Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 26/01/18

 

Τι πιστεύουμε

Θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και με φόντο τη συνάντηση Τσίπρα Ζάεφ, θα σας πούμε τι προσωπικά πιστεύουμε. Προσωπικά λοιπόν πιστεύουμε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την ονομασία. Έχει συμφωνηθεί το τελικό όνομα και πλέον όλη η προσοχή έχει πέσει στο πως οι δύο πλευρές θα περάσουν το ζήτημα στο εσωτερικό των δύο χωρών τους. Ειδικά στην περίπτωση των Σκοπίων, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, λόγω ουσιαστικά της συνταγματικής αναθεώρησης που πρέπει να γίνει (τα 2/3), κάτι το οποίο φαίνεται δύσκολο. Βέβαια μετά και το τελευταίο συλλαλητήριο και τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Α. Τσίπρας. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που πιστεύουμε πως οι πιθανότητες είναι περίπου 50-50% να βρεθεί λύση και ας υπάρχει κατ΄ αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών για την ονομασία.   

 
 
 

 

Δύσκολο πολύ το 3,5%

Και στα της οικονομίας τώρα και με φόντο τις τελευταίες ανακοινώσεις το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, εμείς θα επαναλάβουμε κάτι το οποίο είχαμε γράψει προσφάτως (με την κατ΄ αρχήν ανακοίνωση του αποτελέσματος). Ότι είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί ο φετινός στόχος του 3,5%. Και αυτό φαίνεται και από την κούραση που υπάρχει κατά τους τελευταίους μήνες του 2017. Δε λέμε ότι ο στόχος του 3,5% είναι ακατόρθωτος. Αλλά ότι με την κούραση που υπάρχει στα έσοδα και ειδικά αν υπάρξουν κάποια, έστω, μικρά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, δύσκολα θα επιτευχθεί το 3,5%. Και εκεί αρχίζουν, τα δύσκολα, με ανάγκη να έλθουν κάποια μέτρα νωρίτερα, για να μην μιλήσουμε για την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα.

 
 
 


Τσίπρας – Λαγκάρντ  

Και είμαστε σίγουροι (αυτό λένε και οι πληροφορίες), πως κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κ. Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ έθεσε το ζήτημα της ανάγκης τα μέτρα του 2019 να έλθουν νωρίτερα και το 2019 (αφορολόγητο – συντάξεις κτλ). Ναι μεν συζητήθηκε το ζήτημα του χρέους, αλλά είμαστε σίγουροι πως η Λαγκάρντ πετώντας το μπαλάκι στους ευρωπαίους, ξεκαθάρισε στην ελληνική πλευρά, πως χωρίς την υιοθέτηση των μέτρων νωρίτερα, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

 
 
 

Υπάρχει και κάτι καλό  

Βέβαια συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως υπάρχουν και αρκετά θετικές ειδήσεις. Και όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους πιο κορυφαίους οικονομολόγους οι οποίοι έχουν μαζευτεί στο Davos λένε περίπου το ίδιο πράγμα με αυτό το οποίο λέμε και εμεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Ότι η κατάσταση στην Ε.Ε. – ευρωζώνη παρουσιάζει βελτίωση μετά από πάρα πολλά χρόνια. Και αν το 2017 ήταν αρκετά καλό. Το 2018 θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο, με ριζικές αλλαγές σε ολόκληρη τη δομή της Ε.Ε. - ευρωζώνης. Και πάνω από όλα, με μια χαλάρωση της ακραίας λιτότητας. Όχι θαύματα. Απλώς μια χαλάρωση, η οποία όμως είναι αρκετή.

 
 
 

20.500 ευρώ για ενοίκιο πρεσβευτικής κατοικίας 

Τα παρακάτω έγραψε χθες ο «Βηματοδότης» …. Έχω στα χέρια μου ένα έγγραφο με την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά(αριθμός εγγράφου Φ.085.1/0813), το οποίο το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα και εντυπωσιάστηκα λόγω της δαπάνης που εγκρίνει. Αφού παραθέτει ένα σωρό νόμους και διατάγματα (για να δικαιολογήσει προφανώς τη νομιμότητα του εγγράφου), στο τέλος υπάρχει φαρδιά πλατιά η έγκριση ενός ποσού της τάξεως των 122.684,000 ευρώ! Και ξέρετε γιατί το υπουργείο ξοδεύει τόσα ευρώ; Για να πληρώσει το εξαμηνιαίο μίσθωμα της πρεσβευτικής κατοικίας στη Σιγκαπούρη. Δηλαδή 20.447,33 ευρώ τον μήνα μόνο για ενοίκιο της οικίας του πρεσβευτή μας στη Σιγκαπούρη. Θα πρέπει να σας σημειώσω ότι η πρεσβεία μας στη Σιγκαπούρη άνοιξε τελευταίως και τότε ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ελληνικής πρεσβείας στη χώρα αυτήν. Είπε συγκεκριμένα (ανάμεσα σε άλλα) ότι στη Σιγκαπούρη υπάρχουν «παστωμένα» μαύρα χρήματα Ελλήνων και η ελληνική πρεσβεία θα συμβάλει στην ανεύρεσή τους, δίνοντας έτσι ένα χτύπημα στη φοροδιαφυγή.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....