Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 21/03/18

Ποιό ήταν τελικά το θέμα;

Έγινε λοιπόν την Τρίτη η περιβόητη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο και το συμπέρασμα ήταν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει. Μάλιστα όπως περιμέναμε η συνάντηση αυτή έκλεισε με «λόγια αγάπης» από τις δύο πλευρές και κυρίως την πλευρά του κ. Καμμένου.

Τελικά όμως ήταν αυτό το θέμα της συνάντησης; Και το λέμε αυτό γιατί με ενδιαφέρον διαβάσαμε πώς κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου επικυρώθηκε η συμφωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες συμφώνησαν το κόστος του προγράμματος να κινηθεί περίπου στο 1δις δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε συναντηθεί τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και με τον ΑΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. 

Και αναρωτιόμαστε. Μήπως τελικά αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης;

Εμείς πάντως θα θυμίσουμε κάτι το οποίο είχαμε γράψει χθες. Ότι ένας από τους λόγους που ο κ. Καμμένος δε ρίχνει την κυβέρνηση, είναι ότι θέλει με κάθε τρόπο να μείνει στην εξουσία και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 
 
 

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

Όσο σημασία έχει αυτό τώρα, θα σταθούμε στις δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ πως το ταμείο δεν προτίθεται να ζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις από τους Ευρωπαίους για την υλοποίηση κρίσιμων ρυθμίσεων στον ελληνικό πρόγραμμα – όπως μεταρρυθμίσεις ή ελάφρυνση χρέους – στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης. Θυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκαν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας σε κράτη-μέλη νομισματικών ενώσεων, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το ταμείο θα ζητάει πλέον εγγυήσεις από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών στην περίπτωση προγραμμάτων στήριξης. Πάντως στελέχη του ΔΝΤ συνεχίζουν να διευκρινίζουν ότι αυτό δεν αφορά το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα. Τώρα όσον αφορά την επόμενη ημέρα της λήξης του προγράμματος βλέπουμε.

 
 
 

 

Το ακούσαμε και αυτό

Και χθες ακούσαμε και κάτι άλλο «εντυπωσιακό». Όχι ότι μας κάνει εντύπωση σε αυτή τη χώρα. Αλλά όλα δείχνουν ότι στην Ελλάδα ποτέ δε θα βαρεθούμε, έστω και αν βρισκόμαστε στο 2018 και έχουν περάσει περίπου 8 χρόνια σκληρής κρίσης. Σύμφωνα λοιπόν με κάποιος πληροφορίες ο κ. Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζει κόμμα. Και ποιός ακούγεται ότι θα μπει επικεφαλής αυτής της προσπάθειας; Ο κ. Καμμένος!!! Όπως σας είπαμε, στην Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να βαρεθούμε.

Βέβαια αναρωτιόμαστε γιατί κανείς να φτιάξει ένα νέο κόμμα και να βάλει πρόεδρο τον κ. Καμμένο και γενικά κάποιον από τους παραδοσιακούς πολιτικούς. Χρησιμοποιεί ένα υπάρχον κόμμα και απλά το χρηματοδοτεί, όπως ουσιαστικά γίνεται σχεδόν με όλα τα κόμματα, όλα αυτά τα χρόνια (και όχι μόνο στην Ελλάδα για να τα λέμε όλα).

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι πληροφορίες ότι ο κ. Σαββίδης θέλει να φτιάξει κόμμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.  

 
 
 

 

Το Μ. Σάββατο του Τσίπρα

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Κρύος ιδρώτας έχει λούσει πολλούς διπλωμάτες στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν πληροφορήθηκαν από την ιστοσελίδα «omegapress» (η οποία ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής) ότι το Μεγάλο Σάββατο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία. Σημαντική επίσκεψη λέει το Μαξίμου, αφού θα μπουν οι βάσεις για τη διμερή συμφωνία. Η είδηση όντως επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από έμπειρο διπλωμάτη, ο οποίος αν μη τι άλλο διαθέτει χιούμορ λέγοντας «ωραία μέρα διάλεξε ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί την Αλβανία, αμέσως μετά τον Επιτάφιο και λίγο πριν από την έλευση του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα». Ετσι Μεγάλο Σάββατο (7 Απριλίου) τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη θα βρίσκονται στο αέρα το ένα πηγαίνοντας στα Ιεροσόλυμα και το άλλο στα Τίρανα.

 
 
 

 

Σωστό

Και όπως πολύ έξυπνα παρατήρησε το “Inbox” (φυσικά το συγκεκριμένο σχόλιο για το τραγικό γεγονός στο Φαρμακονήσι και το θάνατο των μεταναστών):

Θ. Δρίτσας τότε για Φαρμακονήσι: «προμελετημένο έγκλημα». Δ. Παπαδημούλης: «η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ απανθρωπιάς». Σήμερα με 16 νεκρούς, 5 παιδιά, τι να λένε άραγε;

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....