Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 21/09/18

 

Ο Τσακαλώτος το παίρνει πάνω του

Και επίσημα πλέον, ως ο Νο1 στόχος τίθεται από το ΥΠΟΙΚ η μη – εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, με τις πληροφορίες να αναφέρουνε πως ο Ε. Τσακαλώτος θα αναλάβει προσωπικά πλέον το ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως έγραψε και η Deutsche Welle, o έλληνας ΥΠΟΙΚ έθεσε πλέον επίσημα το ζήτημα στο Βερολίνο. Και μόνο αυτό λοιπόν επιβεβαιώνει τα όσα αναφέραμε παραπάνω. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουνε πως ο κ. Τσακαλώτος θα κάνει ότι είναι δυνατόν να πείσει τους δανειστές πως δεν υπάρχει η ανάγκη να περικοπούν οι συντάξεις. Πάντως την ίδια ώρα και σε σχετικές ερωτήσεις και όπως είπε χθες και ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτους στους επενδυτές στο Λονδίνο, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζουνε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μονομερείς ενέργειες.

Εδώ ενδεχομένως πάντως να υπάρξει μια σημαντική διαφωνία μεταξύ ΥΠΟΙΚ και Μεγάρου Μαξίμου. Και αυτό γιατί όπως είχαμε γράψει και χθες και στο δρόμο προς τις εκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται για καθαρά λόγους εσωτερικής κατανάλωσης να εξετάζει μονομερής κινήσεις, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση και αδιαφορώντας για τους πιθανούς κινδύνους. Και αυτή είναι μια στρατηγική με την οποία φαίνεται (θα δούμε βέβαια στο τέλος) να διαφωνεί κάθετα ο έλληνας υπουργός οικονομικών.

 
 
 

Σχεδόν οριστικό για το ΔΝΤ

Όποιος πάντως προσέξει την επιχειρηματολογία του κ. Τσακαλώτου θα διαπιστώσει αυτό που σας λέγαμε πριν από μερικές ημέρες. Ότι όλο το παιχνίδι κρίνεται στο αν το μέτρο της περικοπής των συντάξεων θα θεωρηθεί δημοσιονομικό ή διαρθρωτικό. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσακαλώτος όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει πως το μέτρο είναι δημοσιονομικό. Και το κάνει αυτό, ξέροντας ότι δημοσιονομικά υπάρχει χώρος να ακυρωθεί το μέτρο. Και κυρίως γιατί το ΔΝΤ επιμένει πως το μέτρο, όπως λίγο πολύ γράφει και το μνημόνιο, είναι διαρθρωτικό, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος. Και η αλήθεια είναι πως αν το ΔΝΤ συνεχίσει να επιμένει πως το μέτρο είναι διαρθρωτικό (κάτι με το οποίο σίγουρα θα συμφωνήσει και η Γερμανία), τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

ΥΓ: Το σχόλιο είχε γραφθεί πριν τις τελευταίες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ....

 
 
 

Θα έχουμε ένα εξαιρετικό 9μηνο (3ο τρίμηνο)

Τώρα υπάρχει και ένα ενδιαφέρον σχόλιο υψηλόβαθμου και αρκετά σοβαρού στελέχους του ΥΠΟΙΚ. Σε συζήτηση λοιπόν για τη ρηχότητα της ελληνικής ανάπτυξης (κάτι το οποίο έχουμε χαρακτηρίσει υπ’ αριθμόν νούμερο ένα πρόβλημα), το συγκεκριμένο πρόσωπο μίλησε για ενδείξεις οι οποίες υπάρχουν πως το 9μηνο θα είναι εξαιρετικό για την ελληνική οικονομία. Όπως είπε, στο 3ο τρίμηνο και με βάση τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, όλοι οι επιμέρους λογαριασμοί τα έχουν πάει εξαιρετικά. Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόσωπο στάθηκε κυρίως στη βελτίωση που φαίνεται να υπάρχει στην κατανάλωση κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, σε συνέχεια και της βελτίωσης που ανακοινώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο. 

 
 
 

Παρακμιακό

«Ουτοπικό στόχο» θεωρεί το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου την «πλήρη εξαφάνιση οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς στο ακαδημαϊκό περιβάλλον». Σύμφωνα με την επιτροπή Παρασκευόπουλου, ότι κάτι τέτοιο «θα υπέθαλπε καταστάσεις ανομίας (αναγνωρισμένης απόστασης θεσμών – κοινωνικής πραγματικότητας)». Στο πόρισμα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που παραδόθηκε στο υπουργείο Παιδείας, προτείνεται ο διάλογος και η παραχώρηση χώρων στους καταληψίες για στέκια και συναυλίες!!!!!

Και αναρωτιόμαστε. Εν έτη 2018 και μετά από 10 χρόνια κρίσης, υπάρχει πιο ντροπιαστικό για μια χώρα από τα όσα αναφέρονται παραπάνω. Υπάρχει πιο ντροπιαστικό από το να παραδέχεται η επίσημη πολιτεία ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανομία στους χώρους των πανεπιστημίων!!! Σκεφτείτε το ψύχραιμα και θα δείτε πως μιλάμε για τον απόλυτο ξεπεσμό μιας χώρας …..

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....