Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 25/01/18

 

Αλλάζοντας τη χώρα

Αυτό που μας αρέσει είναι ότι καθημερινή διαβάζουμε και επιβεβαιώνεται πως με αυτήν την κυβέρνηση η χώρα αλλάζει και εκσυγχρονίζεται. Χαιρετίζουμε λοιπόν τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Καθημερινή και τα οποία δείχνουν πως από το το 2015 μέχρι το 2017 οι φορείς του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 65%.

Οι φορείς του στενού και ευρύτερου Δημοσίου αυξήθηκαν από 227 το 2015 σε 374 το 2017 ενώ τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου από 1.068 σε 1.211.

Η διόγκωση αυτή συνέβαλε και στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι  από 686.824 το 2015 έφτασαν σε 712.716 το 2017.

Ο ακριβής τους αριθμός δεν είναι πλήρως αποτυπωμένος, καθώς μόνο 16 από  1730 φορείς έχουν μέχρι σήμερα υποβάλει στοιχεία για τη δομή τους με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται το φαινόμενο των «αόρατων μισθοδοτούμενων» όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή.

Και κάτι μας λέει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και άλλο, στο δρόμο προς τις εκλογές (όταν και αν συμβούν αυτές, είτε το φθινόπωρο είτε το 2019).

Και όπως φαίνεται, υλοποιείται η επαναλαμβανόμενη δέσμευση του πρωθυπουργού για την Ελλάδα που αλλάζει, αλλά δυστυχώς προς τα πίσω θα λέγαμε (και με λίγη δόση υπερβολής).

 
 
 

 

Στις θετικές ειδήσεις τώρα

 

Και ας πάμε στις θετικές ειδήσεις τώρα. Προσωπικά θετική δήλωση θεωρούμε αυτή που έγινε από τον ισπανό ΥΠΟΙΚ. Ειδικότερα: «Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος  σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες. «Έχει ξεκινήσει η τεχνική ανάλυση για τα διάφορα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση του βάρους του χρέους στην ελληνική οικονομία.

 

Και κυρίως το πιο θετικό ήταν η αναφορά του πώς ένα από τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη, στα οποία τα επιτόκια ακόμη και το κεφάλαιο συνδέονται με την εξέλιξη του ΑΕΠ.

 

Αν και με τη δυσκίνητη Ευρώπη πάντα κάποιος πρέπει να κρατάει πολύ μικρό – καλάθι, είναι αλήθεια ότι αυξάνονται οι ενδείξεις πως τα πράγματα κατά το προσεχές διάστημα μπορεί να εξελιχθούν καλά για τη χώρα μας, με τους ευρωπαίους επιτέλους να παίρνουν κάποιες γενναίες αποφάσεις.

 

Πολύ καλό για να είναι αληθινό θα μας πει κάποιος και δικαιολογημένα. Ωστόσο κρατάμε μια μικρή ελπίδα ότι μπορεί να έχουμε θετικές ειδήσεις, ίσως πολύ πιο θετικές από αυτές που φυσιολογικά περιμένουμε.

 
 
 

 

Σταματάει αυτή η ρητορική

 

Και πάμε τώρα σε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ότι ανεπίσημα και σιγά – σιγά, δίνεται η εντολή από το εσωτερικό του Σύριζα να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η ρητορική της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Κύκλοι του Σύριζα θα το αρνηθούν αυτό. Ωστόσο νομίζουμε πως οι τελευταίες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του Σύριζα, με αναφορές σε διαρκή αυστηρή εποπτεία, είναι χαρακτηριστικές του κλίματος. Θυμίζουμε ότι τέτοιες δηλώσεις  έκανε μέχρι και ο κ. Σκουρλέτης.

 
 
 

Ευτυχώς επαναλαμβάνουμε 

Αυξημένη εποπτεία λοιπόν. Ευτυχώς θα γράψουμε με ανακούφιση. Όχι γιατί είμαστε “γερμανοτσολιάδες”. Αλλά γιατί αν έχουνε αυξηθεί τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι φορείς του δημοσίου (παραπέμπουμε στο πρώτο σχόλιο), φανταστείτε τι θα γίνονταν στην Ελλάδα χωρίς εποπτεία. Απλά σε λίγο καιρό θα είχαμε ανάγκη από νέα μνημόνια (κάτι το οποίο εμείς θα συνεχίσουμε να φοβόμαστε – ότι δηλαδή με την πρώτη ευκαιρία θα τα κάνουμε και πάλι μαντάρα).

 
 
 

Ερχεται η τέταρτη αξιολόγηση

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» .. Δεν έκλεισε (και τυπικά) ακόμα η τρίτη αξιολόγηση, αφού υπάρχουν ορισμένες υποσημειώσεις για να δοθεί η δόση και άρχισε η ετοιμασία για την κυβέρνηση Τσίπρα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. Η οποία θα είναι όπως προαγγέλλει η κυβέρνηση «διορθωτικού χαρακτήρα», πλην όμως όχι και τόσο ανώδυνη. Κυρίως για τους νησιώτες, αφού έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να καταργηθούν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση του μέτρου των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω (τα νησιά δηλαδή που δέχθηκαν τους περισσότερους πρόσφυγες).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....