Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 24/01/18

 

Θα υπάρξουν πιο θετικές ειδήσεις από ότι περιμένετε

Κρατώντας πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ μικρό καλάθι, θα ξεκινήσουμε με αυτά τα οποία έλεγε τη Δευτέρα και την Τρίτη (στα πλαίσια των συνεδριάσεων των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών) κορυφαίος ευρωπαίος ΥΠΟΙΚ. Ότι οι τελικές εξελίξεις – αποφάσεις των ευρωπαίων για το ελληνικό ζήτημα, θα είναι πιο θετικές από ότι πιστεύουν σχεδόν όλοι. Μάλιστα ο συγκεκριμένος υπουργός οικονομικών πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα έχουνε το πράσινο φως (σχεδόν) όλων των ευρωπαίων, ακόμη και της Γερμανίας.

Προσωπικά επαναλαμβάνουμε ότι κρατάμε πολύ μικρό καλάθι, ωστόσο μιλάμε για έναν από τους πιο γνωστούς ΥΠΟΙΚ και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αγνοήσει κάποιος τα λεγόμενα του. Μάλιστα το ίδιο πρόσωπο πριν από περίπου 6 μήνες, είχε μιλήσει για το κλείσιμο των αξιολογήσεων σε χρόνο ρεκόρ, κάτι το οποίο προσωπικά δεν περιμέναμε. Μακάρι λοιπόν όλα να εξελιχθούν καλά ….. Και προσωπικά σε μεγάλο βαθμό μας είναι αδιάφορο ποιός είναι κυβέρνηση.

 
 
 

Ενδιαφέρουσες αυτές οι αναφορές

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο υπουργός οικονομικών κ. Τσακαλώτος είπε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ειδικότερα, "Έχουμε δύο κινδύνους" είπε ο ΥΠΟΙΚ. "Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το '19. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα"…. 

Τώρα γιατί θυμίζουμε τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος. Όχι λόγω των αναφορών σε επιτήρηση. Αλλά γιατί όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, από τέτοια ζητήματα θα κριθεί αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές σχετικά σύντομα. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Αν ανάμεσα σε άλλα είναι να έλθουν νωρίτερα και στις αρχές του 2019 μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου (μαζί με τις μειώσεις στις συντάξεις), αυξάνονται οι πιθανότητες το Σεπτέμβριο του 2018 να έχουμε πρόωρες εκλογές. Και προσοχή σε κάτι. Το μεγάλο στοίχημα του Α. Τσίπρα δεν είναι να κερδίσει τις εκλογές (ασχέτως των όσων λένε στο Σύριζα), αλλά να χάσει με ένα ελεγχόμενο ποσοστό, μένοντας πολιτικά στη ζωή και διεκδικώντας για παράδειγμα σε 3 – 4 χρόνια και πάλι την πρωθυπουργία.    

 
 
 

Κάπως έτσι

Και για να γελάσουμε και λίγο. Νομίζουμε πως το παρακάτω σκίτσο του κ. Μητρόπουλου στα «Νέα» περιγράφει απόλυτα το πώς έχουνε τα πράγματα με το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδος από το τρέχον πρόγραμμα το καλοκαίρι.

 
 
 

 

Οταν η ΕΡΤ δικαιολογείται

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. προσπάθησα να λύσω μια απορία. Γιατί η ΕΡΤ (3) δεν το μετέδωσε τη στιγμή που γινόταν έξω από την πόρτα της. Απευθύνθηκα σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ και ιδού πώς δικαιολογείται: Πρώτον, το κάλυψε στα δελτία ειδήσεων με χρόνο περισσότερο από τα ιδιωτικά κανάλια (όχι όμως απευθείας). Δεύτερον, δεν ζήτησε κανένας να το μεταδώσει. Δηλαδή, λένε, περίμεναν τουλάχιστον από τη ΝΔ να το ζητήσει και εν συνεχεία να της χρέωναν τον τηλεοπτικό χρόνο, πλην όμως η ΝΔ δεν το ζήτησε. Τρίτον, δεν ήξεραν (λένε) ποιος το διοργάνωνε. Και, τέταρτον (και σημαντικότερο σε ένα ξέσπασμα αλήθειας που τους κατέβαλε), δεν ήξεραν ποια ήταν ακριβώς η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα. Ακόμα δεν ήθελαν, λένε, να μεταδώσουν σε απευθείας σύνδεση τα έκτροπα των χρυσαυγιτών. Υπήρχε όμως και ένας άλλος λόγος: ο... στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος κατά τους ιθύνοντες της ΕΡΤ στην ομιλία του είπε «διάφορα ευτράπελα» (έτσι τα χαρακτήρισαν), όπως το να καταλάβουμε τη Σμύρνη, ακόμα και την Κωνσταντινούπολη.

 

nnn

 

Και μια και ο λόγος για τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη (πρώην αρχηγό ΓΕΣ και υπηρεσιακό υπουργό Αμυνας στην κυβέρνηση Πικραμμένου), για τον οποίο, ορισμένες πληροφορίες επιμένουν ότι ετοιμάζει κόμμα δεξιότερα της ΝΔ, ο ίδιος με διαβεβαίωσε πως δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο: «Εδώ και 16 χρόνια λένε ότι θα κάνω κόμμα και διαψεύδονται επί 16 χρόνια». Ο στρατηγός όμως μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είπε ότι δεν είναι...«ρίψασπις» και ότι θα εξετάσει, εάν του ζητηθεί, το ζήτημα δημιουργίας νέου κόμματος. 

 
 
 

 

Αβραμόπουλος

 

Και όπως σχολίαζαν και στα «Παραπολιτικά» …. Σχόλια και συζητήσεις έχει προκαλέσει σε νεοδημοκρατικούς κύκλους το γεγονός ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η οποία το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έχει τοποθετηθεί στο φλέγον ζήτημα, κάτι το οποίο έχουν ήδη κάνει ο Κώστας Καραμανλής, μέσω διαρροών, και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους την ώρα που προσερχόταν στην εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο Μέγαρο Μουσικής για το μήνυμα του χθεσινού συλλαλητηρίου, απάντησε χαμογελαστός με νόημα:

 

«Όλα καλά, προς το παρόν όλα καλά»

 

Μία τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το εν λόγω ζήτημα θα είχε μεγάλη σημασία όχι μόνο γιατί κατέχει θεσμική θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και επειδή κατείχε σημαντικές θέσεις στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όπως προσθέτουν με νόημα: «μπορεί να είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του αλλά μία τοποθέτησή του θα ήταν χρήσιμη στον χειρισμό ενός εθνικού θέματος σαν αυτό».

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....