Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 20/12/17

 

 

Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ στηρίζουν τον Τσίπρα οι ξένοι

 

Ξεκινώντας και ακούγοντας για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες τους ξένους αξιωματούχους να πλέκουν το εγκώμιο της κυβέρνησης Σύριζα και προσωπικά του Α. Τσίπρα δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έκπληξη μας για το πόσο θετικοί απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση έχουν γίνει πλέον οι δανειστές και συνολικά τα κέντρα αποφάσεων. Και όπως και αν το δει κανείς, το να έχουμε φθάσει από τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015 στους ύμνους των δανειστών για την ελληνική κυβέρνηση είναι κάτι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στις Βρυξέλλες όποτε κάποιος μιλήσει για εκλογές στην Ελλάδα, αμέσως εισπράττει την αντίδραση ανώτατων ευρωπαίων αξιωματούχων, ακούγοντας παράλληλα τα θετικά τους σχόλια για την ελληνική κυβέρνηση. Και επαναλαμβάνουμε ότι από όλες τις απόψεις αυτό είναι κάτι εντυπωσιακό. Ο λόγος που κατά την άποψη μας αυτό συμβαίνει είναι ξεκάθαρος. Γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση Σύριζα πέρασε μέτρα που καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να περάσει, κυρίως όσον αφορά το κομμάτι του ασφαλιστικού, που θυμίζουμε ότι ήταν από τα πρώτα ζητήματα που είχε θίξει στις αρχές της ελληνικής κρίσης ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε.

 
 
 

 

Θα πρέπει να απασχολήσει και την αντιπολίτευση

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω και όπως έχουμε γράψει υπάρχει και κάτι άλλο που θα πρέπει να απασχολήσει το κόμμα της ΝΔ. Γιατί οι ξένοι δανειστές να εμφανίζονται τόσο θερμοί με την ελληνική κυβέρνηση και παράλληλα τόσο κουμπωμένοι με το κόμμα της ΝΔ, το οποίο και θεωρητικά είναι πολύ πιο κοντά στις αρχές της Ε.Ε. Με κάποιον που το συζητήσαμε μας απάντησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά όλοι γνωρίζουν ότι ο Σύριζα είναι ο μόνος που μπορεί να περνάει τα μέτρα χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, κάτι το οποίο η ΝΔ δε μπορεί να κάνει. Πιθανόν και να είναι αυτός ο λόγος. Ωστόσο είναι σίγουρο πως η ΝΔ θα πρέπει να δουλέψει καλύτερα τις σχέσεις της με τα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης, ενόψει ειδικά πιθανόν πολιτικών εξελίξεων το φθινόπωρο του 2018.

 
 
 


«Έρχονται και άλλες θετικές ειδήσεις από την ελληνική οικονομία»

 

Ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ έλεγε και πάλι τις τελευταίες ώρες ότι κατά τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξουν πραγματικά πολύ θετικές ειδήσεις από την ελληνική οικονομία. Και στο ερώτημα αν αναφέρεται σε μια επερχόμενη νέα έξοδο στις αγορές στις αρχές του 2018, η απάντηση ήταν «όχι μόνο αυτό». Και επειδή και το συγκεκριμένο στέλεχος είναι αρκετά σοβαρό, η περιέργεια μας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Αν πάντως εμείς υποπτευόμαστε κάτι, αυτό είναι μια έξοδος στις αγορές, το κλείσιμο της αξιολόγησης προς το τέλος του Ιανουαρίου και μετά μια σειρά αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας (και πιθανόν αυτή να εννοούσε το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ).  Και όπως και αν το δει κανείς, αυτές είναι ομολογουμένως θετικές ειδήσεις.

 
 
 

 

Ο Τσίπρας, οι τραπεζίτες και τα fake news

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….. Δεν φάνηκε να κάνει την παραμικρή παρατήρηση ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις κάμερες στους τραπεζίτες με τους οποίους συναντήθηκε. Τι να έλεγε άλλωστε; Υπήρχε, βλέπετε, το ρίσκο της απάντησης από πλευράς τραπεζιτών, σε απευθείας μετάδοση μάλιστα. Αλλά όταν έσβησαν τα τηλεοπτικά φώτα και έκλεισαν οι κάμερες, μαθαίνω ότι ο Πρωθυπουργός πήρε αυτό το γνωστό ύφος (μειδίαμα μεν, αλλά με σηκωμένο το φρύδι) και έκανε τις παρατηρήσεις του: «Σταματήστε να προστατεύετε τους μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες» τους είπε στην αρχή και μετά τους έδωσε και οδηγίες: «Βγάλτε από τα συρτάρια σας τις μεγάλες υποθέσεις και κάντε σωστή "προτεροποίηση" (σ.σ.: μάλλον θα εννοούσε «σωστή ιεράρχηση»), αυτό θα δώσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία και θα οικοδομήσει συναινέσεις στην προσπάθεια για την εξυγίανση των τραπεζών». Οι τραπεζίτες τον άκουσαν, τον άφησαν να ολοκληρώσει και κοίταζαν κάτι φακέλους που είχαν μπροστά τους. Ισως να μην πρόσεξε καλά τους φακέλους αυτούς ο Πρωθυπουργός...

 

nnn

 

Αλλά ο κ. Τσίπρας συνέχισε τις νουθεσίες: «Βγείτε μπροστά και πείτε την αλήθεια. Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ (σ.σ.: όχι, νομίζατε ότι θα άφηνε τα ΜΜΕ απ' έξω στη συνάντησή του με τους τραπεζίτες;) που παράγουν fake newsΕξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε ψεύδη»τους παρατήρησε.

 

nnn

 

Εδώ, προτού σας αναφέρω τι απάντησαν οι τραπεζίτες, να ανοίξω μια παρένθεση και να σημειώσω την επιμονή που δείχνει ο κ. Τσίπρας (αλλά και ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος) με τα ΜΜΕ. Εδώ και τρία χρόνια στην εξουσία έχει καταφέρει να ελέγχει καμιά δεκαριά εφημερίδες (κυριακάτικες, σαββατιάτικες και καθημερινές), τουλάχιστον πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, μεγάλο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών, το (κρατικό) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και άπειρα sites, άραγε για ποια fake news κάνει λόγο και ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί που τα παράγουν;

 

nnn

 

Αλλά ας επανέλθω στους τραπεζίτες, οι οποίοι άνοιξαν τους φακέλους τους και είπαν στον Πρωθυπουργό ότι το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρη επίγνωση της κοινωνικής ευθύνης του και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Οτι είναι σε θέση να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες, ότι εφαρμόζουν πιστά τις δεσμεύσεις τους έναντι των εποπτικών αρχών και σέβονται τους ελληνικούς νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις και, τέλος, αξιολογούν με ιδιαίτερη προσοχή τις περιπτώσεις που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και εξαντλούν κάθε περιθώριο προσφοράς ευνοϊκών ρυθμίσεων. Δεν ξέρω τι τους απάντησε ο Πρωθυπουργός, ξέρω όμως ότι ορισμένοι από τους τραπεζίτες φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήγαν για γεύμα μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Γερμανίας.

 
 
 

 

Υπουργείο «τελετών» με οικοδέσποινα την Μ. Κόλλια Τσαρουχά

 

Κάποτε ο Στέλιος Παπαθεµελής είχε παροµοιάσει το ΥΜΑΘ µε «υπουργείο των τελετών και των δεξιώσεων». Προσθέστε και το «συνδιοργανωτής εκδηλώσεων µε φιλικά κόµµατα» και έχετε τη φράση που ταιριάζει για το 2017.

 

Βλέπετε, η υφυπουργός των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που κατέχει το πόστο από τον Ιανουάριο του 2015, δεν έχει αναλάβει από τότε ούτε µία σοβαρή πρωτοβουλία.

 

Εκτός αν είναι αξιοµνηµόνευτη πρωτοβουλία η πρόσφατη «πολιτιστική φιλανθρωπική εκδήλωση» που διοργάνωσε το υπουργείο µε τη συνδροµή της Γραµµατείας Αλληλεγγύης των ΑΝ.ΕΛ. (!) ή η εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Πυροσβεστικού Σώµατος (πάλι σε συνεργασία µε τους ΑΝ.ΕΛ…), µε οµιλήτρια την κ. υφυπουργό.

Και µη χειρότερα. 

 

Πηγή: SECRET

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....