Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 21/08/18

 

Ποιό μνημόνιο;

Όπως είναι και λογικό, υπάρχει από χθες μια ολόκληρη συζήτηση για τα μνημόνια, τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία ….. κτλ …. Κατά την άποψη μας λοιπόν οι συζητήσεις – αναλύσεις αυτές είναι λάθος. Και είναι λάθος γιατί ποτέ στη χώρα δεν εφαρμόστηκε το μνημόνιο.

Γιατί ναι μεν αυτό είχε πολλά λάθη στη βάση του και τον αρχικό σχεδιασμό. Με μεγάλη ευθύνη των δανειστών, για τους οποίους έχουμε μια εξαιρετικά μέτρια άποψη (τεχνοκράτες της πλάκας σε πολλές περιπτώσεις). Ωστόσο τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς, που από την πρώτη στιγμή κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας, προσπαθώντας να εξαπατήσουμε τους δανειστές. Αλλά και τον ελληνικό λαό, με άπειρες θεωρίες συνομωσίας …. Και με συνεχείς αναφορές στην εύκολη λύση.  

Έτσι εφαρμόστηκαν και με το παραπάνω (το λένε οι ίδιοι οι δανειστές) οι μειώσεις των μισθών - συντάξεων και η επιβολή φόρων. Ωστόσο ελάχιστα από αυτά που προβλέπονταν στο μνημόνιο έγιναν.  

 
 
 

H Ιθάκη … κτλ …..

Από το πρωί της Δευτέρας (ουσιαστικά από την Κυριακή το βράδυ) διαβάζαμε και ακούγαμε για το που ο Α. Τσίπρας θα κάνει το διάγγελμα. Με ολόκληρες αναλύσεις, γιατί λέει ο πρωθυπουργός θα επιλέξει την Ιθάκη, θέλοντας να περάσει το μήνυμα μιας νέας αρχής … κτλ ….. κτλ ….

Και αναρωτιόμαστε ….. Πως γίνεται  μετά από 10 χρόνια κρίσης. Το έτος 2018, που μεταξύ σοβαρού και αστείου κάποιοι στέλνουν αυτοκίνητα στο διάστημα ….. Και υπάρχει ολόκληρη συζήτηση για την είσοδο των ρομπότ στον ανθρώπινο πολιτισμό …. Εμείς να συνεχίζουμε να κάνουνε τόσο ανούσιες, στα όρια ηλιθιότητας συζητήσεις. Θα πάει λέει στην Ιθάκη …. Και θα περάσει το μήνυμα ότι τελείωσε η οδύσσεια του ελληνικού λαού κτλ ….. Πέρασαν λοιπόν 10 χρόνια και εμείς συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε με τις ίδιες άρρωστες λογικές. Σαν να μην έχει περάσει ούτε μια ημέρα.  Και περιμένουμε τώρα εμείς να σωθούμε ως χώρα. Και ρίχνουμε την ευθύνη στους κακούς δανειστές και το μνημόνιο (επαναλαμβάνουμε το οποίο σίγουρα έχει πολλά λάθη στο σχεδιασμό του), του οποίου όμως εφαρμόσαμε μόνο το αντιαναπτυξιακό μέρος (περικοπές και φόρους).

 
 
 

Είδατε και αυτοί οι 100 ….

Κάτι άλλο απαράδεκτο που συνεχίζεται είναι οι δηλώσεις κάποιων στελεχών του Σύριζα … Τα οποία τι λένε λίγο πολύ. Βρήκαν και αυτοί οι 100 στο Μάτι ώρα να καούν. Δεν μας άφησαν να στήσουμε φιέστες. Χωρίς ντροπή, μόνο αυτό δεν έχουνε φθάσει στο σημείο να πούνε κάποιοι στο Σύριζα.

 
 
 

Καταπληκτικό

Η άποψη μας για τον απίστευτο Γιάνη Βαρουφάκη είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια είναι γνωστή με το που ανέλαβε το τιμόνι του ΥΠΟΙΚ και προτού συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν, για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει (capital controls, κλειστές τράπεζες, στα όρια του GREXIT η χώρα κτλ).

Ειλικρινά λοιπόν θεωρούμε το παρακάτω σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου απλά καταπληκτικό. Για την ακρίβεια ακόμη γελάμε…..

 
 
 

Συμφωνούμε απόλυτα

Xθες ακούσαμε και μια άποψη με την οποία συμφωνούμε απόλυτα. Συμφωνούμε απόλυτα, τόσο γιατί έχουμε αρκετά θετική άποψη για τον Μ. Ομπάμα. Όσο και γιατί πιστεύουμε πως το μεγάλο πρόβλημα της ευρωζώνης – Ε.Ε. είναι η έλλειψη ηγετών. Με την Α. Μέρκελ φαίνεται λίγη και κυρίως να ενδιαφέρεται για τα γερμανικά συμφέροντα, χωρίς όραμα. Παράλληλα, ο Ε. Μακρόν, αν και υπάρχουν κάποιες ελπίδες. Να είναι πολύ νωρίς να πάρει το ρόλο του ηγέτη που θα αλλάξει την Ευρώπη.  

---------

«Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Ομπάμα. Έχουμε πάρα πολλούς παλιούς και κουρασμένους πολιτικούς και πολύ λίγους νέους ανθρώπους που τρέχουν. Έχουμε ένα πρόβλημα ηγεσίας στην Ευρώπη, αλλά και στη Γερμανία», εκτιμά ο επικεφαλής της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, πρώην διπλωμάτης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

«Πού είναι οι 40χρονοι που θα μπορούσε να τους εμπιστευτεί η Ευρώπη σε λίγα χρόνια; Άνθρωποι με την ενέργεια ενός Εμανουέλ Μακρόν; Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει το δικαίωμα να είναι ο ηγετικός παγκόσμιος παίκτης. Έχει περισσότερους κατοίκους από τις ΗΠΑ. Το αμερικανικό κατά κεφαλήν εισόδημα δεν είναι τόσο υψηλότερο όσο ήταν. Είναι η ΕΕ σε θέση να μετατρέψει την πολιτική της σε εξουσία;»

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....