Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 22/05/18

 

Η συζήτηση αυτή κάνει ζημία στην πραγματική οικονομία

Θα ξεκινήσουμε συστήνοντας στην κυβέρνηση (και όχι μόνο), να βάλει τέλος σε αυτή τη συζήτηση για τις μειώσεις στις συντάξεις. Να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ύψος των μειώσεων (όπως είχε δεσμευθεί ότι θα έκανε από τις αρχές του 2018). Και αυτό γιατί όλη αυτή η συζήτηση κάνει μεγάλη ζημία στην πραγματική οικονομία. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό.  Οι συζητήσεις για το μέγεθος των συντάξεων, του αφορολόγητου κτλ …. Επηρεάζουν αρνητικά την όποια κατανάλωση έχει απομείνει. Είναι λογικό ότι αρκετοί συνταξιούχοι τρομαγμένοι από τις συζητήσεις έχουν κόψει ότι μπορούνε, ενώ γενικά αυτές οι συζητήσεις για μέτρα (συντάξεις, αφορολόγητο, ασφαλιστικό) μοιάζουν με «déjà vu» που επηρεάζει, έστω σε ένα βαθμό, αρνητικά την ελληνική οικονομία. Και χαμηλώνουμε που χαμηλώνουμε συνεχώς τους στόχους για την ανάπτυξη, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε ως οικονομία είναι μια non – stop συζήτηση για νέα μέτρα.  

 
 
 

«Ξεχάστε το» !!!

Η απάντηση στελέχους της κυβέρνησης (από τους πιο σοβαρούς) ήταν κατηγορηματική …. Εκλογές το φθινόπωρο δεν γίνονται. Και όχι γιατί η κυβέρνηση Σύριζα δε θέλει με τίποτα να αφήσει την εξουσία όπως θα σχολιάσουμε εμείς δεικτικά.

 

Αλλά γιατί στην κυβέρνηση έχουν πειστεί πως τα πράγματα στη χώρα και την ελληνική οικονομία το 2019 θα πάνε καλύτερα και αυτό θα το πιστωθεί ο Σύριζα. Και από ότι φαίνεται, αυτό το πιστεύουνε όλο και πιο πολύ στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω, δίνουμε μεγάλες πιθανότητες οι ξένοι οι οποίοι δε θέλουνε εκλογές στην Ελλάδα (για να τα λέμε όλα) έχουνε πείσει την κυβέρνηση για τις καλύτερες ημέρες. Ενδεχομένως να έχουνε δοθεί και κάποιες εγγυήσεις, με την προϋπόθεση ότι η χώρα δε θα πάει σε πρόωρες εκλογές (ασχέτως αν στο τέλος αυτές οι υποσχέσεις δεν τηρηθούν).

 

Προσωπικά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το πιθανότερο είναι το φθινόπωρο να έχουμε εκλογές. Ωστόσο τα όσα αναφέρονται παραπάνω, δε μπορεί να πει κανείς ότι είναι παράλογα.

 

Και φαντάζεστε τώρα ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας να βγάλουν όλη την 4ετία. Από κάθε άποψη θα είναι εντυπωσιακό.

 
 
 

Ο Καμμένος που είναι;

Και συνεχίζοντας με την κυβέρνηση και τον άλλο κυβερνητικό εταίρο τον κ. Καμμένο, έχουμε μια απορία; Που είναι εξαφανισμένος; Για ακόμη μια φορά, για την ακρίβεια.

 

Ασχέτως αν κάηκε (θα το δούμε αυτό βέβαια) το όνομα ίλιντεν, δύο - τρείς ημέρες που κράτησε η όλη συζήτηση, ο Τσίπρας είχε επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με στελέχη του Σύριζα μέχρι και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Καμμένος όμως χαμένος  …..

 

Όπως όμως έχουμε γράψει, ο λόγος για αυτό είναι απλός. Ο κ. Καμμένος δε λέει τίποτα και περιμένει να δει τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων και «αν βγαίνουν τα κουκιά» (κλειδί στην όλη διαδικασία οι ψήφοι του Ποταμιού). Αν τα κουκιά βγαίνουν …. Ο κ. Καμμένος θα το παίξει ο «μεγάλος πατριώτης». Αν όχι δε λέει τίποτα και θα ψηφίσει την τελική πρόταση του Σύριζα, βρίσκοντας μια από τις γνωστές, αστείες, δικαιολογίες του.

 

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αλλά για όποιον το έχει ξεχάσει, τους πολιτικούς στη βουλή τους ψηφίζει ο λαός!!! Επίσης για να τα λέμε όλα!!

 
 
 

"Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη"  

Τι απαντά το ζεύγος Ιγκλέσιας - Μοντέρο για το σαλέ των 540.000 ευρώ; Αυτός ήταν ο τίτλος αρκετών δημοσιευμάτων την προηγούμενη Παρασκευή.

 

Ξέρετε λοιπόν ποιά ήταν η απάντηση;

 

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη !!!

 

Και φυσικά αφού δε γίνεται ένας επαναστάτης της αριστεράς να μην έχει ένα τόσο διακριτικό – λιτό σπίτι.

 

Ξέρετε πόσο κουραστικοί είναι οι αγώνες υπέρ των λαών; Αν γυρίσεις και δεν κάνεις το μπάνιο στην πισίνα σου, και δεν κάτσεις στο σαλόνι των 150μ2 γίνεται να αντέξεις τον αγώνα. Ή νομίζει κανείς ότι μπορεί κάποιος να ακούσει Manu Chao, αν δεν είναι σε μια αυλή 2 στρεμμάτων, με πισίνα. Έτσι απλά είναι τα πράγματα!!! Αλλά εμείς δεν είμαστε επαναστάτες και δεν τα ξέρουμε αυτά!!!!

 

Και με αφορμή τον Mr. Podemos. Θυμηθήκαμε τον άλλο μεγάλο επαναστάτη, τον Φ. Κάστρο. Ο οποίος πέρα από τα απίστευτα πλούτη που είχε συγκεντρώσει  εις βάρος του κουβανέζικου λαού (ο οποίος δεν είχε να φάει). Κυκλοφορούσε με ένα άκρως διακριτικό τρόπο, φορώντας δύο Rolex!!!! Άλλοτε στο ίδιο χέρι και άλλοτε το ένα αριστερό και το άλλο στο δεξί χέρι, στην πιο σουρεαλιστική εικόνα που πιστεύουμε πως υπάρχει για έναν άνθρωπο – επαναστάτη της αριστεράς. 

 

Δεν ξέρουμε αν θα δούμε σύντομα τον Α. Τσίπρα να αγοράζει καμία βίλα στα βόρεια προάστια; Ήδη πάντως πολλά από τα στελέχη του Σύριζα έχουν ξεπεράσει με τον τρόπο ζωής τους αρκετά από τα πλούσια στελέχη των υπολοίπων κομμάτων.

 
 
 

Τουλάχιστον εκεί!!!!

Βέβαια τώρα να πούμε και το καρφί μας. Στην Ισπανία και στο εσωτερικό του Podemos η είδηση της αγοράς της βίλλας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, με ανοιχτό ακόμη και το σενάριο της αποπομπής του Πάμπλο Ιγλέσιας από την αρχηγία του κόμματος.  Δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί. Αλλά τουλάχιστον τέθηκε το θέμα.

 

Στην Ελλάδα όμως ξέρετε τι θα γίνονταν; Στη βίλλα θα μαζεύονταν όλα τα στελέχη του κόμματος ….. Και τι θα έλεγαν όλοι μαζί: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

 

Αλλά ξεχάσαμε στην Ελλάδα του 2018, ασχολούμαστε αν το ξύλο που έφαγε ο κ. Μπουτάρης από φερόμενους ακροδεξιούς έχει μεγαλύτερη αξία από το ξύλο που έχει φάει κάποιος άλλος από τους αριστεριστές. Αδυνατούμε στην Ελλάδα του 2018 να καταλάβουμε ότι όποιος πάει και πλακώνεται, σπάει, σκοτώνει (για να μην ξεχνάμε τη Marfin) είναι το ίδιο πράγμα.

 

Αλλά αυτό αδυνατούμε να το καταλάβουμε.

 

Για παράδειγμα για το επεισόδιο με τον Μπουτάρη όλος ο Σύριζα έχει βγει μπροστά (και καλά κάνει). Αλλά για τους νεκρούς της Marfin και χωρίς ντροπή, η κυβέρνηση στην πρόσφατη μαύρη επέτειο ξέχασε να βγάλει έστω και μια ανακοίνωση.

 

Και περιμένετε εσείς τώρα αυτή η χώρα να σωθεί;

 

ΥΓ: Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Mr. Podemos έχει δηλώσει πως δεν θέλει να έχει σχέση με το Σύριζα, μετά τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση …..

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....