Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 25/05/18

 

Οι γάλλοι πάντως είναι αισιόδοξοι

Όπως αναμένονταν θα λέγαμε πως εξελίχθηκε το Eurogroup της Πέμπτης, χωρίς φυσικά ξεκάθαρες αποφάσεις για το χρέος και τους ευρωπαίους να τονίζουν την ανάγκη η Ελλάδα να κλείσει τα προαπαιτούμενα και φυσικά να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αφού όπως τόνισαν σχεδόν όλοι υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει. Πέραν όμως των αναμενόμενων, θα λέγαμε πως με φόντο τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και παρά τις διαφωνίες που συνεχίζουν να υπάρχουν για το ζήτημα του χρέους, υπήρχε κάτι θετικό. Οι δηλώσεις τις οποίες έκανε η γαλλική αποστολή σε δημοσιογράφους. Και δεν αναφερόμαστε στις επίσημες ανακοινώσεις. Αλλά στις off the record δηλώσεις γάλλων αξιωματούχων πως οι διαπραγματεύσεις για το χρέος εξελίσσονται σχετικά καλά. Μάλιστα όπως τόνιζαν, τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει όλες οι πλευρές να έρχονται πιο κοντά. Σύμφωνα πάντα με γάλλους αξιωματούχους είναι εξαιρετικά πιθανό μέχρι τα τέλη Ιουνίου (ίσως μια μικρή καθυστέρηση κάποιων εβδομάδων) να υπάρχει συμφωνία και να επιλυθούν οι διαφωνίες που συνεχίζουν να υπάρχουν.

 

Τέλος και όσο νόημα έχουν οι επίσημες δηλώσεις ….  «Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στο Eurogroup. Ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσδιορίσουν έναν μηχανισμό για το ελληνικό χρέος, ο οποίος θα είναι «ξεκάθαρος» και «ισχυρός» απέναντι στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, σε μία ισχυρή διευθέτηση του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

 

Επαναλαμβάνουμε πάντως πως αυτό που μετράει δεν είναι οι επίσημες δηλώσεις, αλλά το παρασκήνιο.

 
 
 

 

Και όλα δείχνουν πως το ΔΝΤ θα μείνει τελικά

 

Και συνεχίζοντας με τις διαπραγματεύσεις των ευρωπαίων με το ΔΝΤ, σε σχέση με τα όσα γράψαμε τις τελευταίες δύο ημέρες και αν και προσωπικά πιστεύαμε πως το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, όλα δείχνουν πως και μετά από μεγάλες πιέσεις το ταμείο θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Σεντένο και αυτή τη φορά πιστεύουμε πως αυτές οι δηλώσεις έχουν νόημα. Ειδικότερα,  

«Υπάρχουν πολύ καλά νέα από την Ελλάδα» δήλωσε ο Μάριο Σεντένο αναφερόμενος στην επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (SLA) για την τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα.

 

«Αυτό σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες και η χώρα θα κάνει άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του προγράμματος», ανέφερε.

 

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σχεδόν εκεί» σε ότι αφορά τη συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει «σημαντική».

 

«Είναι σημαντικό να υπάρχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και όλες οι πλευρές εργάζονται για μία συμφωνία που θα εκπληρώνει τον βασικό στόχο: την επιτυχή ολοκλήρωση του τέταρτου προγράμματος με ολοκληρωμένες όλες τις μεταρρυθμίσεις και με σχέδιο η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

 
 
 

Αγωγή στο Folli Follie;  

Και σε μια άλλη είδηση τώρα, μια αποκλειστικότητα της στήλης μας έτσι για να βάλουμε και το γυαλιά στις άλλες στήλες του GFF. Σας πληροφορούμε λοιπόν πως ομάδα 8 επενδυτών περιμένει τις τελικές ανακοινώσεις για τη Folli – Follie. Και περιμένει τις τελικές ανακοινώσεις, αφού σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η εισηγμένη είχε πλασματικά οικονομικά στοιχεία, οι επενδυτές ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον της διοίκησης της εταιρείας. Και σας πληροφορούμε πως τα 2 από τα 8 πρόσωπα στα οποία αναφερόμαστε μόνο τυχαία δεν είναι.

 
 
 

Ζούμε μεγάλες στιγμές 

 

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγο ανάγκη να γελάσουμε. Η κορυφαία λοιπόν είδηση του μήνα είναι η ακόλουθη: Ότι ο τεράστιος Παναγιώτης Ψωμιάδης αναμένεται να εμφανιστεί ως «guest star» στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο πανηγύρι της Πελόπης, στις 12 Ιουνίου, πλαισιώνοντας τη Γωγώ Τσαμπά και τον Γιώργο Γιασεμή!

 

Τι έχουμε ζήσει σε αυτή τη χώρα; Βασικά τι συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτή η χώρα; Αυτός ο άνθρωπος επί χρόνια ήταν δήμαρχος και νομάρχης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας!!!

 

 
 
 

Ιταλία

Εδώ θα μας πείτε η Ιταλία έβαλε για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο με πλαστά πτυχία. Εμείς στον Ψωμιάδη κολλήσαμε. Αλλά έτσι είναι. Βάζεις στην καρέκλα του πρωθυπουργό ένα πρόσωπο που το κρατάς. Και άντε αυτό να τολμήσει να κουνηθεί. Αυτό για όσους πιστεύουν πως η νέα ιταλική κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε ρήξη με την Ευρώπη.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....