Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 20/09/18

 

Όχι πάλι

«Αντικρουόμενα μηνύματα εκπέμπει η κυβέρνηση, παίζοντας με τη «φωτιά», αφού ενώ από τη μια εμφανίζεται προσηλωμένη στους στόχους και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, από την άλλη προαναγγέλλει την άμεση νομοθέτηση μέτρων που υποτίθεται ότι παραμένουν υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Τα παραπάνω γράφθηκαν χθες σε σχετικό δημοσίευμα, με τις πληροφορίες που υπάρχουν να είναι ότι όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο η κυβέρνηση θα κάνει του κεφαλιού της. Και είτε αυτές γίνουν στις αρχές του 2019 ή το Μάιο, με τη χώρα να βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, με μοναδικό γνώμονα να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους (το γνωστό δηλαδή παιχνίδι).

Και όπως γράφουμε στον τίτλο του σχολίου. Όχι πάλι !! Δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη χώρα να μην βάζουμε ποτέ μυαλό. Η χώρα να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Τα κόμματα διαρκώς να «σκοτώνονται» (με έναν εντελώς αντιπαραγωγικό τρόπο). Με απλά λόγια, μια από τα ίδια με το γνωστό θύμα τους έλληνες πολίτες και την ελληνική οικονομία.  

 
 
 

Είναι πολλοί μήνες 

Και επειδή τα πάντα σε αυτή τη χώρα μας φαίνονται φυσιολογικά. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στον μήνα Σεπτέμβριο. Η χώρα να βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο από τον Μάιο – Ιούνιο (για να μην πάμε ακόμη πιο πίσω). Και να λέμε πως αυτή η προεκλογική περίοδος θα συνεχιστεί για ακόμη 8 με 10 μήνες, μέχρι περίπου το Μάιο. Δε γίνεται μια χώρα όπως η Ελλάδα να αναρρώσει έτσι. Και απλά για ακόμη μια φορά χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Και απλά η έτσι και αλλιώς ασθενική ανάπτυξη κατεβάζει και άλλο στροφές.

Πόσο δύσκολα επιτέλους είναι να το καταλάβουμε αυτό; Και θα είναι καλό στην κυβέρνηση και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας να καταλάβουνε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα, για παράδειγμα τον Ιανουάριο, με τη χώρα να μην αντέχει νέο κύκλο «αβεβαιότητας».

 
 
 

Capital Controls

Στο ρεπορτάζ τώρα και σε σχέση με αυτά τα οποία είχαμε γράψει πριν από αρκετές ημέρες (σχεδόν πρώτοι), οι πληροφορίες αναφέρουνε πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και με σημείο αναφοράς την επιστροφή του έλληνα υπουργού οικονομικών από το Λονδίνο (πιθανόν να υπάρξουν ανακοινώσεις και σήμερα στην ομιλία Τσακαλώτου σε επενδυτές στο Λονδίνο), θα υπάρξει νέα απόφαση για την χαλάρωση των capital controls. Ουσιαστικά για την πλήρη χαλάρωση των capital controls, όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες απελευθερώνεται πλήρως η ανάληψη μετρητών από φυσικά πρόσωπα και πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα από λογαριασμούς καταθέσεων σε τράπεζες που λειτουργούν στον ελλαδικό χώρο. Θυμίζουμε πως τώρα το όριο είναι στα 5.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ τον Ιούλιο του 2015 όταν εφαρμόστηκαν ήταν 450 ευρώ το 15θήμερο.Είναι η πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια που απελευθερώνεται πλήρως εσωτερική κίνηση κεφαλαίων ως προς τα μετρητά. Για τις συναλλαγές στο εξωτερικό δεν αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις, αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και εκεί μία μερική χαλάρωση. Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν διεύρυνση του ορίου εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν ωστόσο οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

 
 
 

Πολλοί και σημαντικοί πολιτικοί αυτής της χώρας

Θα πούμε και το καρφί μας τώρα. Είναι εντυπωσιακό πόσοι, πολλοί και σημαντικοί πολιτικοί αυτής της χώρας προσπαθούν να στηρίξουν την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τους βασικούς μετόχους της Folli – Follie. Ειδικά ένας εκ των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης, θα λέγαμε πως το παρακάνει, με παρεμβάσεις παντού !! Και ευχόμαστε όλοι να καταλαβαίνουμε τι εννοούμε. Αλλά φυσικά σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν αλλάζει τίποτα. 

 
 
 

Ουάου  

Αλλά τώρα τι λέμε εμείς. Τι συντάξεις; Τι capital contροls; Τι σκάνδαλο Folli – Follie; Η είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν άλλη. Ήταν η δήλωση της κα Παπακώστα: Θα στείλω τον λογαριασμό στον Ρουβίκωνα. Και κάπου εδώ, όπως λέει ο άλλος μεγάλος πολιτικός κ. Βαρουφάκης, είναι το σημείο που λέμε Ουάου. Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος; “Απλά respect” στους μεγάλους πολιτικούς αυτής της χώρας.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....