Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 21/11/17

Βρε πώς γυρίζουν οι καιροί

Να απαντήσει με σαφήνεια πως θα καλυφθεί η εξαγγελία για μείωση των φόρων, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κρυφή ατζέντα περιστολής δαπανών σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία. Κάτι παρόμοιο είχε πει πριν από καιρό ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, φθάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι υπόσχεται πράγματα που δε μπορεί να υλοποιήσει, αναφορικά με τις εξαγγελίες για τη μείωση των φόρων. Και τι λέμε κάπου εδώ; Βρε πως γυρίζουν οι καιροί; Και δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβουμε τα άπειρα πολιτικά ψέματα του Σύριζα κατά τα προηγούμενα χρόνια. Θα τονίσουμε όμως κάτι. Ότι σχεδόν όλα τα κόμματα λένε ψέματα προεκλογικά. Αυτά θέλει ο λαός, αυτά ακούει για να τα λέμε όλα. Υποσχέσεις δίνουν σχεδόν όλα τα κόμματα πριν γίνουν κυβερνήσεις και ενώ είναι στην αντιπολίτευση  …..

Κάπου εδώ όμως υπάρχουν πολλά αλλά ….Κανείς δεν είπε την έκταση των ψεμάτων του Σύριζα. Και δεύτερον και σημαντικότερο. Κανείς λόγω μιας τελείως ανεύθυνης πολιτικής δεν έκανε τόσο κακό στη χώρα. Για παράδειγμα ο Σαμαράς πριν τις εκλογές είχε πει ομολογουμένως κάποια πράγματα που δε μπορούσαν να γίνουν. Ψέματα αν θέλετε να γίνουμε σκληροί. Αλλά από την πρώτη στιγμή φέρθηκε ώριμα και ακολούθησε το μνημόνιο, χωρίς να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες. Τα ψέματα Σύριζα στοίχισαν στον ελληνικό λαό πολλά δις ευρώ. Μια ζημία που ακόμη και σήμερα και σχεδόν 3 χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας η χώρα και ο ελληνικός λαός ακόμη τα πληρώνει.  

 
 
 

Υψηλού επιπέδου διάλογοι

Για ακόμη μια φορά χθες ακούσαμε στη βουλή υψηλού επιπέδου διαλόγους. Προσωπικά στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που δε θέλουμε είναι να πάρουμε την πλευρά του ενός ή του άλλου (αν και σίγουρα στις τελευταίες ιστορίες ο κ. Καμμένος έχει αφήνει πολλά αναπάντητα θέματα). Εμείς απλώς θα επαναλάβουμε ότι σε καμία χώρα του προοδευμένου δυτικού κόσμου (για παράδειγμα τις χώρες της ευρωζώνης), δε βλέπει σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση την κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να σκοτώνονται και να ανταλλάζουν τόσο βαρύς χαρακτηρισμούς. Τέτοια παρακμιακή εικόνα βγάζει σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση η ελληνική βουλή. Και αυτό γιατί απλά τέτοια παρακμιακή χώρα είμαστε. Και επαναλαμβάνουμε ότι όλα παίζουν το ρόλο τους. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά με τέτοια διαρκή φαγωμάρα είναι πολύ δύσκολα να ανακάμψει η εμπιστοσύνη των επενδυτών (ελλήνων και ξένων) για τη χώρα μας.  

Και για την ιστορία, σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αποκαλύψεις εις βάρος του υπουργού Αμυνας, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός τον καλύπτει. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, «θα τα πούμε την Πέμπτη».

«Κράτος δεν υπάρχει αλλά παρακράτος ανθεί με υπόγειες επιθέσεις κατά θεσμικών παραγόντων.

Ο Καμμένος καταδικάστηκε για προτροπή του να λιντσάρουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έναν πολίτη. Αυτά είναι τα ήθη που κομίσατε εσείς και αυτός στον δημόσιο βίο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου θα τα πούμε την Πέμπτη στη βουλή. Δεν θα είναι ευχάριστη συζήτηση για τον Καμμένο και εσάς, που εξακολουθείτε να τον καλύπτετε σιωπώντας παρά τις διαρκείς αποκαλύψεις σε βάρος του υπουργού σας», πρόσθεσε.

Αμεση ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου μέσω Twitter.

«Θα σας περιμένω στη Βουλή την Πέμπτη κ Μητσοτάκη να σας εξευτελίσω μια ακόμη φορά το δικό μου σπίτι είναι καθαρό το δικό σας είναι έδρα οφσόρ», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας.

 
 
 

Ας το λάβουμε αυτό υπόψη

Δύο δημοσκοπήσεις είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και εμείς δε θα μείνουμε στη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων (8 και 12% αντίστοιχα μπροστά η ΝΔ). Θα μείνουμε σε κάτι το οποίο όλα δείχνουν ότι αρχίζει να παγιώνεται (φυσικά τίποτα δεν είναι σίγουρο). Ότι πολλά από τα μικρά κόμματα στις επόμενες εκλογές θα βρεθούν εκτός βουλής. Το Ποτάμι θα πρέπει να θεωρείται ότι πλέον δεν υπάρχει. Η Ένωση Κεντρώων θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα πιάσει το 3% και θα μπει στη βουλή (μένοντας περίπου στο 2,5 με 2,7%), ενώ κάτι αντίστοιχο πιστεύουμε πως θα συμβεί και με τον Καμμένο, με τους ΑΝ.ΕΛ να πιάνουν με το ζόρι το 2%. Και αυτή θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

 
 
 

 

Μια ενδιαφέρουσα πρόβλεψη

 

Και σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε και σε μια ενδιαφέρουσα εκτίμηση την οποία έκανε ο M. Ντράγκι κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως λοιπόν είπε ο διοικητή της ΕΚΤ, οι εργαζόμενοι στην ευρωζώνη θα αρχίσουν σύντομα να πετυχαίνουν μεγαλύτερες αυξήσεις αμοιβών, ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την πίεση να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος επί σειρά ετών αγωνίζεται για την καταπολέμηση του χαμηλού πληθωρισμού, επανέλαβε την Παρασκευή ότι ένα «βασικό ζήτημα» που κρατά τις τιμές κάτω είναι ότι οι μισθοί δεν αυξάνονται. Αλλά μετά την άντληση με τα νομισματικά κίνητρα που βοήθησε να μειωθεί η ανεργία και να προωθηθεί η κατανάλωση, βλέπει τώρα μια μείζονα αλλαγή.

 

«Με τις καλώς προσγειωμένες προσδοκίες για τον πληθωρισμό, οι συνέπειες του παλαιότερου χαμηλού πληθωρισμού στον σχηματισμό μισθών δεν θα πρέπει να είναι διαρκείς», δήλωσε ο Draghi ενώπιον ενός κοινού τραπεζιτών και διαμορφωτών πολιτικής στη Φρανκφούρτη. "Καθώς η αγορά εργασίας σφίγγει και η αβεβαιότητα μειώνεται, η σχέση μεταξύ χαλάρωσης και αύξησης των μισθών θα πρέπει να αρχίσει να επανεξετάζεται. Αλλά πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί».

 

Οποιαδήποτε ένδειξη ότι οι εργαζόμενοι κερδίζουν μεγαλύτερες αμοιβές, θα είναι κρίσιμος παράγοντας για να πιέσει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο της ΕΚΤ και να του επιτρέψει να αποκλιμακώσει τα έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των αγορών ομολόγων και των αρνητικών επιτοκίων, τα οποία έχουν ακολουθηθεί εδώ και χρόνια. Οι αρμόδιοι έχουν ήδη αποφασίσει να πάρουν πίσω ένα μέρος της στήριξης από τον Ιανουάριο και ο κ. Draghi σημείωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή «βελτιώνεται σαφώς», αλλά επίσης προειδοποίησε ότι η πρόοδος στις τιμές καταναλωτή παραμένει "ατελής και μερική".

 

Και προσωπικά δεν ξέρουμε αν αυτή η πρόβλεψη του Μ. Ντράγκι θα επιβεβαιωθεί. Αυτό που ξέρουμε είναι πως πρέπει επειγόντως να γίνει κάτι και να αυξηθούν τα πραγματικά εισοδήματα της παραδοσιακής μεσαίας τάξης. Και όσο αυτό δε γίνεται, τόσο τα φαινόμενα του BREXIT και η άνοδος της ακροδεξιάς θα αυξάνονται, με κίνδυνο στο τέλος να έχουμε μεγάλες περιπέτειες, μέχρι και με διάλυση της ευρωζώνης, «μετάλλαξη» της Ε.Ε.

 
 
 

Μπαλαούρας

Όπως διαβάσαμε και εμείς στα «Παραπολιτικά» …. την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρώην επικεφαλής του Eργατικού Kόμματος της Βρετανίας ήθελε να αναφέρει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, αλλά μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι βουλευτές σε γέλια.

Την ώρα που ο κ. Μπαλαούρας μιλούσε το βήμα της Βουλής για το κοινωνικό μέρισμα, στο κλείσιμο της εισήγησής του θέλησε να αναφέρει ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην επικεφαλής των Εργατικών της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Και κάπου εκεί μπέρδεψε τη Βρετανία με την Ευρυτανία, δηλώνοντας ότι μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό της… Ευρυτανίας.    

 
 
 

 

Χάθηκε η ελπίδα, λέει και ο Κιμούλης

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Η τελευταία δήλωση απομάγευσης ήρθε από έναν καλλιτέχνη που είχε ενταχθεί στο βαρύ πυροβολικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Κιμούλης την Παρασκευή πριν από το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 είχε προαναγγείλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα με τρόπο... πατριωτικό. Σε εκείνη την αντιμνημονιακή φιέστα με τα καλαματιανά και τα νταούλια. (Πού να ήξεραν τότε οι πανηγυρίζοντες ότι, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για τον τελευταίο ασπασμό προς τον διαχωρισμό μνημονιακών - αντιμνημονιακών που εξέπνευσε μετά την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση, μαζί με το asset του κ. Τσίπρα ταλαντούχο Γιάνη Βαρουφάκη.) Αλλά ο κ. Κιμούλης δεν εμφανίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Περίπου έναν χρόνο πριν είχε συμμετάσχει στην τηλεοπτική καμπάνια για την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. (Στην ίδια καμπάνια συμμετείχε και η Θεοπούλα του «Παρά πέντε».)

nnn

Ο κ. Κιμούλης σημειώνω ότι δέχθηκε την άμισθη συμμετοχή στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, από την οποία όμως παραιτήθηκε. Την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου 2017 ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην οποία έσπασε ρεκόρ παραμονής μόλις 17 ημερών και τριών ωρών. Στην παραίτησή του μάλιστα ανέφερε: «Η αξιοπρέπεια δεν έχει ανταλλακτική αξία, όταν ρίχνουμε κάποιον εν γνώσει μας στην αρένα, δεν τον αφήνουμε μόνο του να κοιτάζει τι θα δείξει ο αντίχειρας». Αποχώρησε από μια θέση - η οποία παραμένει ως σήμερα κενή - αμέσως μόλις προσέκρουσε σε κυβερνητικές «γκρίζες ζώνες» και διπλές αναγνώσεις χωρίς καν να τις διαπραγματευθεί. Ετσι σήμερα μπορεί να δηλώνει ότι χάθηκε η ελπίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο δεν είναι απογοητευμένος μόνος εκείνος αλλά και... ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....