Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 20/04/18

 

70 - 30% …. Στο χέρι της Ελλάδας

Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στο σενάριο οι δανειστές να ζητήσουν παράταση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας, στα πλαίσια και των όσων έγραψε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Ως πιθανότερο σενάριο λοιπόν παραμένει ότι το προσεχές καλοκαίρι θα έχουμε το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, με τη χώρα μας να παραμένει σε ένα καθεστώς αυστηρής εποπτεία. Ωστόσο υπάρχει μια πιθανότητα περίπου 30% θα λέγαμε, την τελευταία στιγμή να υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις και να οδηγηθούμε στην παράταση του τρέχοντος προγράμματος και οι όποιες αποφάσεις να πάνε για τις αρχές του 2019. Και προσοχή σε κάτι. Σε αυτό το σενάριο δεν αποκλείεται οι αποφάσεις να ληφθούν από μια νέα ελληνική κυβέρνηση, αφού πρώτα το φθινόπωρο έχουνε γίνει πρόωρες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση θα λέγαμε πως είναι στο χέρι μας και της κυβέρνησης να μη χύσουμε και πάλι το «γάλα από την καρδάρα». Και εφόσον αυτό δε συμβεί, το σενάριο του τέλους του τρέχοντος προγράμματος είναι το επικρατέστερο.

 
 
 

 

Σκοπιανό

 

Και αν και προσωπικά συνεχίζουμε να κρατάμε επιφυλάξεις, ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι ότι ξαφνικά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και οι Βρυξέλλες εμφανίζονται κάτι παραπάνω από αισιόδοξοι ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Και ομολογουμένως αυτή η μεγάλη αισιοδοξία συγκεκριμένων ευρωπαίων αξιωματούχων είναι ενδιαφέρουσα, περιμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. 

 
 
 

Και το ακόμη πιο ενδιαφέρον

 

Και υπάρχει και κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Ότι κάποιοι φθάνουν στο σημείο να συνδέσουν το ζήτημα του κλεισίματος του Μακεδονικού με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του τρέχοντος προγράμματος. Επειδή εμάς δε μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας (προς τα εκεί πάει αυτή η συζήτηση) και θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο τις κρατάμε. Ειδικά και με φόντο τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καθυστερήσει την εκτέλεση μέτρων, όπως η περικοπή των συντάξεων και να μην έλθει νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου.

 
 
 

Μάλιστα!

«Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με εμένα» δήλωσε χθες ο κ. Καμμένος σε μια από τις γνωστές του δηλώσεις. Τι μας θύμισε τώρα αυτή η δήλωση; Τις δηλώσεις τις οποίες έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κ. Βαρούφακης, όταν δήλωνε πως οι ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ έχουνε «πάθει αμόκ μαζί μου».

 

Όταν ένα πρόσωπο το βρίζουν όλοι (όπως συμβαίνει με εσάς στο εσωτερικό της χώρας και όχι μόνο) δε φταίνε όλοι οι άλλοι. Φταίει το πρόσωπο. Τα έχουμε ξαναπεί. Δε μπορεί αυτή η χώρα να πληρώνει πλέον τις αμαρτίες του κάθε ανόητου (αν και ο κόσμος είναι αυτός που τους ψηφίζει).  Και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιλογή των προσώπων μιας κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός.

 
 
 

 

Η Περιστέρα που ήθελε και... εξουσία

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Κάθε φορά που ακούγεται ή γράφεται κάτι για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, πάντοτε θυμάμαι τη φράση που είπε στη μοναδική της συνέντευξη ότι «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε την εξουσία». Πώς εννοεί αυτή τη φράση η κυρία Μπαζιάνα δεν εξηγεί, αλλά τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους. Μεγάλη Δευτέρα (που έχουν κλείσει για τις γιορτές του Πάσχα όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα) δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ένταξη μονίμου υπαλλήλου σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) της συντρόφου του Πρωθυπουργού. Εως τώρα η κυρία Μπαζιάνα ήταν διοικητική  υπάλληλος και τώρα γίνεται μόνιμη, θέση μάλιστα Α' βαθμίδας στον Τομέα των Επικοινωνιών. Πάντως τόσο από φοιτητές όσο και από καθηγητές τα μηνύματα για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού που αφορούν τη διδακτική της εμπειρία και τις γνώσεις της είναι εξαιρετικά. Ηταν, θα πουν οι Σιριζαίοι, «δίκαιο και έγινε πράξη». Ή «τώρα πέραν της κυβέρνησης αρχίζουμε σιγά-σιγά να καταλαμβάνουμε και την εξουσία».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....