Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 25/10/18

 

 

Ψηφοφορία για το «Μακεδονικό»

Θα ξεκινήσουμε με το καυτό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με κάποιους μάλιστα να επιμένουνε πως το όλο ζήτημα μπορεί να έλθει στη βουλή αρκετά νωρίτερα (αρχές του 2019), από ότι τουλάχιστον περιμένουμε εμείς (περίπου Μάρτιο). Και μπορεί να έλθει νωρίτερα στη βουλή αφού βάζοντας τα όλα κάτω κανείς, διαπιστώνει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Α. Τσίπρας και ο Σύριζα έχουνε βρει τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να περάσει το ζήτημα από τη βουλή, με τους ΑΝ.ΕΛ θεωρητικά να αποχωρούν από την κυβέρνηση (αν και πιστεύουμε πως είναι αρκετά πιθανό να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης).

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Ο Σύριζα έχει 145 βουλευτές, άρα υπάρχουν 145 ναι στην ψηφοφορία. Και πάμε τώρα τους υπόλοιπους βουλευτές. Υπέρ της ονομασίας αναμένεται να ψηφίσουν (σχεδόν το έχουνε πει), η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ. Και κάπως έτσι ο αριθμός φθάνει στους 148 βουλευτές.

Και πάμε τώρα στο Ποτάμι, το οποίο όπως είχε φανεί είναι και αυτό που θα κρίνει την ψηφοφορία.

Η επίσημη γραμμή του κόμματος και του Σταύρου Θεοδωράκη είναι υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας, με μικρές σχετικά διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος. Και σύμφωνα με τα όσα έχουνε δηλώσει μέχρι στιγμής, το ναι στην ψηφοφορία θα πουν ο Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Δημήτρης Θεοχαρόπουλος και Χάρης Θεοχάρης. 

Έχουμε λοιπόν και λέμε. 148 + 6 από το Ποτάμι, ο αριθμός φτάνει στους 154!!!! Επομένως και ένας ή δύο από τους παραπάνω βουλευτές να μην ψηφίσουνε (αν και αυτό δε φαίνεται. Πάλι βγαίνουν τα κουκιά για να περάσει από την ελληνική βουλή η ονομασία της «Βόρειας Μακεδονίας».

Τώρα, επειδή κάποιοι συνεχίζουνε να αμφιβάλλουν ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις τελευταίες του συνεντεύξεις, υπογράμμισε πως η στήριξη της Συμφωνίας δεν σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στηρίζει την πατρίδα» είχε πει προσφάτως σε συνέντευξη του, προσθέτοντας δε, πως «δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν στηρίζουμε δηλαδή από τη θέση της συμπολίτευσης. Το αν θα συμφωνήσουμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα ή που αφορά ένα θέμα της περιφέρειας ή ένα εθνικό θέμα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίζουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το κάνουμε». 

 
 
 

Μεταπηδώντας στο Σύριζα;

Και έχουμε και μια απορία. Τι θα κάνει ο κ. Καμμένος με τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ που θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, όπως για παράδειγμα η κα Κουντουρά. Και η απορία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Τι θα κάνει ο κ. Καμμένος και τι θα πει για το Σύριζα και τον  Α. Τσίπρα, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες πως η κα Κουντουρά, αλλά και πιθανόν άλλα 2-3 προβεβλημένα πρόσωπα των ΑΝ.ΕΛ μεταπηδήσουν στον Σύριζα; Λέτε ξαφνικά να δούμε τον κ. Καμμένο να επιτίθεται, με τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας και στον Α. Τσίπρα; Βέβαια τώρα θα μας πείτε, δεν αποκλείεται στο τέλος να μεταπηδήσει στο Σύριζα ο ίδιος ο κ. Καμμένος, αφού όπως όλα δείχνουν οι ΑΝ.ΕΛ οδεύουν στη διάλυση και σχεδόν αποκλείεται αν μπουν στην επόμενη βουλή. Έτσι και αλλιώς και εδώ και μήνες υπάρχουν οι πληροφορίες πως ο κ. Καμμένος θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Συριζα!!!!

 
 
 

Παπαντωνίου

Και πάμε τώρα στον κ. Παπαντωνίου και την προφυλάκιση του, όπως και της συζύγου του.

Αρχικά να θυμίσουμε πως από τη στήλη αυτή εδώ και καιρό είχαμε πει πως πολύ δύσκολα ο κ. Παπαντωνίου θα αποφύγει την προφυλάκιση. Και αυτό γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν είναι εξαιρετικά σοβαρά. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα δείχνουν πως οι δικαστικές περιπέτειες του κ. Παπαντωνίου δεν τελειώνουν εδώ, με πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα υπόθεση Τσοχατζόπουλου, με μια φυλάκιση η οποία θα μπορούσε να κρατήσει και αρκετό καιρό, λόγω των στοιχείων που υπάρχουν. Και μπορεί ο κ. Παπαντωνίου να μιλάει για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την προφυλάκιση του, ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν είναι στοιχεία.  

 
 
 

Μάλιστα!!!

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να υπερασπιστούμε το Σύριζα και θα καταλάβετε γιατί το λέμε αυτό. Συνεχώς τις τελευταίες ώρες ακούμε πως ο κ. Παπαντωνίου μπήκε στη φυλακή για λόγους εντυπώσεων, με τους πάντες να θυμίζουνε και τις τελευταίες δηλώσεις του απίστευτου κ. Πολάκη.  Ο ίδιος ο κ. Παπαντωνίου μίλησε για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την προφυλάκιση του, χωρίς πάντως να λέει τίποτα για τα στοιχεία (όπως τουλάχιστον τα παρουσιάζει η δικογραφία).  

Προσωπικά όμως βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Σε μια προοδευμένη χώρα, που δυστυχώς δεν είμαστε. Η πολιτική ηγεσία δε θα έπρεπε ποτέ να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για τον κ. Παπαντωνίου, όπως υπήρχαν και για τον κ. Τσοχατζόπουλο, η άποψη μας είναι ξεκάθαρη.

Προτιμάμε να βλέπουμε παρεμβάσεις για να μπούνε κάποιοι φυλακή (επαναλαμβάνουμε όταν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία). Παρά να υπάρχουν παρεμβάσεις για να κουκουλωθούν τα στοιχεία και να μην μπουν κάποιοι φυλακή (ότι δηλαδή συμβαίνει στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες).

Και κλείνοντας και για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση, επαναλαμβάνουμε πως όλα τα παραπάνω ισχύουν, αυστηρά για όταν υπάρχουν καθαρά στοιχεία. Και όχι για παιχνίδια εντυπώσεων χωρίς στοιχεία, πόσο μάλλον με ψεύτικα στοιχεία, αφού σε αυτή τη χώρα τα έχουμε δει όλα!!!

 
 
 

Αρκετά σχόλια

Αν και προσωπικά δε βλέπουμε κάτι περίεργο σε αυτές (είναι πράγματα που τα έχει ξαναπεί), είναι αλήθεια πως οι τελευταίες δηλώσεις της κα Μποκογιάννη σχολιάστηκαν αρκετά στους κόλπους της ΝΔ και όχι μόνο.

«Τα κόμματα έχουν πολλές φορές τις δικές τους δυναμικές και για να μπορέσουν να κρατηθούν και ενωμένα και να κρατηθούν και με μία ενότητα λόγου, παίρνουνε αποφάσεις οι οποίες είναι δύσκολες».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ των άλλων, η τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση του μέλους της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ κ. Σταύρου Γεωργάκη, κατά την προχθεσινή παρουσία της στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου για τους λόγους που η ΝΔ διέγραψε τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Συγκεκριμένα η κυρία Μπακογιάννη είπε τα εξής: «Τα κόμματα έχουν πολλές φορές τις δικές τους δυναμικές και για να μπορέσουν να κρατηθούν και ενωμένα και να κρατηθούν και με μία ενότητα λόγου, παίρνουνε αποφάσεις οι οποίες είναι δύσκολες. Εάν τώρα εμένα με καλείτε να δικαιολογήσω διαγραφή, βρήκατε λάθος άνθρωπο να ρωτήσετε. Διότι εγώ φανατικά είμαι εναντίον των διαγραφών, καθότι έχω διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία. Όπως ξέρετε με έχει διαγράψει ο Αντώνης Σαμαράς μετά βαΐων και κλάδων. ‘Αρα δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να μιλήσω. Εν πάση περιπτώσει δε χρειάζεται να είναι κανένας μέλος του κόμματος για να ασπάζεται τις λογικές και τα πιστεύω αυτής της παράταξης. Και ξέρετε πάντοτε όλα αυτά τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους και κλείνουνε και ξανά ΄μαστε μαζί».

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....