Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 21/06/18

 

Τους "κορόιδεψαν" για να τα λέμε όλα ..

Με αφορμή και τα όσα έγιναν στους ΑΝ.ΕΛ τις τελευταίες ημέρες αλλά και χθες, με αναφορές σε συμφωνία για ανταλλαγή μεταξύ Ονομασίας Σκοπίων και χρέους - συντάξεις (κάτι το οποίο δεν ισχύει – αυτό θα φανεί και στις όποιες αποφάσεις). Αναφορές που υπήρξαν και σε κύκλους του Σύριζα. Εμείς θα πούμε πως τα πράγματα τώρα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Τι εννοούμε; Είναι αλήθεια πως ο κ. Καμμένος είχε πει στο εσωτερικό του κόμματος του, πως η συμφωνία για το όνομα θα ξεκλειδώσει μια λύση για το χρέος. Όπως και ότι είναι αλήθεια πως στο εσωτερικό του Σύριζα υπήρχαν αντίστοιχες συζητήσεις για «μυστική συμφωνία».

 

Αλλά αυτό έγινε για να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, τόσο από τους βουλευτές του Σύριζα (οι οποίοι έτσι και αλλιώς είναι χαλαροί με τέτοια ζητήματα) και κυρίως από βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.  

 

Με ακόμη πιο απλά λόγια. Τα δύο κόμματα της κυβέρνησης και ειδικά ο Καμμένος είπαν ψέματα και κορόιδεψαν τους βουλευτές τους, για δήθεν παραχωρήσεις από τους δανειστές. Θα μας πείτε τώρα. Πρώτη φορά είναι που συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Φυσικά και όχι! Αλλά η καρέκλα είναι καρέκλα και για αυτό ελάχιστοί από τους βουλευτές - υπουργούς νοιάζονται για αυτό!  

 
 
 

Χρέος

Όσον αφορά τις σημερινές διαπραγματεύσεις – αποφάσεις για το ελληνικό χρέος. Δε θέλουμε να κουράσουμε, αφού εδώ και καιρό αναφερόμαστε στο ζήτημα. Απλά θα επαναλάβουμε ότι πρέπει όλοι να κρατάμε μικρό καλάθι. Αυτό που θα ανακοινωθεί σήμερα (χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις και να πάμε ακόμη και για τις αρχές Ιουλίου – δε θα ήταν καταστροφή κάτι τέτοιο) θα είναι μια λύση χωρίς να γίνεται η υπέρβαση, όπως χρειάζεται στην περίπτωση της χώρας μας. Κάποια μέτρα για το χρέος και πολύ εποπτεία!!!!  Αυτή θα είναι η συνταγή που θα ακολουθηθεί για τη χώρα μας, χωρίς να λέμε πως δε θα υπάρξουν αποφάσεις για το χρέος.  

 
 
 

Π. Μοσκοβισί

Και σε σχέση με τα παραπάνω, ας κρατήσουμε και τη δήλωση την οποία έκανε ο Π. Μοσκοβισί ότι «είναι αναξιοπρεπές να επιβληθεί στην Αθήνα μηχανισμός επαλήθευσης των δεσμεύσεών της».

 

Και αυτή είναι η αλήθεια. Είναι αρκετά αναξιοπρεπές. Αναρωτιόμαστε όμως. Οι ξένοι (παρά τα λάθη τους) φταίνε για αυτό; Και φυσικά όχι. Με τη στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, μόνο αξιόπιστοι δεν έχουμε αποδείξει πως είμαστε ως χώρα. Και προτού κάποιος μας βρίσει, κατηγορώντας μας ως «γερμανοτσολιάδες», ας θυμηθεί κάτι απλό. Έχουν περάσει 8 χρόνια μνημονίων, κρίσης κτλ …… Και ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να κλείσουμε κάποιους συγκεκριμένους οργανισμούς του δημοσίου, οι οποίοι είναι χωρίς αντικείμενο!!! Οργανισμούς (υπάρχουν αναλυτική λίστα) τους οποίους από την πρώτη ημέρα της κρίσης (δηλαδή περίπου 8 χρόνια) είχαμε δεσμευτεί πως θα κλείσουμε. Και αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα. Και νομίζουμε πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θα συνέβαινε στη χώρα, αν μας άφηναν χωρίς εποπτεία. Σε περίπου ένα χρόνο, το πολύ ενάμιση. Η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και πάλι. Και απλά θα φωνάζαμε και πάλι τους κακούς ξένους, να μας δώσουν δάνεια και να μας βάλουν στην όποια τάξη.

 
 
 

Όλο το βάρος της κυβέρνησης στις συντάξεις

Και μετά τα όσα έχουνε συμβεί και θα συμβούν σήμερα αναφορικά με το χρέος, θα λέγαμε πως ένας είναι ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης από εδώ και πέρα. Πως θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερες οι μειώσεις στις συντάξεις. Και σε αυτό έχει πέσει όλο το βάρος της κυβέρνησης. Και αν κρατάμε κάτι, αυτό είναι ένα τελευταίο δημοσίευμα του Capital.gr στο οποίο αναφέρεται πως κατά 1,5δις ευρώ μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχικά αναμενόμενη είναι η εξοικονόμηση η οποία προκύπτει από τη μεσοπρόθεσμη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου σ’ ό,τι αφορά τις συντάξεις. Και αυτό λόγω του ότι οι περικοπές έως 18% στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα αποδώσει περισσότερο σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, ενώ το κόστος για τις νέες συντάξεις αποδεικνύεται πολύ χαμηλότερο από όσο είχε προϋπολογισθεί.

 

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για συντάξεις, νέες και παλιές, πέφτουν κατά 4,5 δισ. ευρώ, στην κρίσιμη 5ετία, δηλαδή μεταξύ 2015 (έναν χρόνο πριν από την έναρξη εφαρμογής του εν λόγω νόμου) έως και το 2019, οπότε θα εφαρμοσθούν οι περικοπές στις κύριες συντάξεις.

 

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, σ’ ό,τι αφορά την εξέλιξη των εν λόγω δαπανών.

 

Αντίθετα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος που ψήφισε ένα χρόνο πριν, δηλαδή τον περασμένο Ιούνιο, η εξοικονόμηση από τις περικοπές στις συντάξεις την περίοδο 2015 -2019 εκτιμόνταν μόλις στα μόλις 3 δισ. ευρώ έναντι 4,5 δισ. ευρώ που προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο.

 
 
 

Οταν η Ντόρα συνάντησε τον Τσίπρα

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχθηκε στη Βουλή τόσο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Ντόρα Μπακογιάννη(φωτογραφία) είχε ένα (αναγκαστικό) τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα, αλλά και με τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα. Η συνάντηση έγινε στη μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του ινδού προέδρου Ram Nath Kovind και της συζύγου του.

 

nnn

 

Πρώτα πλησίασε την κυρία Μπακογιάννη η κυρία Μπαζιάνα, η οποία τη χαιρέτησε ευγενικά (και στον πληθυντικό). Εν συνεχεία την πλησίασε ο κ. Τσίπρας. Και τι νομίζετε ότι συζήτησαν; Για το Μακεδονικό; Για τη συμφωνία των Πρεσπών; Για τα απόρρητα έγγραφα που αποχαρακτήριζαν σε ρυθμό πολυβόλου στη Βουλή ο Πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών; Τίποτα απ' αυτά. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τα παιδιά του και η Ντόρα για τα εγγόνια της! Τώρα θα πείτε τι είδους ενδιαφέρον είχε ο κ. Τσίπρας για τα εγγόνια της Ντόρας; Ισως να μην το ξέρετε, αλλά ένας εγγονός της (γιος της Αλεξίας Μπακογιάννη) ήταν συμμαθητής και φίλος του γιου του κ. Τσίπρα στην «Αγκάλη». Ενας παιδικός σταθμός, λοιπόν, ένωσε τους δύο πολιτικούς και άφησαν τα απόρρητα έγγραφα κατά μέρος.

 

nnn

 

Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τις γαστρονομικές εξερευνήσεις του, τις οποίες απ' ό,τι είδα τις αξιοποιεί επαρκώς, αφού γνωρίζει ότι όταν πάψει να είναι πρωθυπουργός όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. Ετσι μετά το λουκούλλειο γεύμα που του προσφέρθηκε στο Λαγονήσι από τους διοργανωτές του Economist και το γεύμα που του πρόσφερε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζάεφ, τη Δευτέρα το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο έφαγε πρώτο πιάτο ψαρικά, μπαρμπούνι γεμιστό με μελιτζάνα, εν συνεχεία γεύτηκε μια φρεσκότατη μαριναρισμένη με λεμόνι γλώσσα, ενώ το κυρίως πιάτο ήταν ένα κοτόπουλο στον φούρνο. Στο τέλος ακολούθησαν φρούτα και γλυκά ενώ ο Πρωθυπουργός ήπιε λευκό κρασί.

 

nnn

 

Πάντως στο δείπνο προς τιμήν του ινδού προέδρου σημειώθηκαν πολλές απουσίες. Και δεν ομιλώ για τις δικαιολογημένες, όπως του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση (που βρίσκεται στην Κίνα) ή του συζύγου της Ντόρας που βρισκόταν στην Ολυμπία, αλλά της Μαριάννας Λάτση και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Εμαθα ότι η μεν κυρία Λάτση είχε προσκληθεί, όχι όμως και η κυρία Αγγελοπούλου, η οποία κλήθηκε μόνο στο δείπνο προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα, αφού το ζήτησε η βρετανική πρεσβεία.

 

nnn

 

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι από τις πρώτες κυρίες ξεχώρισε η κυρία Μπαζιάνα, η οποία επέλεξε ένα κρεμ κοκτέιλ φόρεμα με λεπτομέρειες δαντέλας στα μανίκια. Οπως και τη φράση του ινδού προέδρου που είπε ότι ο γνωστότερος Ελληνας στην Ινδία δεν είναι άλλος από τον Μέγα Αλέξανδρο!

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....