Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 21/12/17

 


 

Πιθανόν ακόμη νωρίτερα

 

Στο τέλος Ιανουαρίου μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα γίνει η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Αυτό ανέφερε χθες ανώτατος αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας πως στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται η επόμενη κίνηση εκδόσεων τίτλων του ελληνικού δημοσίου στις αγορές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης η οποία τοποθετείται στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις τίτλων έως το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, σημείωσε το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, μιλώντας για το τέλος των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018.

 

Το τελευταίο αυτό δε θέλουμε να το σχολιάσουμε. Ουσιαστικά κοροϊδευόμαστε όταν αντί να μιλάμε για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος (αυτό θα συμβεί στο τέλος του καλοκαιριού), μιλάμε για το τέλος του μνημονίου. Είναι άλλο το τέλος των μνημονίων και άλλο το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Τα πράγματα κατά την άποψη μας είναι ξεκάθαρα. Στο τέλος του καλοκαιριού και καλώς εχόντων των πραγμάτων (ποτέ κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος σε αυτή τη χώρα), θα τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα. Και μετά από εκεί η χώρα θα παραμείνει σε ένα καθεστώς επιτήρησης για πάρα – πάρα πολλά χρόνια (προσωπικά αυτό δεν το θεωρούμε τόσο κακό, όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα σχόλια μας).

 

Ας αφήσουμε όμως την γκρίνια και πάμε τώρα στην έξοδο στις αγορές. Οι δικές μας λοιπόν πληροφορίες είναι ακόμη πιο αισιόδοξες σε σχέση με τα όσα είπε το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στο ΑΜΠΕ. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι η έξοδος θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο νωρίς από το τέλος Ιανουαρίου, πιθανόν και στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του 2018. Και είτε λίγο νωρίτερα είτε λίγο αργότερα, αυτή είναι μια ακόμη αρκετά θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, στην προσπάθεια να αφήσει πίσω τα χειρότερα και παρά τη μιζέρια που θα υπάρχει για χρόνια, να πάμε έστω και λίγο καλύτερα.  

 
 
 

 

To σχόλιο μας για τη συζήτηση στη βουλή

 

Και δε μπορούμε να μην κάνουμε ένα σχόλιο για τα όσα είδαμε κι ακούσαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού και τη διαμάχη Τσίπρα – Μητσοτάκη την Τρίτη το βράδυ. Για ακόμη μια φορά λοιπόν και βλέποντας το επίπεδο των διαλόγων, διαπιστώσαμε την πιο πικρή αλήθεια. Γιατί αυτή η χώρα εδώ και περίπου 9 - 10 χρόνια βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση και δε μπορεί να βγει από αυτήν. Κατά την άποψη μας τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό το χάλι στη βουλή το έχει ο Σύριζα και προσωπικά ο Α. Τσίπρας. Ωστόσο και από τις δύο πλευρές τα επιχειρήματα ήταν γεμάτα προσωπικές επιθέσεις και «εξυπνάδες», μια εικόνα που δεν αρμόζει στο κοινοβούλιο δυτικής χώρας και πάνω από όλα σε μια χώρα που όλοι παραδεχόμαστε πως πρέπει να αλλάξει. Συγνώμη αλλά έτσι οι χώρες δεν αλλάζουν. Και όπως και σε πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα, απλά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

 
 
 

 

ΔΝΤ – Παροχές

Και συνεχίζοντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, ας κρατήσουμε και κάτι άλλο. Ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες (αν και αυτές δεν έχουνε ακόμη επιβεβαιωθεί), το ΔΝΤ εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο με τη συνεχή παροχολογία της κυβέρνησης, με κάποιες από αυτές να μην φαίνεται να έχουν πάρει πρώτα το πράσινο φως των δανειστών. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, το ΔΝΤ θα θέσει το θέμα ως αρνητικό στοιχείο στην εισήγησή του προς το Εκτελεστικό Συμβούλιό του τον Φεβρουάριο, οπότε θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση. Στους κόλπους του ΔΝΤ, επιπλέον, διατυπώνεται η άποψη πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι πολύ επιεικείς με την Ελλάδα, επιτρέποντας την ουσιαστικά να προχωράει σε τέτοιες παροχές, ακόμη και αν τα χρήματα αυτά υπάρχουν από την απόδοση του φετινού πλεονάσματος. Επαναλαμβάνουμε πως οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Ωστόσο όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η βασική μας ανησυχία είναι μήπως μπαίνοντας η χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, διαταραχθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας, με την κυβέρνηση να προχωράει σε μια σειρά παροχών, με διατάραξη των σχέσεων της χώρας με τους δανειστές.  

 
 
 

 

Φίλης – Καμμένος

 

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Νίκος Φίλης σκοπεύει να επαναφέρει στα όργανα του κόμματος την παλαιότερη πρότασή του για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά και τερματισμό της ανορθόδοξης συγκατοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τον Π. Καμμένο. Πάντως, αδίκως παλεύει για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο λόγος που ο ίδιος, αλλά και η ομάδα των «53» φωνάζουν από τώρα για τον υπουργό Άμυνας είναι επειδή φοβούνται μήπως στο τέλος ο Αλ. Τσίπρας τον επιβάλει και στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

 
 
 

 

Ποιος είναι ο ποιό σοβαρός;

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….. άρχισαν τα όργανα, ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Και πού να δείτε τη συνέχεια, αφού όλο και πιο δημόσια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (βουλευτές , υπουργοί, γενικοί γραμματείς) κάνουν λόγο ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ (και με τον Πάνο Καμμένο) τελειώνει με την έξοδο της χώρας στις αγορές. Δηλαδή, εάν το εννοούν, τον Αύγουστο του 2018. Πέραν όμως τούτου φανερά ενοχλημένος από την πρόσφατη αιχμηρή πολυσέλιδη ανακοίνωση της Ομάδας των «53+» με την οποία υποστήριζαν ότι η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έχει μετατραπεί σε «ομηρία», είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένος. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και διερωτήθηκε με νόημα: «Μίλησαν για οδυνηρή συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛ. Να αξιολογηθεί η συγκυβέρνηση, είναι οδυνηρό που πήραμε όλο το πολιτικό βάρος; Οδυνηρό για ποιους; Για τους 143 ή για εμάς τους 9;». Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, προσθέτοντας: «Στηρίζουμε την πατρίδα και την κυβέρνηση αλλά όλα έχουν ένα όριο», υπογράμμισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, εξαπολύοντας πυρά και εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία, τον χαρακτήρισε από την τηλεόραση... «μη σοβαρό»: «Αν εγώ δεν είμαι σοβαρός, να σεβαστείτε τη σοβαρή μου ψήφο τρία χρόνια τους εκβιασμούς που δέχτηκα κι εγώ κι η οικογένειά μου εκείνο το βράδυ που έφυγα από υπουργός. Δεν παίζουμε προσωπικά όλα έχουν ένα όριο», τόνισε ο κ. Καμμένος.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....