Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 23/07/18

 

Ναι μεν αλλά

Θα ξεκινήσουμε με τη δήλωση την οποία έκανε την Παρασκευή η Ά. Μέρκελ, η οποία είπε πως εάν η Ελλάδα δεν έχει πλεονάσματα θα είναι αδύνατο να μειώσει το επίπεδο του χρέους. Και φυσικά σε αυτό έχει δίκαιο η Μέρκελ. Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι η Ελλάδα έχει να επιτύχει ένα εξαιρετικά υψηλό πλεόνασμα. Ένα εξαιρετικά υψηλό πλεόνασμα που η αλήθεια είναι ότι στεγνώνει την αγορά. Και έχει να επιτύχει ένα πολύ υψηλό πλεόνασμα, γιατί οι ευρωπαίοι δε θέλουν να πάρουν λίγο πιο γενναίες αποφάσεις για το χρέος. Γιατί κακά τα ψέματα …. Κανείς δε λέει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει πλεονάσματα. Ωστόσο είναι άλλο να χρειάζεται πλεονάσματα 3,5% …. Και άλλο πιο ρεαλιστικά πλεονάσματα της τάξης του 1,5% με 2%, παίρνοντας από τους ξένους μια πιο γενναία μείωση χρέους. Και η αλήθεια είναι ότι πέραν της ανοησίας που μας βαράει ως χώρα (που δε λέμε να αλλάξουμε με τίποτα τα κακώς κείμενα). Και οι ξένοι θα μπορούσαν πλέον να βοηθήσουνε περισσότερο και δεν το κάνουν.

 
 
 

 

Άλλο είναι το μεγάλο ερώτημα

Με ενδιαφέρον στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας διαβάσαμε και τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη σε γερμανική εφημερίδα. Και εμείς θα μείνουμε κυρίως στην αναφορά του για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον πρόεδρο της ΝΔ να λέει ότι «έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης ότι θα τη σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα έχει επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Αλλά η δική μου, η ΝΔ, θα ψηφίσει κατά». Υποστηρίζει δε ότι ο ίδιος θα είχε αναζητήσει μια διαφορετική λύση”.

Κατά την άποψη μας όμως το ερώτημα είναι άλλο. Δεν είναι τι θα κάνει η ΝΔ αν έχει ψηφιστεί η συμφωνία. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση είναι σίγουρο πως η ΝΔ θα σεβαστεί τη συμφωνία. Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι τι θα κάνει η ΝΔ αν δεν έχει ψηφιστεί η συμφωνία και κληθεί η επόμενη κυβέρνηση να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα». Πάντως κατά την άποψη μας και σε αυτήν την περίπτωση η ΝΔ θα σεβαστεί τη συμφωνία που υπάρχει, ψηφίζοντας την στην βουλή, κάτι το οποίο θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της επόμενης κυβέρνησης. Και το Σύριζα και τον Α. Τσίπρα να το γνωρίζουνε αυτό, δίνουμε μεγάλες πιθανότητες σκοπίμως να μην ψηφιστεί η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία» από αυτήν την κυβέρνηση και να πάει για την επόμενη με ότι αυτό σημαίνει.

 
 
 

Και καλά κάνει κ. Λαβρόφ

Με ενδιαφέρον ακούσαμε τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας και εξαιρετικά «πανούργο» (όπως τον χαρακτηρίζουν οι δυτικοί – ίσως περισσότερο και από τον ίδιο τον Β. Πούτιν) να δηλώνει πως «Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία». Και σε σχέση με τα όσα γράφουνε εδώ και αρκετό καιρό (πριν ξεσπάσει η τελευταία κρίση) ….. θα απαντούσαμε στον κ. Λαβρόφ πως και πολύ καλά κάνει η χώρα μας και ακολουθεί την πολιτική των ιστορικά φυσικών συμμάχων μας που είναι οι δυτικοί. Για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε πως δεν υπάρχει ιστορικά σχεδόν ούτε μια φορά που οι ρώσοι μας έχουνε βοηθήσει. Σε αντίθετη με αυτήν την ακατανόητη «λατρεία» των ελλήνων προς την Ρωσία ….. Μια Ρωσία η οποία συνεχώς μας σώζει και ποτέ δεν το κάνει!!!!

 
 
 

Γαλάζιες καραμπόλες στη Β’ Αθηνών

Τα παρακάτω έγραψαν «Τα Νέα» …. Σήμερα θα σας πάω στην πρώην αχανή έρημο της Β' Αθηνών και στο πώς διαμορφώνεται το τοπίο για τη γαλάζια παράταξη. Καταρχάς να σας πω ότι η πολιτική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναινέσει στο σπάσιμο της μεγάλης αυτής εκλογικής περιφέρειας δεν ήταν απλή και εύκολη. Λογικό. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ είχαν ερωτήματα στο πώς θα επιχειρηματολογούσαν στον κόσμο ενώ ένα άλλο κομμάτι αντιδρούσε γιατί είχε χρόνια διαμορφωμένο εδώ το εκλογικό του κοινό. Γνωστός παράγων έλεγε για παράδειγμα: «Εχω και το Περιστέρι, έχω και την Κηφισιά». Αυτά όμως αποτελούν παρελθόν. 

Βαριά πυροβολικά

Τώρα θα έχουμε τομείς στην Αθήνα. Και άρα η μάχη θα εξελίσσεται πλέον αλλιώς. Καταρχάς τα βαριά πυροβολικά θα πάνε στον βόρειο τομέα. Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος. Εδώ υπάρχει η πιθανότητα επίσης αν ο Γιώργος Πατούλης τελικά υποχωρήσει και δεν κατέβει για δήμαρχος στην Αθήνα να πάει και αυτός στον βόρειο τομέα, αφού εκκινεί με καλό μπλοκ υποστηρικτών στο Μαρούσι. Χλωμό όμως το κόβω το παραπάνω ενδεχόμενο, πιστεύω ότι ο Πατούλης θα επιμείνει για δήμαρχος Αθηναίων. Ερωτηματικό το τι θα κάνει και ο πρώην γραμματέας της ΔΑΠ Σάκης Ιωαννίδης, που θέλει βόρεια, έχει τη στήριξη Πατούλη, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει.

Συστήματα

Στον νότιο τώρα τομέα θα κατέβουν οι Νίκος Δένδιας, Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και Αννα Καραμανλή. Η τελευταία δέχεται ευγενείς πιέσεις να κατέβει στον δυτικό τομέα. Θα δείξει. Στα νότια θα έχουμε υποψήφιο τον Διονύση Χατζηδάκη, δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου σήμερα και με σχέσεις με όλα τα γαλάζια συστήματα, ενώ μαθαίνω πως δεν θα κατέβει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Πολύ καλά σε εσωτερικές μετρήσεις πάει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που επίσης θα δοκιμαστεί στον νότιο τομέα, ενώ βέβαιο θεωρείται πως θα κατέβει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ως παλαιός Γλυφαδιώτης.

Πάμε τώρα στα πονεμένα δυτικά. Εδώ δεν είναι τόσο αυτονόητο πως θέλουν οι γαλάζιοι να κατέβουν στα δυτικά. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης βέβαια αντλεί μεγάλη δύναμη από εδώ και τον στηρίζει μεγάλο κομμάτι από τις ευρύτερες περιοχές. Πέραν του αδάμαστου Γεράσιμου Γιακουμάτου στα δυτικά, θα δούμε και τον αθλητικογράφο Αντώνη Πανούτσο που ξέρει να μιλάει στο καφενείο, για να το πω απλά. 

Επιρροές

Στα της Α' Αθηνών υπήρχε μια σκέψη να πάει ένα ακόμη βαρύ πυροβολικό. Ο Μάκης Βορίδης. Κι αυτό αφού η Ντόρα πάει Χανιά.

Παρ' όλα αυτά το πιθανότερο είναι να παραμείνει στο Υπόλοιπο Αττικής αφού έχει πέραση στο εκεί δεξιό ακροατήριο πέραν όλων των άλλων. Στην ίδια περιφέρεια έχει τρέξει ήδη πολύ και η δραστήρια Νίκη Κεραμέως.

Ο καραμανλικός Γιώργος Βλάχος θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Α, παρεμπιπτόντως ήταν αντίθετος μαθαίνω στο σπάσιμο της Β' Αθηνών. Εδώ θα είναι και οι Βασίλης Οικονόμου και Γεωργία Μαρτίνου.

Να θυμίσω πως η Α' Αθηνών θα έχει μερικά ακόμη βαριά ονόματα όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας ενώ εδώ θα κατέβουν πάλι οι έμπειροι Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή.

Ο Θάνος Πλεύρης επίσης θα δώσει τη μάχη ενώ, παρότι ακούγεται το όνομα του ηθοποιού Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, εγώ το βρίσκω δύσκολο. Να πω επίσης ότι η ΝΔ βρίσκεται σε φάση εκλογική και ο καθένας έχει βγάλει τα όπλα του σαν οι κάλπες να είναι προ των πυλών. Θα επανέλθω.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....