με το Σύριζα, στο δρόμο προς τις εκλογές και σε μια προσπάθεια να συσπειρωθούν οι όποιοι οπαδοί έχουνε απομείνει (προσωπικά δεν πιστεύουμε πως οι ΑΝ.ΕΛ θα καταφέρουν να μπουν στις εκλογές).

Και τέλος, βλέποντας συνολικά την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται όλο και πιο κουρασμένη.

Και ναι μεν η κυβέρνηση θέλει να πάει σε πολλαπλές εκλογές το Μάιο του 2019, ωστόσο δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρει.

 
 
 

Στοιχεία φωτιά

Τώρα στο δρόμο προς τις εκλογές, όλα δείχνουν ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Από τις μεγάλες στιγμές που έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε αυτή τη χώρα, με προεκλογικά ευτράπελα και παρατράγουδα που πάντως κάνουνε μεγάλη ζημία στη χώρα και την ελληνική οικονομία. Χαρακτηριστικές λοιπόν είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν (καλύτερα διαρροές να λέμε). Πως λίγο πριν τις εκλογές θα έλθουν στη δημοσιότητα στοιχεία φωτιά για ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ (και πιθανό όχι μόνο ένα), το οποίο θα συνδέεται με σειρά σκανδάλων. Επαναλαμβάνουμε, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες. Και η αλήθεια είναι πως αν τώρα υπάρχει αυτή η πόλωση. Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει λίγο πριν τις εκλογές.

 
 
 

Φεύγει από την Ελλάδα

Και αν και δεν είναι στα της αρμοδιότητας μας. Ωστόσο θα βάλουμε το καπέλο σε κάποιες άλλες στήλες του GFF (J), πληροφορώντας σας πως ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους βρίσκεται λίγο πριν την αποχώρηση του από την Ελλάδα. Και αν και η διοίκηση της εισηγμένης το εξετάζει αυτό εδώ και πολύ καιρό και προσπαθεί να το αποφύγει. Φαίνεται ότι τελικά θα οδηγηθεί σε αυτήν την απόφαση…

 
 
 

Συνεχίζουμε να το πιστεύουμε

Από την πρώτη στιγμή που έγινε το BREXIT έχουμε την ίδια άποψη. Ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα αναβληθεί. Και αυτήν την άποψη μας θα την επαναλάβουμε και σήμερα. Και αφορμή για το να το κάνουμε αυτό είναι οι τελευταίες εξελίξεις. Ανάμεσα σε άλλα, χαρακτηριστικές ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος  ζήτησε να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, προειδοποιώντας ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο συντριβής αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες. Σε στήλη του που δημοσιεύτηκε αργά το Σάββατο στην εφημερίδα Observer, ο Καν δήλωσε ότι ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δείχνει απροετοίμαστη και χωρίς να διαθέτει τη γνώση και την ικανότητα.

Και όλα αυτά την ώρα που όλοι και περισσότεροι (ανάμεσα στους οποίους και η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας) προειδοποιούν για τους οικονομικούς κινδύνους του BREXIT, αρχής γενομένης  με ένα σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων.

 
 
 

Ποιον ήθελε Πρόεδρο ο Τσίπρας

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Και με την ευκαιρία, θα σας περιγράψω μια σκηνή που έχει κατά τη γνώμη μου τη σημασία της, αν και συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια στην οικία ενός ηθοποιού (στα Εξάρχεια) όπου είχε προσκληθεί ο κ. Τσίπρας (τότε ακόμη ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ένας ανώτατος δικαστικός και δυο-τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις είχε ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς η ψηφοφορία για την υποψηφιότητα του  Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και η χώρα ήδη βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Στην οικία αυτή ο κ. Τσίπρας (όπως μου τα έχουν εξιστορήσει) ανακοίνωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα προτείνει τον Πρ. Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας (αμέσως μετά τις εκλογές), ώστε να αναγκάσει και τη ΝΔ να πράξει το ίδιο και να αποφευχθούν οι εκλογές. Η είδηση όμως δεν βρισκόταν στο πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου, αλλά στο γεγονός ότι είχε γίνει πρόταση από τον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Και ποιον φωτογράφισε ο Καραμανλής

 Επειδή τέτοιου είδους πληροφορίες χρήζουν διασταυρώσεως, απευθύνθηκα σε έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή (πιο στενό δεν γίνεται), ο οποίος όχι μόνον μου
επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά μου περιέγραψε και πώς ο κ. Τσίπρας κατέληξε στην υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου. Βεβαίως, μου είπε, ο κ. Καραμανλής όταν απέρριψε την πρόταση Τσίπρα δεν πρότεινε άλλον υποψήφιο, δεν πρότεινε δηλαδή αντ’ αυτού τον κ. Παυλόπουλο. Ομως αντί να προτείνει, ανέφερε στον κ. Τσίπρα τρία χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα ο κ. Καραμανλής με τον τρόπο αυτόν φωτογράφιζε τον κ. Παυλόπουλο και ταυτόχρονα απέκλειε άλλο στέλεχος που προερχόταν από τη ΝΔ και υποψιαζόταν ότι θα μπορούσε να προταθεί από τον Τσίπρα. Ειδικά για το στέλεχος αυτό, ο κ. Καραμανλής, αν και προερχόταν από την παράταξή του, δεν ήθελε καν να ακούσει το όνομά του.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....