Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 23/01/18

 

Τι λένε σχεδόν οι πάντες & Τα δικά μας τα μυαλά

Με αφορμή το χθεσινό Eurogroup, αλλά και τις συναντήσεις που είχανε στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης με τον Μ. Ντράγκι, θα αναφερθούμε για ακόμη μια φορά το καυτό ζήτημα της προληπτικής γραμμής πίστωσης. Τι λοιπόν είπε χθες ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, αλλά και ο ίδιος Μ. Ντράγκι; Ακριβώς το ίδιο το οποίο είχαν πει προσφάτως μια σειρά αναλυτών ξένων τραπεζών και επενδυτικών οίκων, έγκυροι αρθρογράφοι του διεθνούς οικονομικού τύπου, αλλά και ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει μετά τη λήξη του προγράμματος μια προληπτική γραμμή πίστωσης, πέραν του cash buffer που προβλέπεται στην τρέχουσα συμφωνία.  

Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση, με περηφάνια μας είπε για ακόμη μια φορά ότι «εμείς θέλουμε δε θέλουμε γραμμή πίστωσης και ότι θέλουμε αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές». Τώρα γιατί η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει σε κάτι που σχεδόν όλοι επιμένουν πως είναι λάθος;

 
 
 

 

Είμαστε μάγκες

Θα συνεχίσουμε, προσπαθώντας στο δεύτερο σχόλιο να απαντήσουμε το γιατί. Γιατί εμείς σε αυτή τη χώρα είμαστε πολύ μάγκες! Οι άλλοι, οι ξένοι είναι τα κορόιδα και κάνουν λάθος.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε κάτι. Ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση διεθνούς ιδρύματος, στις αρχές του χρόνου, ο ελληνικός λαός δήλωσε πως είναι ο πιο δυστυχισμένος στον κόσμο, πιο δυστυχισμένος και από τους βορειοκορεάτες. Φαίνεται πώς μας έχει φάει η μαγκιά όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη χώρα.

Δεν γράφουμε τα παραπάνω απλώς για να γκρινιάξουμε. Θέλουμε για πολλοστή φορά να προειδοποιήσουμε ότι οι επιπόλαιες αποφάσεις των κυβερνόντων, θα μπορούσαν στο σύντομο σχετικό μέλλον (για παράδειγμα σε 2-3 χρόνια), να οδηγήσουν αυτή τη χώρα σε μια νέα κρίση.

 
 
 

 

 

Σημαντική συνάντηση

Και στην τελευταία ειδησεογραφία, ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου. Και αν και αυτή η λέξη είναι κλισέ όταν μιλάμε για την ελληνική κρίση, όπως και αν το δει κανείς, η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη, με φόντο ανάμεσα σε άλλα και τις επερχόμενες αποφάσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

 
 
 

 

Τεράστιο λάθος

Δε μπορούμε να μην κάνουμε και ένα σχόλιο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση κινδυνεύει να παγιδευτεί σε ένα ζήτημα το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό για τη χώρα μας, ένα ζήτημα το οποίο ουσιαστικά άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση. Αναμφίβολα ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ήταν πάνω από κάθε πρόβλεψη. Και αυτό γίνεται πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση. Και είναι ακόμη μεγαλύτερο το λάθος που κάνει κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας 400.000 κόσμου ακροδεξιούς και νοσταλγούς της χούντας. Και αν και σε εμάς προσωπικά υπήρξαν κάποια πράγματα που δε μας άρεσαν σε αυτό το συλλαλητήριο, είναι απαράδεκτο ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας, για ακόμη μια φορά, να προσπαθούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

 
 
 
 

Η... βαρουφοποίηση της οικονομίας

Τα παρακάτω έγραψε προχθές ο «Βηματοδότης» και συμφωνούμε απόλυτα ….  Καμπανάκι κινδύνου για ενδεχόμενη επιστροφή σε «παλιές συνήθειες» έκρουσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναλύοντας παράλληλα τις αιτίες της κρίσης. Δεν οφείλεται η κρίση, είπε, σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας. Εκείνο όμως που πρόσθεσε και έσπευσαν ορισμένοι αμέσως να τον κατηγορήσουν ήταν: «Το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό».

nnn

Μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών, ο κ. Χουλιαράκης τόνισε πως επειδή βγαίνουμε από το Μνημόνιο δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως «πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

nnn

Υπεραμυνόμενος των χειρισμών της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι τα προγράμματα διάσωσης ήταν απαραίτητα, αλλιώς η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν πιο βίαιη, η χρεοκοπία σίγουρη, η έξοδος από το ευρώ βέβαιη, οι αμοιβές θα κατέρρεαν και ο λαός θα είχε φτωχοποιηθεί.

nnn

Τι ήθελε να το πει αυτό; Αρχισαν να τον κατηγορούν για μνημονιακό, ότι  ενέκρινε και αποδέχθηκε τα μνημόνια. Σχόλια τα οποία ο ίδιος, όπως μαθαίνω, θεωρεί ανυπόστατα, πλην όμως δίνει απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες. «Αλλο η αρχιτεκτονική των προγραμμάτων και τα ελλείμματά τους και άλλο η αναγκαιότητά τους» λέει.

nnn

Και προσθέτει: Αυτοί που κατηγορούν με τόση ευκολία δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώνουν τη... βαρουφοποίηση του διαλόγου της οικονομικής πολιτικής.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....