Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 26/03/18

Το πιστεύουμε..

Σε ένα από τα τελευταία του ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος του Ε.Τ. Νίκος Μπέλλος έγραψε: “Για πρώτη φορά από την εισαγωγή του νέου νομίσματος, την 1η Ιανουαρίου 2002, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με επικεφαλής το δίδυμο Μέρκελ-Μακρόν, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στην ευρωζώνη, που ξεφεύγουν από τη μέχρι τώρα κυρίαρχη λογική Σόιμπλε περί δημοσιονομικής πειθαρχίας και επιχειρούν να προσεγγίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών”.

Και προσωπικά και όσο αισιόδοξο αν ακούγεται αυτό για την ομολογουμένως δυσκίνητη Ευρώπη (και σε μια περίοδο που όλα φαίνονται μαύρα), πιστεύουμε πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν αρκετές θετικές αλλαγές στη λογική της Ε.Ε –ευρωζώνης.

Από την πρώτη στιγμή το έχουμε γράψει, πως το τέλος του Σόιμπλε θα φέρει στην Ευρώπη, το τέλος της εμμονικής, άρρωστης λιτότητας, χωρίς φυσικά να μιλάμε για θαύματα.  

Δε λέμε ότι είναι καλή η δημοσιονομική αναρχία. Αλλά αν αυτή είναι το ένα άκρο. Το άλλο άκρο είναι η ακραία λιτότητα.  Και μπορεί να ακουστεί υπερβολικό. Στην δημοσιονομική αναρχία οι πολίτες των χωρών ζούνε και κάποια χρόνια καλά (έστω την πληρώνουν κατά τα επόμενα χρόνια). Στην ακραία λιτότητα, οι ζωές των πολιτών βρίσκονται σε μια μιζέρια διαρκείας.  

 
 
 

Τουλάχιστον το 50% ….

Ο κ. Τσακαλώτος, για τον οποίο προσωπικά και παρά κάποια λάθη, ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουμε να έχουμε θετική άποψη, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε πολιτική εκδήλωση στη Λάρισα που διοργάνωσε η τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είπε με χαρακτηριστικό τρόπο: «Το πελατειακό κράτος εχθρός της ανάπτυξης» …… Τώρα φταίμε εμείς να γκρινιάξουμε και να πούμε πως σε αυτή τη χώρα μας αρέσει να κοροϊδευόμαστε. Δηλαδή ο Σύριζα προωθεί το μη πελατειακό κράτος; Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, πως περίπου το 50% (πιθανόν και περισσότερο) των παρευρισκόμενων στην ομιλία (θυμίζουμε πως ήταν στην τοπική οργάνωση), έχει εμπλακεί σε κάποια μορφή ρουσφετιού από την κυβέρνηση Σύριζα. Κατά τα άλλα ο ΥΠΟΙΚ απευθυνόμενος σε αυτός μιλάμε για ένα μη – πελατειακό κράτος, όταν για παράδειγμα σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι ο κ. Καρανίκας και σε νοσοκομείο διορίζεται ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ.

 
 
 

Είναι να σε αγχώνει λίγο

Από τα Ψαρά έστειλε μήνυμα χθες 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός στην Τουρκία. Και η αλήθεια είναι ότι όταν βλέπουμε τέτοιες ομιλίες πρωθυπουργών από «ακριτικά» νησιά η ανησυχία μας μεγαλώνει. Να θυμίσουμε ότι από το Καστελόριζο ανακοίνωσε πριν από μερικά χρόνια ο Γ. Παπανδρέου την είσοδο μας στο μνημόνιο. Και τώρα από τα Ψαρά ο τωρινός πρωθυπουργός Α. Τσίπρας απευθύνει μήνυμα στην Τουρκία. Και όπως γράφουμε, αυτό μας αγχώνει λίγο.  

 
 
 

Βρείτε ποιός το έγραψε: «..Μια έκκληση και προτροπή προς την «Ελίτ» της Ελλάδας»

Και σε αυτό το σημείο θα θέσουμε ένα quiz. Την Παρασκευή το βράδυ δημοσιεύτηκε στο ΑΜΠΕ ένα άρθρο με τίτλο: «..Μια έκκληση και προτροπή προς την «Ελίτ» της Ελλάδας».

Το quiz είναι ποιός έγραψε αυτό το άρθρο; Και για να μην σας κουράζουμε, σας ενημερώνουμε ότι είναι ο κ. Κώστας Λαλιώτης.

Και θα θέσουμε και ένα δεύτερο ερώτημα. Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να σωθεί, όταν το 2018, μετά από περίπου 8 χρόνια ιστορικής κρίσης, ασχολείται ακόμη με τα όσα γράφει ο κ. Λαλιώτης. Η άποψη μας καμία. Όπως λέει και ο λαός, «δε σωζόμαστε με τίποτα».

 
 
 
 

Κόκκινα κομματικά δάνεια

Και επειδή στη χώρα βασιλεύει πάντα η τρέλα. Ας αναφερθούμε κλείνοντας και σε κάτι αρκετά ενδιαφέρον. Τελικά, πάντα συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα στη Βουλή. Ενίοτε πολύ ενδιαφέροντα – για να μην πω τίποτα χειρότερο, που δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου. Χθες, λοιπόν, κατατέθηκε μια τροπολογία από το υπουργείο Εσωτερικών βάσει της οποίας τα κόμματα προστατεύονται από τις τράπεζες για τα δάνεια που έχουν λάβει. Ειδικότερα, η κρατική επιχορήγηση μέχρι και στο 50% που λαμβάνουν τα κόμματα είναι ακατάσχετη από απαιτήσεις τραπεζών, ακόμη και αν τα δάνεια που έχουν συνάψει δεν εξυπηρετούνται. Και όπως σχολίασαν και τα Νέα … Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το Μαξίμου δεν είναι που ετοιμάζεται να ανοίξει πόλεμο με σημαία τα δάνεια των κομμάτων;

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....