Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 22/06/18

 

No bad

Θα ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για τις τελευταίες ανακοινώσεις για το χρέος (όπως τουλάχιστον αυτές διαφαίνονταν μέχρι την ώρα που γράψαμε το σχόλιο). Κατά την άποψη μας, κανείς δε μπορεί να πει πως αυτές οι αποφάσεις λύνουν οριστικά το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ωστόσο οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι αρκετά καλύτερες από ότι περιμέναμε.  Αρκετά άνω του μετρίου. Δε λύνεται το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, τα πράγματα πήγανε καλύτερα. Και κακά τα ψέματα, η ελληνική οικονομία χρειάζεται τέτοιες θετικές ειδήσεις για να αρχίσει να ανεβάζει στροφές.

 

ΥΓ: Με βάση τα όσα είχανε δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τη στιγμή που γράψαμε το σχόλιο μας.

 
 
 

Ας το κρατήσουμε αυτό

Πέραν όμως των ανακοινώσεων για το χρέος, αν κρατάμε κάτι αυτό είναι ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται μπαίνει φρένο στη διανομή των υπερπλεονασμάτων των επόμενων ετών, στην οποία ήδη ποντάρουν κυβερνητικά στελέχη (για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε). Είναι χαρακτηριστικό πως η Κομισιόν (σύμφωνα με την τελευταία έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την 4η αξιολόγηση) ξεκαθαρίζει ότι οι όποιες παροχές και φοροελαφρύνσεις πρέπει πρώτα να συμφωνηθούν μαζί της και αφετέρου εκτιμά ότι τα υπερπλεονάσματα θα είναι αρκετά μικρότερα από αυτά που προβλέπει η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση και πέραν της Κομισιόν, αποδείχθηκε ότι οι δανειστές θεωρούνε τη χώρα μας πλήρως αναξιόπιστη και δημιουργούν ένα πολύ στενό πλαίσια εποπτείας, χωρίς φυσικά αυτό να πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.

 
 
 

Μοσκοβισί

Σε σχέση με τα παραπάνω και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει και χθες, κρατάμε την τελευταία δήλωση του Π. Μοσκοβισί: «ότι πρέπει να βρεθεί ένας ειδικός μηχανισμός ελέγχου, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Και παραπέμποντας στο χθεσινό μας σχόλιο, θα αναρωτηθούμε για ακόμη μια φορά. Ποιός φταίει που η χώρα μας έχει ταυτιστεί με την αναξιοπιστία; Μα φυσικά εμείς.

 
 
 

Ευχαριστούμε κ. Μάρδα….

Αν υπάρχει κάτι εντυπωσιακό σε αυτήν την κυβέρνηση, είναι οι δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς τα στελέχη. Δηλώσεις που πολλές φορές είναι στη λογική του να κοροϊδεύουμε τον κόσμο μπροστά στα μάτια του. Τι φοβερό λοιπόν δήλωσε χθες το πρωί ο κ. Μάρδας. Μιλώντας σε τηλεοπτικό πάνελ και φανερά εκνευρισμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ψέμα ότι θα κόψουμε τις συντάξεις. Θα κόψουμε μέρος των συντάξεων» είπε ο κ. Μάρδας κάνοντας μας για ακόμη μια φορά να απορούμε τι άλλο θα ακούσουμε. Ευτυχώς λοιπόν που ο κ. Μάρδας το ξεκαθάρισε, γιατί εμείς φοβόμασταν ότι θα κοπούν τελείως οι συντάξεις. Ε πάλι καλά που θα μείνει και κάτι. Ειλικρινά ευχαριστούμε.

 
 
 

 

Μας ψεκάζουν

 

Τώρα για την υπόθεση του κ. Σώρρα τι να πούμε!!! Μας φαίνεται απίστευτο ότι μαζεύτηκε κόσμος (ήλθαν μέχρι και με πούλμαν) να υποστηρίξει τον κ. Σώρρα. Να υποστηρίξει έναν απατεώνα της κακής συμφοράς. Έναν άνθρωπο που κατά την άποψη μας αντιμετωπίσει ψυχιατρικά προβλήματα. Τελικά είχε δίκαιο ο κ. Καμμένος. Μας ψεκάζουν.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....