Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 21/06/19

 

Αμέσως μετά τις εκλογές

Θα ξεκινήσουμε με τα της οικονομίας. Ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζουνε οι πληροφορίες, πως ο ΟΔΔΗΧ ουσιαστικά δηλώνει απολύτως έτοιμος να βγει η χώρα στις αγορές, με φόντο μάλιστα και την τελευταία μεγάλη αποκλιμάκωση των επιτοκίων (σε διαδοχικά ιστορικά χαμηλά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου).  Και όπως όλοι καταλαβαίνουνε. Και ανάλογα φυσικά με το πώς θα είναι το κλίμα στις διεθνείς αγορές και γενικά την αγορά ομολόγων. Όλοι περιμένουνε τη νέα κυβέρνηση, με μια νέα έξοδο στις αγορές να αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Με το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης και την τοποθέτηση του νέου ΥΠΟΙΚ.

 
 
 

Ακριβώς έτσι είναι

Και μιας που αναφερθήκαμε στο ζήτημα του επόμενου υπουργού οικονομικών. Πάμε να δούμε τα όσα είπε ένας παλαιός υπουργός οικονομικών, αν και για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 6 μήνες). Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης. Ο καθηγητής του χρηματοοικονομικού του Πανεπιστημίου Πειραιώς λοιπόν. Χώρισε την περίοδο της κρίσης σε δύο φάσεις. Στην «αναγκαστική φάση, που διορθώσαμε τα ελλείμματα» και στη «αχρείαστη δεύτερη φάση» που ακολούθησε, «την πολιτική ενηλικίωση κάποιων, που ήλθε με κόστος για όλους εμάς το 2015».

Και όσοι μας διαβάζουνε, ξέρουνε πόσο πολύ συμφωνούμε με αυτό, αφού ουσιαστικά έχουμε διατυπώσει την ίδια ακριβώς άποψη. Επαναλαμβάνοντας πως ασχέτως κανείς τη κόμμα υποστηρίζει. Η ζημία που έκανε το Σύριζα στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι πραγματικά τεράστια.  

Επίσης, ο πρώην υπουργός συνέκρινε την ελληνική κρίση με την αντίστοιχη αμερικανική του 1930. Στις ΗΠΑ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατακόρυφα μετά από 10 χρόνια, ενώ στη χώρα μας δεν συνέβη το ίδιο. «Αν δεν είχαμε την αχρείαστη φάση του 2015, θα μπορούσαμε το 2017 να έχουμε επιστρέψει στο 82% του επιπέδου στο οποίο βρισκόμασταν το 2007. Μπορεί τώρα να τρέχουμε με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά μείναμε πίσω».

 
 
 

Όχι διεκδικεί ….

Δεν ξέρουμε αν έχει γίνει σωστή μετάφραση. Αλλά αν ευσταθεί η μετάφραση του ΑΜΠΕ (το πιθανότερο), στην ανακοίνωση του State Department. Υπάρχει κάτι το οποίο δε μας άρεσε καθόλου.

Το State department λοιπόν ανέφερε στην ανακοίνωση του πως «ανησυχεί για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος!!!!!». Συγνώμη αλλά αναφέρεται κάτι απαράδεκτο. Η Τουρκία δε σκοπεύει να προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος. Με βάση όλες τις συμφωνίες του διεθνούς δικαίου. Αυτές οι περιοχές είναι κυπριακές. Μην θεωρεί κανείς πως αυτό που λέμε είναι υπερβολικό. Είναι πολύ πονηρό να το διατυπώνουνε έτσι οι αμερικανοί.  Γιατί με αυτήν την αναφορά, ουσιαστικά οι αμερικανοί αναγνωρίζουνε ότι υπάρχουνε εκκρεμότητες στα σύνορα των δύο χωρών.

 
 
 

Αυξάνονται οι πιθανότητες, αλλά όχι σίγουρο ….

Στο κρίσιμο ερώτημα τώρα, αν η ΝΔ θα επιτύχει αυτοδυναμία. Προσωπικά πιστεύουμε πως ημέρα με την ημέρα οι πιθανότητες αυξάνονται. Ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτό δε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο. Αν δίναμε ποσοστά. Θα λέγαμε 60-40% υπέρ της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να ξεπερνάει το 10%.

 
 
 

Ο Τσίπρας και ο επαίτης

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….

εταξύ απογοήτευσης και ηττοπάθειας πάλλονταν τα συναισθήματα όσων επέλεξαν το βραδάκι της Τρίτης να κατέβουν στο Θησείο για να ακούσουν τον Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία), που προτίμησε, όπως είπε, αντί να μιλήσει στους βιομηχάνους του ΣΕΒ να βρεθεί με τον λαό. Κάπου χίλια άτομα (ήταν ο… λαός) απλώθηκαν στον πεζόδρομο της  Ερμού από την εκκλησία των Αγ. Ασωμάτων έως την Ευβούλου όπου είχε στηθεί η εξέδρα. Παρά τα τεχνικά μέσα, τις κάμερες, τα φώτα, τους… αλλοδαπούς και τους επιστρατευμένους της τελευταίας στιγμής, ο χώρος παρέμεινε σχεδόν άδειος. Τρία-τέσσερα στιγμιότυπα ωστόσο αξίζουν ειδική μνεία.

Ενας από τους λίγους λοιπόν που βρέθηκαν από νωρίς, ήταν ο συμπαθής ηλικιωμένος με πλακάτ «Αλίμονο στις ζωές μας με δεξιά εξουσία και Μητσοτάκη πρωθυπουργό». Η κατασκευή είναι αξιομνημόνευτη καθώς το σύνθημα γράφτηκε στην πάνινη «πλάτη» μιας ξαπλώστρας την οποία «συνέδεσε» με ένα τραπεζάκι παραλίας για να τη στερεώσει σωστά στη ράχη του. Επίσης έναν άλλον 45άρη επαίτη, παλιά φιγούρα της Ομόνοιας, τον είχαν φέρει για να φωνάζει «ο Τσίπρας μου έδωσε και μένα επίδομα». Κουράστηκε όμως από την ορθοστασία και αφού κάθισε στη μέση του σχεδόν άδειου πεζόδρομου, έβγαλε… ποτηράκι για να μαζέψει κάνα ευρώ.

Ενδιαφέρον είχε και η εξέδρα στην οποία είχε ανέβει από τις 7 μ.μ. ο dj και έπαιζε λάτιν, σάμπα, ροκ και επαναστατικά κουβανέζικα, ενώ στην άλλη άκρη είχε τοποθετηθεί μια επαγγελματική ντραμ. «Ο Τσίπρας θα κάνει support στην μπάντα που θα ακολουθήσει» σχολίασε καυστικά ένας θυμωμένος οπαδός που έβλεπε την ώρα να περνά αλλά δεν έβλεπε τον Τσίπρα. Κάποια στιγμή, γύρω στις 8.40 μ.μ., ανέβασαν πάνω στην εξέδρα ένα κοριτσάκι 9-10 ετών, για να υποδεχθεί τον  ομιλητή. Στην αρχή χαμογελούσε και χαιρετούσε, λίγο αργότερα  χόρευε, μετά βαρέθηκε και στο τέλος κατέβηκε και κούρνιαξε αποκαμωμένο στην αγκαλιά της μαμάς του.

Οταν έφτασε ο κ. Τσίπρας στις 9.40 μ.μ., ήλθαν ξοπίσω του η σύντροφός του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, η Κατερίνα Παπακώστα και ελάχιστοι ακόμη οι οποίοι αφού φωτογραφήθηκαν αποχώρησαν πάραυτα προτού τελειώσει την ομιλία λόγω (προφανώς)… ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Οι μόνοι που τριγύριζαν στον κόσμο από την αρχή ήταν ο Νίκος  Βούτσης, ο πρωθυπουργικός εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, ο Τάσος Πετρόπουλος, ο Λευτέρης Κρέτσος, η Αννέτα Καββαδία (πανταχού παρούσα) και ο Θύμιος  Λυμπερόπουλος των ταξί. Στον VIP χώρο, δηλαδή στον προστατευμένο από κιγκλιδώματα, ήταν οι Τ. Κουίκ, Π. Σκουρλέτης, Ν. Παππάς, Π. Κουρουμπλήςκαι ίσως δυο-τρεις ακόμη που πάντως δεν κάθισαν πολύ.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....