Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 24/04/18

 

Να είμαστε χαρούμενοι για αυτήν την επίδοση….

Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα περνάμε δύσκολα. Και θα συνεχίσουμε να περνάμε δύσκολα για αρκετά καιρό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλές αδικίες στα μέτρα που έχουνε υιοθετηθεί καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει μια μείωση της φορολογίας και γενικά αλλαγές στο σχεδιασμό του προγράμματος. Μείωση για παράδειγμα του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, με τους δανειστές να γίνονται λίγο πιο «χουβαρντάδες» με τα μέτρα για το χρέος. Ωστόσο είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι η χώρα πέτυχες πλεόνασμα 4% το 2017, μια εξαιρετικά καλή επίδοση, η οποία σε μεγάλο βαθμό δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της φετινής χρονιάς. Γιατί θα μπορούσαμε ως χώρα και δύσκολα να περνούσαμε και τους στόχους να μην πιάναμε (έχει συμβεί πάρα πολλές φορές).

 

Τουλάχιστον τώρα πιάνονται οι στόχοι και αυτό είναι η βάση για να δούμε σιγά – σιγά κάπως καλύτερες ημέρες. Σίγουρα κάποιοι βρίζουν τώρα. Αλλά αν από την αρχή του προγράμματος, παρά τα αρκετά μεγάλα λάθη στο σχεδιασμό, είχαμε αποφύγει τις ανοησίες με τα αντιμνημόνια κτλ, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

 
 
 

Όλο και πιο κοντά οι εκλογές το φθινόπωρο;

Σε σχέση τώρα και με αυτά τα οποία είχαμε γράψει και χθες, για την αύξηση των μυστικών δημοσκοπήσεων στο Σύριζα και αν λάβουμε υπόψη την αυξανόμενη γκρίνια που υπάρχει και στο εσωτερικό του Σύριζα, θα λέγαμε πως αυξάνονται αισθητά οι πιθανότητες, να κλείσει με το καλό το τρέχον πρόγραμμα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο να έχουμε πρόωρες εκλογές.

 

Στελέχη του Σύριζα λένε πως οι πιθανότητες είναι 50-50% και ότι όλα θα κριθούν από τις τελικές αποφάσεις των δανειστών. Ωστόσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως δύσκολα (χωρίς πάντως τίποτα να αποκλείεται) ο Σύριζα και ο Α. Τσίρπας θα πάρουν το βάρος τω μειώσεων των συντάξεων (πιθανόν και του αφορολόγητου) στις αρχές του 2019 και θα το φτάσουν σχεδόν μέχρι το τέλος και το 2019.  

 
 
 

 

ΝΔ

 

Βέβαια με αφορμή τα παραπάνω και τις μυστικές δημοσκοπήσεις που γίνονται θα λογαριασμό του Σύριζα. Θα λέγαμε πως υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει και τη ΝΔ. Ότι στις περισσότερες και πιο σοβαρές δημοσκοπήσεις, φαίνεται δύσκολο το κόμμα της ΝΔ να αυξήσει τα ποσοστά του. Και σχεδόν πάντα είναι κοντά σε ένα 30 με 31%, ένα γνώριμο ποσοστό θα τολμούσαμε να πούμε για τη ΝΔ.

 

Και κακά τα ψέματα. Πέραν των αποφάσεων των δανειστών, το πώς εξελίσσονται τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, θα κρίνουνε σε μεγάλο βαθμό και τις τελικές αποφάσεις του Α. Τσίπρα για το χρόνο των εκλογών.

 

Πάντως για να πούμε και το καρφί μας. Και αυτή η αδυναμία της ΝΔ να πάει πολύ υψηλότερα δικαιολογείται. Ούτε νέα πρόσωπα πρώτης γραμμής βλέπουμε (με τους ίδιους και ίδιους εδώ και χρόνια). Αλλά ούτε κάποιο εντυπωσιακό πρόγραμμα βλέπουμε να παρουσιάζεται. Και αυτά θα πρέπει να τα κοιτάξουν στη ΝΔ.

 
 
 

Μια απίστευτη χώρα

Και καταφέραμε και κάτι άλλο ως χώρα. Κάτι εντυπωσιακό. Κάτι που αποδεικνύει ότι παραμένουμε η γνωστή Ελλάδα. Και πόσο ευχόμαστε οι ξένοι να μην σταματήσουν ποτέ να μας εποπτεύουν, αφού χωρίς εποπτεία είμαστε ικανοί σε 1 χρόνο να είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση.

 

Όπως λοιπόν και αν το δει κανείς, είναι εντυπωσιακό πως τα κεντρικά της Unicef βάζουν λουκέτο στο ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης με κατηγορίες για κακοδιαχείριση, σπατάλη και σκάνδαλα. Ναι το καταφέραμε και αυτό!

 

Έχουμε απορία να δούμε πότε σε αυτή τη χώρα θα καταλάβουμε πως δε βρισκόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκοκρατία. Γιατί στην τουρκοκρατία οι έλληνες έκλεβαν το κράτος (δηλαδή τους τούρκους) και δικαιολογημένα το υπερηφανεύονταν (και αυτό πέρασε στο DNA μας). Η τουρκοκρατία όμως έχει τελειώσει!!! Και θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή η κατάσταση μας γυρίζει αργά ή γρήγορα μπούμερανγκ και όλοι μαζί βασανιζόμαστε.  

 
 
 

Κάπως έτσι είναι η αλήθεια

Ακόμη γελάμε με το παρακάτω σκίτσο, έχοντας την ίδια απορία. Με τη λογική ψηφίζουν κάποιοι άνθρωποι (πέραν αυτών που έχουν βολευτεί).

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....