Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 25/04/18

 

Άλλη μια τραγική στιγμή της κυβέρνησης

Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ωστόσο αρχίζουμε να νιώθουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη τραγική στιγμή της κυβέρνησης, αναφορικά με το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών. Μια ιστορία για την οποία τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο κ. Κουβέλης, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει κάτι τόσο σημαντικό, χωρίς να υπάρχει τίποτα επίσημο (χαρακτηριστικές οι πρώτες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών της Γαλλίας).

 

Και όπως και να το δει κανείς, το να έχει γίνει πρόσφατα ανασχηματισμός, να έχει μόλις μπει στην κυβέρνηση και ο κ. Κουβέλης να πέφτει σε τέτοιες γκάφες, είναι μεγάλο πρόβλημα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα, όταν κανείς αναλογίζεται ότι όλα αυτά γίνονται σε αυτή τη δύσκολη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις χρονική στιγμή.

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει ο ελληνικός λαός, ο οποίος όμως είναι αυτός που επέλεξε δύο φορές τον Σύριζα και τον Α. Τσίπρα να κυβερνήσει.

 
 
 

Σε κάποιους η ένταση στο Αιγαίο έφερε χαμόγελα …. Και πολλά χαμόγελα ….

Και να πούμε σε αυτό το σημείο και το καρφί μας. Ότι σε κάποιους (στο εσωτερικό της χώρας, φυσικά κα εκτός) αυτή η τελευταία ένταση στο Αιγαίο έχει φέρει πολλά χαμόγελα. Και έχει φέρει πολλά χαμόγελα (εμείς μένουμε σε αυτούς εντός Ελλάδος), γιατί οδηγεί στην επίσπευση της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού. Και ξέρετε πόσα κέρδη και πόσα χαμόγελα φέρνει ένα τέτοιο γεγονός; Πολλά! Και ξέρετε τι θέλουμε να δούμε; Ποιούς δικηγόρους είχαν στο παρελθόν (ίσως και στο παρόν), κάποια από τα στελέχη – επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε αυτά τα εξοπλιστικά. Λέτε να είναι πολιτικοί, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης;

 
 
 

Τουρκικές εκλογές

Και αν αναφερθούμε λίγο στις τουρκικές εκλογές, με τον Ερντογάν να αγχώνεται, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Θα μείνουμε λοιπόν στην τελευταία δημοσκόπηση (εκτιμήσεις της εταιρείας Gezici) που δημοσίευσε η εθνικιστική/κεμαλική εφημερίδα Sözcü , με τίτλο «Erdoğan: 45,6%, Akşener 41,8%». Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις είναι οι εξής:

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας;

Οικονομία

48,6%

PKK

38,8%

Ανεργία

36,7%

FETÖ

24,7%

Εκπαίδευση

20%

Σύροι

17,7%

Παρανομία

12,1%

 

Ποιον θα ψηφίσετε στις προεδρικές εκλογές;

Tayyip Erdoğan

43,5%

Meral Akşener

18,6%

Ahmet Türk

11,1%

Kemal Kılıçdaroğlu

9,7%

İlker Başbuğ

9,5%

Abdullah Gül

5,3%

Temel Karamollaoğlu

1,5%

 

Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί αναμέτρηση μεταξύ Erdoğan και Αkşener στο δεύτερο γύρο, ο Erdoğan λαμβάνει το 45,6% των ψήφων ενώ η Αkşener το 41,8%. Παράλληλα το ποσοστό των αναποφάσιστων υπολογίζεται στο αρκετά μεγάλο στο 12,6%.

Και ποιά είναι τα 3 βασικά συμπεράσματα.

 

Πρώτον ότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται στα όρια μιας οικονομικής κρίσης (αν δε βρίσκεται ήδη η χώρα) και αυτό ο κόσμος έχει αρχίσει να το νιώθει. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.

 

Δεύτερον και αν και στον πρώτο γύρω ο Ερντογάν θα κάνει περίπατο. Στο δεύτερο γύρω τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, σε σχέση τουλάχιστο με αυτά που έχει συνηθίσει ο «Σουλτάνος».  Και θεωρητικά τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί.

 
 
 

Ερντογάν

Κακά τα ψέματα όμως. Ξέρετε ποιός είναι ο πραγματικός εφιάλτης του Ερντογάν; Να χάσει κάποια στιγμή τις εκλογές. Και όχι μόνο από αλαζονεία. Αλλά γιατί ξέρει ότι μόλις χάσει τις εκλογές, σχεδόν αμέσως θα ανοίξει ο δρόμος για τα κάγκελα της φυλακής. Τόσο για αυτόν, όσο και για πολλά από τα μέλη της οικογένειας του. Και αυτό ο Ερντογάν το γνωρίζει πολύ καλά.

 
 
 

Εύστοχο

Για να γελάσουμε και λίγο και επανερχόμενοι στην εσωτερική επικαιρότητα. Διαβάσαμε κάτι αρκετά εύστοχο στο Athens Voice. “Πάντως, πιο απίθανο ήταν που έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης παρά που έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου η Μπέτυ”.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....