Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 21/02/19

 

Μάλιστα

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις που διαβάσαμε χθες ήταν οι αρνητικές ειδήσεις από την αγορά εργασίας. Αρνητικές εξελίξεις για τις οποίες αρκετοί είναι αυτοί που έχουνε προειδοποιήσει μετά τις ανακοινώσεις για τη μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Έτσι λοιπόν, μετά το αρνητικό ρεκόρ του αριθμού των ανέργων που κατέγραψε ο ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο του 2018, όταν οι άνεργοι εκτοξεύτηκαν σε 1.117.000 !!!! (με βάση βέβαια και με τον νέο τρόπο προσμέτρησης των ανέργων), τώρα η Εργάνη -που καταγράφει τις προσλήψεις και τις απολύσεις που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα – έδειξε ότι τον Ιανουάριο είχαμε το δεύτερο μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ απολύσεων από το 2013. Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων ήταν αρνητικό κατά 22.333 θέσεις. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως οι part-time συμβάσεις εργασίας αποτελούν την πλειοψηφία: σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας τον Ιανουάριο το 53,2% προσελήφθη για part-time και μόνο το 46,7% για πλήρη εργασία.

Και αυτές οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας έχουν τη δική τους μεγάλη σημασία, αφού δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλα αυτά συμβαίνουνε σχεδόν 10 χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης!!

 
 
 

Μόνο τότε !!!!

Και με αφορμή τα παραπάνω θα το επαναλάβουμε. Πραγματικά μεγάλη αύξηση των μισθών. Και πραγματικά μεγάλη – ποιοτική – μείωση της ανεργίας. Θα καταγραφεί στη χώρα μόνο όταν το ΑΕΠ θα αυξηθεί πραγματικά πολύ. Όταν πραγματικά κερδίσουμε μεγάλο μέρος από το 25% που χάσαμε τα χρόνια της κρίσης (παγκοσμίως ιστορική μείωση). Μόνο τότε μπορούνε οι εργαζόμενοι να ελπίζουμε. Ας είχε αυξηθεί το ΑΕΠ 10%, όσο θα έπρεπε αυτά τα 4 χρόνια Σύριζα (μέση ανάπτυξη περίπου 2,5% - απόλυτα λογικό για μια χώρα που έχει χάσει 25%). Και είμαστε σχεδόν σίγουροι πως κατά μέσο όρο θα υπήρχαν αυξήσεις 6 με 7% (πιθανόν και περισσότερο) σχεδόν σε όλους τους εργαζομένους. ΚΑΙ επίσης θα υπήρχε μεγάλη μείωση της ανεργίας και όχι με part time θέσεις.

Η ελληνική οικονομία όμως, εδώ και περίπου 4 χρόνια μένει ουσιαστικά στάσιμη, με ανάπτυξη μόλις 2,5%. Και παρόλα αυτά, η κυβέρνηση αποφάσισε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%. Σε μια χώρα που οι επιχειρήσεις κατά μέσο όρο είναι εξαιρετικά μικρές. Αν τώρα αρχίσουνε να χάνονται θέσεις εργασίας και αν αυξάνονται οι part time θέσεις. Ή την πληρώσουνε οι πιο υψηλόμισθοί. Μην αναρωτιόμαστε γιατί συνέβη αυτό;  

 
 
 

Καταλάβαμε σωστά;

Δεν ξέρουμε αν έχουμε καταλάβει σωστά. Αλλά διαβάζοντας την τελευταία ειδησεογραφία και κυρίως τις δηλώσεις του ΓΑΠ και τις μη – διαψεύσεις από τον Σύριζα. Συμπεραίνουμε πως τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου έριξε χυλόπιτα στον Σύριζα. Αυτό το νέο που θέλει να φέρει τελικά ο κ. Τσίπρας στη χώρα είναι φοβερό.

 
 
 

Πολάκης upd

Το είχαμε σχολιάσει και χθες. Και θα το κάνουμε και σήμερα. Είναι τόσο λεβέντης αυτός ο Πολάκης. Που ενώ στην αρχή έλεγε ανοιχτά πως έχει καταγράψει τη συνομιλία του με τον Στουρνάρα (και φαίνεται αυτό, από την ακρίβεια με την οποία μεταφέρονται οι διάλογοι – έτσι και αλλιώς το είχε πει ο ίδιος). Τώρα τα γυρίζει και λέει πως δεν έχει καταγράψει τη συνομιλία.

Ας εξηγήσει λοιπόν κάποιος τον κ. Πολάκη ότι το πρώτο πράγμα που κάνει ένας «λεβέντης» είναι να μην αλλάζει τα λόγια του ……  Γιατί ένας λεβέντης θα παραδέχονταν αυτό που ο ίδιος είπε στην αρχή. Και κυρίως ο Λεβέντης και ο μάγκας παραδέχονται κάποιες φορές πως κάνουνε λάθος!!! Πολύ βασικό αυτό το τελευταίο.

 
 
 

Συνολικά καλή εικόνα

Θα κάνουμε σε αυτό το σημείο και ένα πολύ γρήγορο σχόλιο για τους 15 υποψηφίους για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, που ανακοίνωσε χθες η ΝΔ. Συνολικά θα λέγαμε πως η εικόνα είναι καλή. Όσο μπορεί κανείς να ξέρει τα πρόσωπα διαβάζοντας τα βιογραφικά. Θα λέγαμε πως το πρώτο τεστ της ΝΔ στην επιλογή υποψηφίων είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και ευχόμαστε αυτό να συμβεί και στις βουλευτικές εκλογές. Και πάνω από όλα, σωστές επιλογές να κάνουνε όλα τα κόμματα, αν και για κάποια από αυτά δεν το βλέπουμε.  

 
 
 

Quiz της ημέρας

Και κλείνοντας θα σας βάλουμε το quiz της ημέρας. Πόσες φορές θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Πατούλης; Όποιος το βρει κερδίζει μια αφίσα της οικογένειας Πατούλη με την υποχρέωση να την κρεμάσει στην είσοδο του σπιτιού του.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....