Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 22/01/18

 

 

6,7δις ευρώ

 

Και ξεκινώντας με την τελευταία ειδησεογραφία τώρα, θα ρίξουμε μια ματιά στο που αναμένεται να πάνε τα 6,7δις ευρώ της δόσης. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προβλέπονται, το συνολικό ποσό κατανέμεται σε 3,3δις ευρώ για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2018, σε 1,5δις ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και σε 1,9δις ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος (cash buffer). Σημειώνεται πως μετά τη θετική κατάληξη της συνεδρίασης του EuroWorking Group, άνοιξε και ο δρόμος για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με την πολιτική έγκριση να δίνεται στο σημερινό Eurogroup.

 
 
 

 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων μηνών

 

Και κατά την άποψη μας το «ΣΚ» βγήκε μια είδηση, από τις πιο σημαντικές των τελευταίων μηνών, αν και θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αναφερόμαστε στην είδηση πως σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να δημοσιεύσει το σχέδιο για την έκδοση νέων ασφαλών χρηματοοικονομικών τίτλων (ESBies) με στόχο την ενίσχυση της Ευρωζώνης.

 

Το σχέδιο περιλαμβάνει την τιτλοποίηση του κρατικού χρέους των 19 κρατών μελών της Ευρωζώνης σε ένα χρεόγραφο που θα μπορεί να αντέξει την χρεοκοπία μιας ή παραπάνω χωρών χωρίς να προκαλέσει μετάδοση της κρίσης.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο ο κάθε τίτλος θα περιλαμβάνει τρία τμήματα με διαφορετικές επενδυτικές βαθμίδες και αποδόσεις. Oι προσομοιώσεις δείχνουν πως το ανώτερο τμήμα θα έχει αξιολόγηση «ΑΑΑ» ή κοντά σε αυτήν και το κατώτερο θα είναι πάνω από την επενδυτική βαθμίδα.

 

Ωστόσο, για να γίνουν δεκτά τα ευρωομόλογα ως αντίστοιχα του κρατικού χρέους η Κομισιόν θα πρέπει να εκδώσει σχετική νομοθεσία.

 

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ασφαλούς Ομολόγου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 ως ένας τρόπος να αποφευχθεί μία επανάληψη της κρίσης χρέους που έπληξε την ευρωζώνη ωστόσο έχει αντιμετωπίσει μεγάλες αντιστάσεις, ιδιαίτερα από τη Γερμανία. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιευτεί στις 29 Ιανουαρίου και θα περιμένουμε με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά και ποιές θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου. Για ακόμη μια φορά όμως θα επαναλάβουμε μια κρυφή ελπίδα την οποία έχουμε, πως με την αλλαγή και του Σόιμπλε και γενικά μια αλλαγή (έστω σε ένα βαθμό) της γερμανικής πολιτικής, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τα πράγματα στην Ευρώπη να αρχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα.

 
 
 

 

Ποιές είναι οι απίστευτες δηλώσεις;

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε τα όσα είπε ο κ. Χουλιαράκης, που για ακόμη μια φορά με πολύ σοβαρότητα προσέγγισε το ζήτημα της κρίσης στη χώρα μας. Και τι είπε ο κ. Χουλιαράκης; Τα αυτονόητα. Ότι για την κρίση στην Ελλάδα δε φταίνε οι ξένοι και ότι η Ελλάδα χωρίς αυστηρή εποπτεία κινδυνεύει και πάλι να εκτραπεί δημοσιονομικά. Συγκεκριμένα και ανάμεσα σε άλλα είπε: "Δεν φταίνε τα προγράμματα και οι θεσμοί για την κρίση, χωρίς αυτά η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν βέβαιες".

Και πάλι σήμερα θα πούμε πως ο κ. Χουλιαράκης αποδεικνύεται από τα πλέον σοβαρά στελέχη που έχει η κυβέρνηση. Τώρα για τα έντυπα τα οποία χαρακτήρισαν απίστευτες τις δηλώσεις του κ. Χουλιαράκη τι να πούμε. Σε αυτή τη χώρα, όσα και αν περάσουμε μυαλό δε βάζουμε. Και ο λαϊκισμός συνεχίζει να είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με τα ΜΜΕ και αρκετά μεγάλο μέρος του κόσμου να επιτίθεται σε όποιον λέει σοβαρά πράγματα.    

 
 
 

 

H νέα Ελλάδα που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας

Αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες έχουμε ακούσει τον πρωθυπουργό να μιλάει για τη νέα Ελλάδα που πρέπει να φτιάξουμε. «Nα αφήσουμε πίσω τις συνήθειες των προηγούμενων ετών» όπως λέει ο ίδιος και άλλες τέτοιες αηδίες. Και γιατί χαρακτηρίζουμε αυτές τις αναφορές του πρωθυπουργού αηδίες; Τι άλλο μπορούμε να πούμε όταν διαβάζουμε πώς ο άνθρωπος που πρωτοστατούσε στο κίνημα ενάντια στα διόδια διορίστηκε στο γραφείο του Α. Τσίπρα! 

Και λίγα λέμε. Έτσι μετά τον κ. Καρανίκα και πολλούς άλλους αργόσχολους συμβούλους, ο πρωθυπουργός αποκτάει άλλον έναν πολύτιμο συνεργάτη.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές και θα το επαναλάβουμε και πάλι. Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ σε αυτή τη χώρα μας αρέσει να κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

 

 

 

 
 
 
 

Δε μπορεί μας ψεκάζουν

Δε μπορεί λοιπόν σε αυτή τη χώρα σίγουρα μας ψεκάζουν. Τι άλλο μπορούμε να γράψουμε όταν διαβάζουμε πως οπαδοί του Σώρρα οργάνωσαν το Σάββατο πορεία υπέρ του σωτήρα του έθνους. Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν συλλαλητήρια υπέρ του Σώρρα. Δε γίνεται!!! Δε γίνεται να υπάρχει τόσο ηλιθιότητα σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως ένα απατεώνας της κακής συμφοράς, έχει 600δις δολάρια και δήθεν δεν τον αφήνουν να σώσει τη χώρα.  

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....