Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 21/09/17

 

Ούτε να το σκεφτούμε;

 

Θα ξεκινήσουμε με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τις νεότερες πληροφορίες (θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι εσφαλμένες) ότι θα υπάρξει νέα εμπλοκή με την γνωστή δόση των 800εκ ευρώ που προορίζεται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες τόσο πολύ έχουν καθυστερήσει, με επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

 

Και όπως γράφουμε στον τίτλο του σχολίου, ούτε θέλουμε να το φανταστούμε αυτό. Όχι ότι θα ήταν καταστροφή. Αλλά δεν είναι δυνατόν η χώρα να βρίσκεται σε ένα διαρκές Déjà Vu μιζέριας. Και είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε, αλλά έτσι δεν πρόκειται ποτέ να βγει η χώρα από την κρίση, όσον αφορά του να επιτύχουμε πειστικούς ρυθμούς (πραγματικής) ανάκαμψης.

 
 
 

 

Τράπεζες

Και σε αυτό το σημείο σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο σχόλιο το οποίο έκανε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας για τις εξελίξεις στις τράπεζες.  Το στέλεχος λοιπόν είπε ότι οι συνολικά οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια. Διευκρίνισε πάντως ότι αυτά δε συνδέονται με νέα προβλήματα, αλλά με τις «αμαρτίες» του παρελθόντος οι οποίες δεν καλύφτηκαν όλες με τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. 

 
 
 

 

Σε καμία από τις μνημονιακές χώρες δε συνέβαιναν τέτοια πράγματα

 

Και σε σχέση με αυτά που γράφουμε πολύ συχνά, ξέρετε ποιό είναι το πιο κουραστικό; Να υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε μια διαρκή κόντρα και αδυνατεί να συνεννοηθεί στο παραμικρό. Αντιθέτως δημιουργεί εντάσεις στη χώρα και σκοτώνεται για το παραμικρό. Θα αυτό το διαρκές σκηνικό έντασης μην νομίζει κανείς ότι δεν έχει επιπτώσεις. Έχει και μεγάλες, στην ψυχολογία της αγοράς. Και όπως γράφουμε στον τίτλο, αυτό το πράγμα συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Σε καμία από τις άλλες μνημονιακές χώρες δεν υπήρχε τέτοιο σκηνικό. Και αυτό οι άλλες χώρες βγαίνουν από την κρίση και εμείς σερνόμαστε.

 
 
 

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

Τώρα να αναφέρουμε ότι επιβεβαιώνονται οι δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στα πλαίσια της κατάρτισης του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς, (θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου) θα προβλέπεται στόχος περίπου 3,7% για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί από το 1,90% του ΑΕΠ εφέτος στο 3,5% του ΑΕΠ (6,6διςευρώ) το 2018. Μάλιστα, όσον αφορά το φετινό στόχο, στον προϋπολογισμού του 2018 θα αναφέρεται ότι θα καλυφθεί με ευκολία, με εκτίμηση για ένα πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 2,2% το 2017.

Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω, μεγάλη, περιστολή των δαπανών των υπουργείων, ενώ εκπλήξεις αναφέρουν οι πληροφορίες ότι θα υπάρχουν και στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, τόσο φέτος και κυρίως του χρόνου.   

 
 
 

Προοδευτική ατζέντα με τις πλάτες των άλλων

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να πωλήσει προοδευτική ατζέντα στις πλάτες των άλλων. Και τούτο θα συμβεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου. Δηλαδή ένα άτομο θα μπορεί να προβαίνει σε νομικό επαναπροσδιορισμό του φύλου του. Αυτό σημαίνει ότι με μια δικαστική απόφαση θα μπορεί να αλλάξει το φύλο σε ταυτότητα, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Αυτό το νομοσχέδιο έφερε (για άλλη μια φορά) σε αμηχανία τον πολιτικό εταίρο του κ. Τσίπρα, υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο. Οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι δεν πρόκειται οι βουλευτές του να ψηφίσουν. Αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι ο νόμος θα περάσει, αφού υπολογίζει στην ψήφο των βουλευτών του ΠαΣοΚ και του Ποταμιού. Η ΝΔ δεν έγινε ακόμη γνωστό τι θα πράξει, αν και υπάρχουν φωνές (κυρίως από την ηγετική ομάδα) να ψηφιστεί. Το θέμα όμως είναι πόσοι γαλάζιοι βουλευτές θα προσέλθουν στη Βουλή για να το ψηφίσουν. Ετσι, το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφιστεί, όχι όμως με πλειοψηφία της κυβέρνησης, αλλά και με τις ψήφους των άλλων κομμάτων.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....