Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 20/03/18

Σε ένα βαθμό επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, σε ένα μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι Βρυξέλλες και ESM ετοιμάζουν συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά και το οποίο θα προβλέπει  αυστηρή επιτήρηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες επαναλαμβάνουμε πως σε ένα σημαντικό βαθμό επιβεβαιώνονται, το σχέδιο θα προβλέπει ενισχυμένη εποπτεία από την Κομισιόν και τον ESM με δημοσιονομικούς όρους. Με βάση τα όσα προβλέπονται, θα υπάρχει σύνδεση τόσο με τα κεφάλαια που θα μας δώσει ο ESM για να ενισχύσουν το «μαξιλάρι» ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου όσο και με τις παρεμβάσεις ελάφρυνσης του χρέους που θα εφαρμόζονται με ρήτρα μεταρρυθμίσεων και επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.  

 
 
 

Χρέος

Χθες υπήρξε μια πολύ σημαντική δήλωση. Μια δήλωση την οποία θα πρέπει να κρατήσουμε και η οποία λέει πάρα πολλά …… Αναφερόμαστε στον κ. Τσακαλώτο, οποίος χθες είπε πως στο καλύτερο σενάριο, τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους θα μας μετατρέψουν από μια χώρα με υπερβολικό χρέος, σε μια κανονικά υπερχρεωμένη χώρα». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν είναι βιώσιμη η ευρωζώνη με τέτοια χρέη». Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η δήλωση σηκώνει μεγάλη συζήτηση …. Και με λίγη δόση υπερβολής θα μπορούσε να πει κανείς ότι δημιουργεί μια σχετική ανησυχία για τις επικείμενες αποφάσεις των δανειστών.

 
 
 

Τσακαλώτος Vs Στουρνάρας

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω δήλωση του κ. Τσακαλώτου έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ. Και για όποιον δεν έχει το έχει διαβάσει, από τα πλέον ενδιαφέροντα ήταν τα «καρφιά» που αντάλλαξαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας, σε κόσμια πάντως πλαίσια και κάποιες φορές με χιούμορ.   

«Μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα για να φύγουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί βέβαια να τα πω, αφού φύγουν» σημείωσε γελώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκινώντας την τοποθέτησή του σε ειδική εκδήλωση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας όπου παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ για τη χρηματοδότηση του νέου αναπτυξιακού προτύπου. «Δεν θα υπάρχει δράμα, μπορούν να φύγουν οι κάμερες» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις τους, δεν έλειψαν τα «καρφιά» και οι αιχμές με φόντο τις επανειλημμένες αναφορές του διοικητή της ΤτΕ για την ανάγκη προληπτικής γραμμής μετά από τον Αύγουστο.

Η πρώτη αντιπαράθεση των δύο, έγινε για το ρόλο των τραπεζών, καθώς ο Ευκλείδη Τσακαλώτος σημείωσε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μη συστημικές τράπεζες», δηλαδή συνεταιριστικές και αναπτυξιακές.

«Διαφωνώ με τις συνεταιριστικές τράπεζες, απέτυχαν στην Ελλάδα» απάντησε ο διοικητής τη ΤτΕ.

Εκεί που κονταροχτυπήθηκαν όμως οι δύο, ήταν το πεδίο της μετάβασης στη νέα εποχή καθώς ο Γ. Στουρνάρας υπεραμύνθηκε της ανάγκης αύξησης των αποταμιεύσεων, προκειμένου να επιστρέψουν τα ξένα κεφάλαια.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου» απάντησε γελώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας κάθετα αντίθετος με την προσέγγιση του διοικητή της ΤτΕ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η αποταμίευση -ειδικά σε χώρα με ύφεση όπως η Ελλάδα – είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων. «Γι’ αυτό μου αρέσει ο Ευκλείδης, είναι ρεαλιστής. Δεν τα πιστεύει, αλλά τα υπερασπίζεται» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας, ενώ οι δύο διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στο πεδίο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

«Αν δεν κάνουμε κτηματολόγιο και χρήσεις γης, δεν κάνουμε τίποτα» τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ για να τον διακόψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας: «Μα τα κάνουμε! Εχεις μείνει πίσω».

ΥΓ: Φυσικά να σημειωθεί κάτι βασικό. Ότι Τσακαλώτος - Στουρνάρας γνωρίζεται εδώ και 36 χρόνια, από την εποχή που ήταν συμφοιτητές (και κάποιοι λένε και συγκάτοικοι) στην Οξφόρδη.

 
 
 

 

ΑΝ.ΕΛ 

 

Και εν μέσω πλήθους σεναρίων και δημοσιευμάτων για τις σχέσεις ΑΝ.ΕΛ – Σύριζα, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Σημειώνεται πως ο κ. Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει από τους βουλευτές του από το περασμένο Σάββατο να αποφύγουν τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις, αφού φυσικά πρώτα ο Σύριζα είχε βάλει φρένο στον κ. Καμμένο, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε φρένο στους βουλευτές του!!!!

Τώρα σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ΑΝ.ΕΛ και προσωπικά ο κ. Καμμένος αναμένεται κατά τη σημερινή συνάντηση να εξετάσουν τη στάση του σε σχέση με την κυβερνητική συνεργασία, λόγω των διαφωνιών του στο Σκοπιανό, αλλά και την επιμονή των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά να κλείσει άμεσα η συμφωνία, πιθανότατα με το όνομα Γκόρνα Μακεντόνια.

 

Μάλιστα ένα από τα βασικά σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα είναι να δηλώσει ο κ Καμμένος ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν έρθει συμφωνία με τον όρο Μακεδονία, συνεχίζοντας ωστόσο να τη στηρίζουν!!!!

 

Χωρίς φυσικά να μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα, τι πιστεύουμε εμείς; Πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες (αν όχι μηδενικές) ο κ. Καμμένος να ρίξει την κυβέρνηση. Το θεωρούμε σχεδόν απίθανο.

 

Γιατί αυτό; Ο βασικός λόγος είναι πως νιώθουμε πως ο κ. Καμμένος θέλει με κάθε τρόπο να μείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (και το εννοούμε αυτό).

 

Ο δεύτερος λόγος είναι πως αν γίνονταν εκλογές τώρα, μακράν οι περισσότερες πιθανότητες είναι πως οι ΑΝ.ΕΛ θα έμεναν εκτός βουλής. Και με τον Π. Καμμένο να έχει ρίξει την κυβέρνηση Σύριζα και με τις σχέσεις με τη ΝΔ να είναι αυτές που είναι, μένοντας εκτός βουλής μάλλον τελειώνει πολιτικά.

 

Νιώθουμε λοιπόν πως θα έχουμε μια από τα ίδια, με τους ΑΝ.ΕΛ με τους Σύριζα να ανταλλάσουν λόγια αμοιβαίας συμπάθειας (πάντα μέχρι νεοτέρας και μέχρι πραγματικά να αποφασιστεί η χώρα να πάει σε εκλογές) και να κατηγορούν για τις πληροφορίες που υπάρχουν την διαπλοκή (ουσιαστικά αυτό ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι).


ΥΓ: To σχόλιο είχε γραφθεί πριν τη δήλωση Καμμένου Η συγκυβέρνηση με Τσίπρα θα πάει μέχρι τέλους.

 
 
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κρυφή γοητεία των ΜΜΕ

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Ο Πρωθυπουργός όντως υπεραπασχολείται αυτόν τον καιρό με το πλήθος των προβλημάτων που έχουν ανακύψει εσχάτως. Δηλαδή με το Μακεδονικό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Αλβανικό, τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, την τέταρτη αξιολόγηση, την έξοδο τον Αύγουστο στις αγορές, το πρόγραμμα για τη μνημονιακή εποχή, τις συζητήσεις για τη μείωση του χρέους, την κάθε λογής σκανδαλολογία προεξαρχούσης της Novartis...

nnn

Παρότι λογικά με τέτοιο βάρος δεν θα μπορούσε να κάνει βήμα, μαθαίνω ότι πάντα βρίσκει τρόπο να ξεκλέβει από τον πολύτιμο χρόνο του για τα πολυπόθητα ΜΜΕ. Ανεξάρτητη πηγή μού  μεταφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τα πάντα. Από τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη για τον Τύπο και το κανάλι έως τον ΣΚΑΪ και τα λοιπά ΜΜΕ.

nnn

Εκείνο που έμαθα τελευταίως και εγκύρως είναι ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με μεγαλομέτοχο τηλεοπτικού σταθμού, τον οποίο ενημέρωσε για ενδεχόμενες εξελίξεις σε ανταγωνιστικό τηλεοπτικό σταθμό. Πάντα, βεβαίως, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το... τρόπαιο του Mega.

nnn

Ως γνωστόν, η απόφαση του ΕΣΡ για «μαύρο» στο Mega ακυρώθηκε στην πράξη από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η ειδική διαχείριση του Μεγάλου Καναλιού ανατέθηκε στην Grant Thornton, η οποία θα αρχίσει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού, με πρώτη την ξεχωριστή ταινιοθήκη του. Ετσι, όπως αντιλαμβάνεστε, η όλη επιχείρηση ελέγχου των ΜΜΕ δεν του βγαίνει και γι' αυτό και... τρελαίνεται.

 
 
 

 

Ποιες συναντήσεις του Ιβάν Σαββίδη τρομάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια των Παραπολιτικών, πως ένας από τους ανθρώπους που συναντούσαν συχνά-πυκνά εντός και εκτός Αττικής (σ.σ.: ακόµη και σε αεροπλάνα) τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, εκτός φυσικά από τους Τσίπρα, Φλαµπουράρη, Καµµένο και Παππά, ήταν και ο επιστήθιος φίλος του τελευταίου, Μανώλης (σ.σ.: ή «Μανωλάκης») Πετσίτης.

Πρόκειται για έναν υπερδραστήριο τύπο, που πριν ακόµη ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είχε θεαθεί σε πολλά επιχειρηµατικά γραφεία. «Είναι ο άνθρωπος του Παππά», έλεγαν οι πάντες. Ως φίλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής εικάζεται ότι τον συναντούσε και ο πρόεδρος Ιβάν, εκτός κι αν ο οµογενής επιχειρηµατίας είχε οικοδοµήσει ανεξάρτητη σχέση µε τον επιφανή (πρώην) σερβιτόρο.

Εκτιμάται ότι στο πρόσωπο του «Μανωλάκη» ο Σαββίδης είχε βρει ένα ταλέντο που θα µπορούσε να τον συµβουλέψει για τα καφέ στο «Μακεδονία Παλλάς» και τις καντίνες της Τούµπας. Δεν εξηγούνται με κάποιον άλλον τρόποι οι συχνές επαφές των δύο ανδρών…

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....