Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 25/09/18

 

 

Συντάξεις

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, θα λέγαμε πως επιβεβαιώνεται πλέον από όλες τις πλευρές, πως το πιθανότερο είναι πως στο Eurogroup στο τέλος του χρόνου θα ληφθεί η απόφαση για το καυτό ζήτημα των συντάξεων (με την απόφαση αυτή συνδέεται και ο χρόνος των εκλογών). Ουσιαστικά το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει τα όσα έλεγε χθες ανώτατος αξιωματούχος, πως στο Eurogroup του Δεκεμβρίου και στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης του προσχεδίου του εθνικού προϋπολογισμού θα ληφθεί η απόφαση για την περικοπή ή μη των συντάξεων. Όπως ανέφερε και το συγκεκριμένο στέλεχος, ενημερώνοντας τον Τύπο στις Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, είπε πως «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο» και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα».

«Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Πάντως κλείνοντας, εμείς θα επαναλάβουμε πως η βασική άποψη του ΔΝΤ παραμένει πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό. Και αυτός είναι ο λόγος που οι περικοπές στις συντάξεις πρέπει να εφαρμοστούν, όπως ισχυρίζεται το ταμείο. Και πολύ φοβούμαστε πως αυτή η άποψη του ΔΝΤ θα βαρύνει ιδιαιτέρως την τελική απόφαση των ευρωπαίων.  

 
 
 

Κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη χώρα

Παρακολουθούσαμε την ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου, σε μια περίοδο που η οικονομία και η κοινωνία, έστω σε ένα βαθμό (σημαντικό κατά την άποψη μας), έχει ηρεμήσει. Σε ένα απλό ΣΚ του Σεπτεμβρίου έχουμε λοιπόν και λέμε.

Συλλήψεις δημοσιογράφων μετά από μήνυση ενός υπουργού. Ένα ολόκληρο debate και μια απίστευτη φαγωμάρα για τον νεαρό που πήγε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια και έγινε ότι έγινε. Έναν βουλευτή τον οποίον ξυλοκόπησαν κάποιοι. Και όλα αυτά την ώρα  που επίσημο πόρισμα υπουργείου παραδέχονταν με κυνικό τρόπο πως δε μπορούμε ως χώρα να κάνουμε τίποτε στα πανεπιστήμια της χώρας μας!!!  

Είχαμε όμως και άλλα ….

Είχαμε εφοριακούς που πήγαν την Κυριακή το βράδυ να κάνουν την δουλειά τους και τους έδειραν!!!! Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι είχαμε και τη διεξαγωγή του πρώτου ποδοσφαιρικού ντέρμπι της χρονιάς, με ξένο διαιτητή λόγω των ανησυχιών για επεισόδια και ένα στημένο αγώνα σε περίπτωση που ο διαιτητής ήταν έλληνας!!!  

Πιστεύει κανείς ότι τα παραπάνω είναι η φυσιολογική ειδησεογραφία ενός «ΣΚ» ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης; Προσωπικά δεν το πιστεύουμε. Και ειλικρινά δε μπορούμε να καταλάβουμε τι στο καλό μας συμβαίνει σε αυτή τη χώρα και υπάρχει αυτή η φαγωμάρα. Μια απίστευτη, διαρκής φαγωμάρα που στοιχειώνει αυτή τη χώρα. Και ίσως το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά μας φαίνονται πλέον φυσιολογικά. Αλλά δυστυχώς δεν είναι!!!!

 
 
 

Κανείς δεν έχει καταλάβει τους κινδύνους

Από την διεθνή επικαιρότητα, μια αρκετά ενδιαφέρουσα είδηση ήταν ότι για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διασφαλίζει τη δεύτερη θέση μετά τους Συντηρητικούς της Μέρκελ και προηγείται των Σοσιαλδημοκρατών. Έτσι για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διασφαλίζει τη δεύτερη θέση μετά τους Συντηρητικούς της Μέρκελ και προηγείται των Σοσιαλδημοκρατών. 

Θα προειδοποιήσουμε λοιπόν τους ευρωπαίους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Όχι γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε μια πολιτική κρίση στη Γερμανία. Αλλά γιατί σε μερικούς μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές, οι οποίες παραδοσιακά είναι εκλογές διαμαρτυρίας. Και πολύ φοβούμαστε ότι εν μέσω ευρωπαϊκής δυσφορίας για τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε. – ευρωζώνης και με το λαϊκισμό να χτυπάει κόκκινο, τα εκλογικά αποτέλεσμα σε αρκετές χώρες θα μπορούσανε να προκαλέσουν πραγματικό «σοκ».

Και τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Γιατί με την υπάρχουν κατάσταση στην Ε.Ε. Με μεγάλη ευκολία, το ένα μπορεί να φέρει το άλλο. Και όλα αυτά σε μια Ευρώπη η οποία έτσι και αλλιώς είναι στην εντατική (ασχέτως της οποίας βελτίωσης υπάρχει κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο στα δημοσιονομικά των χωρών).

 
 
 

Οι δήμαρχοι που θέλουν να γίνουν βουλευτές

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Σας έχω νέα για τις νέες υποψηφιότητες της ΝΔ στην Αττική. Προτού σας δώσω ονόματα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στις προσεχείς εκλογές δήμαρχοι θέλουν να γίνουν βουλευτές και βουλευτές να γίνουν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες. Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Κ. Κυρανάκης, Μ. Σταυριανουδάκης(πρώην δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού), Διον. Χατζηδάκης (νυν δήμαρχος Φαλήρου), ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος, ο Ν. Κωστόπουλος (υιός πρώην βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ), ο Β. Ξυπολυτάς (αντιδήμαρχος Κηφισιάς), ο Μ. Γραφάκος (πρώην δήμαρχος Πεντέλης), ο Δ. Μαραβέλιας (πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου). Ο πρώην βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων, ενώ ο Κώστας Κουκοδήμος εγκαταλείπει τη Βουλή για να γίνει και αυτός δήμαρχος.

 
 
 

:)

Κλείνοντας και για να γελάσουμε και λίγο ….. Το παρακάτω το βρήκαμε εξαιρετικά διασκεδαστικό, αναφορικά με τη γνωστή συζήτηση για τους συνταξιούχους και τις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα – Τσακαλώτου για τους συνταξιούχους. Τώρα για να είμαστε ειλικρινείς, δεν δήλωσαν ότι πρέπει να πεθάνουν οι συνταξιούχου. Ωστόσο σίγουρα η όλη ιστορία έχει το χιούμορ της (μαύρο χιούμορ για την ακρίβεια).

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....