Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 20/06/18

 

Κάπως έτσι θα είναι και η τελική συμφωνία!!!

Και σε άμεση σχέση με τα όσα αναφέρουμε τον τελευταίο καιρό για το ζήτημα του χρέους, με την αυριανή ημέρα να είναι κρίσιμη, θα λέγαμε πως όλα δείχνουν πως σιγά – σιγά φαίνεται ποιές θα είναι οι αποφάσεις για το χρέος. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα έγραψε χθες ο γερμανικός τύπος. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις γερμανών αναλυτών οι διαβουλεύσεις ενόψει του επικείμενου Eurogroup της Πέμπτης έχουν προχωρήσει σημαντικά. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Welt, προ ημερών ο γερμανός υπ. Οικονομικών Σολτς ενημέρωσε για την πορεία των συνομιλιών τους επικεφαλής των κομμάτων για τα δημοσιονομικά. «Οι διαπραγματεύσεις για ένα συνολικό πακέτο βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή τους», ανέφεραν κύκλοι της χριστιανικής ένωσης CDU/CSU.

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τη γερμανική πρωτεύουσα, η λύση που προωθείται κινείται στους εξής βασικούς άξονες: παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δεύτερου μνημονίου ύψους 130 δις ευρώ από τον EFSF (όπως γράφει σήμερα και η Süddeutsche Zeitung, λόγω γερμανικών πιέσεων η επιμήκυνση «κλειδώνει» μάλλον στα 7 με 8 χρόνια), μαξιλαράκι ασφαλείας από τους αδιάθετους πόρους του τρίτου προγράμματος που αναμένεται να κινηθεί στα 15 δις ευρώ και επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα ύψους 4-5 δις. Όσον αφορά το ΔΝΤ το Βερολίνο φαίνεται να έχει συμβιβαστεί πλέον απόλυτα με έναν αμιγώς συμβουλευτικό ρόλο του Ταμείου.

 
 
 

Ελληνικές λογικές …. Εμείς το ξαναλέμε !!!!!

Επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό και επειδή έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, εμείς ουσιαστικά θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο γράφουμε συνεχώς τις τελευταίες ημέρες. Ότι δεν πιστεύουμε πως υπάρχει καμία ανταλλαγή τύπου σου δίνω χρέους, κλείνεις το ζήτημα των Σκοπίων. Όπως με χαρακτηριστικό τρόπο γράφουμε, αυτός είναι ένας πολύ ελληνικός τρόπος σκέψης …… Τώρα ότι μπορεί σε κάποιο βαθμό να επηρεάσει θετικά, μπορεί. Τίποτα όμως περισσότερο. Πάντως, επίσης όπως έχουμε γράψει, ο Α. Τσίπρας κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους στις σχέσεις τους με τους ευρωπαίους ηγέτες και αυτό είναι ένα μεγάλο προσωπικό του όφελος.

 
 
 

Καταλάβαμε

Και συνεχίζοντας με το ζήτημα του χρέους, θα θυμίσουμε και μια χαρακτηριστική δήλωση την οποία είχε κάνει ο Σόλτς πριν από μερικές ημέρες. Ειδικότερα, με μια αόριστη δήλωση φέρεται να απάντησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς όταν ρωτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με πιθανές χρηματοδοτικές παραχωρήσεις προς την Ελλάδα στο πλαίσιο συνεδρίασης της επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με το τι προτίθεται να πράξει σε σειρά ζητημάτων, λέγοντας σύμφωνα με συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «μια διαδικασία πολιτικής διαμόρφωσης. (…) Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της Ελλάδας και την πιθανή χρηματοδοτική βοήθεια. Θα υπάρξει 'ακόμη κάτι μικρό' (σ.σ. για την Ελλάδα), σημείωσε ένας συμμετέχων καταγράφοντας την απάντηση του υπουργού».

Και φυσικά θα μείνουμε σε αυτήν την αναφορά του Σόλτς για «κάτι μικρό», καταλαβαίνοντας όλοι τι σημαίνει αυτό. Μια εξαιρετικά μέτρια λύση …. Και τίποτα περισσότερο ……

Όπως γράφουμε τις τελευταίες ημέρες και παρά την αισιοδοξία μας πριν από μερικούς μήνες ότι αυτή τη φορά οι ευρωπαίοι, δηλαδή ουσιαστικά οι γερμανοί, θα ήταν πιο γενναιόδωροι με τη χώρα μας, όλα δείχνουν πως πάμε και πάλι για ένα «μπάλωμα», με το ζήτημα του χρέους να μένει ανοιχτό για κάποια στιγμή, μετά από είναι αλήθεια αρκετά χρόνια. 

 
 
 

Κουφοντίνας

Τώρα για την περίπτωση Κουφοντίνα τι να σχολιάσουμε. Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς για  έναν ψεύτικο επαναστάτη, για έναν επαναστάτη που είχε χαρτοφυλάκιο μετοχών 300.000 ευρώ (ζώντας σε ένα εξαιρετικά ακριβό σπίτι στον Βαρνάβα – τουλάχιστον όταν κατασκευάστηκε το σπίτι) και κυρίως για έναν δήθεν επαναστάτη που δε ζήτησε ποτέ συγνώμη για κανέναν από τα θύματα του. Και ας αφήσουμε τους δήθεν πολιτικούς στόχους (ας μην το συζητήσουμε αυτό). Θυμίζουμε πως ανάμεσα στα θύματα ήταν και αθώοι που πέρναγαν τυχαία την ώρα των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Ούτε καν για αυτούς δε ζήτηση ποτέ συγνώμη. Επομένως τι περιμένετε να πούμε για αυτό το πρόσωπο; Δεν αξίζει!!!

 
 
 

Η ασταθής πλειοψηφία Τσίπρα

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Ορισμένοι στην κυβέρνηση ονειρεύονται ότι τη συμφωνία των Πρεσπών - ακόμα και αν δεν την ψηφίσει ο Πάνος Καμμένος (το κόμμα του οποίου εξαερώνεται) - θα τη στηρίξει ο Σταύρος Θεοδωράκης  και έτσι την πλειοψηφία την έχει εξασφαλισμένη ο κ. Τσίπρας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

nnn

Διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Εάν αποχωρήσουν τελικά και άλλοι βουλευτές από τους ΑΝΕΛ και έρθει ο Σταύρος να ψηφίσει τη συμφωνία, τότε αυτή θα ψηφιστεί (όπως υπολογίζουν μερικοί) με 151 βουλευτές. Αλλά από τους έξι βουλευτές που διαθέτει σήμερα το Ποτάμι, ο ένας, ο Γιώργος Αμυράς, δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία. Αρα απομένουν στον κ. Τσίπρα 150. Ο Γρ. Ψαριανός δεν είναι σίγουρο τι θα κάνει, ο κ. Μαυρωτάς θα ψηφίσει ό,τι ψηφίσει και ο κ. Θεοδωράκης, ο Σπ. Λυκούδης μάλλον προς το ΚΙΝΑΛ βλέπει και ο κ. Δανέλλης μάλλον θα την ψηφίσει. Ετσι την πλειοψηφία δεν την έχει εξασφαλίσει ο Πρωθυπουργός, πολύ περισσότερο εάν ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία.

Βγάζουν φλύκταινες στο Ποτάμι

Πάντως για την ιστορία, θα πρέπει να ξέρετε ότι τόσο ο Αµυράς όσο και ο Ψαριανός βγάζουν... φλύκταινες ακούγοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη να θέλει να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής. Και για να ξέρετε: πότε ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκε ο Αµυράς µε γνωστό στέλεχος του µητσοτακαίικου; Εστω κι αν επρόκειτο για κοινωνικού τύπου επαφή. 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....