Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 26/09/18

 

Αισιόδοξοι στην κυβέρνηση …. Αλλά

Ξεκινώντας φυσικά με τις συντάξεις και παρά τα όσα λένε ευρωπαίοι αξιωματούχοι πως τα πάντα θα κριθούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, στην κυβέρνηση συνεχίζουνε να εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξοι ότι τελικά οι περικοπές θα αποφευχθούν. Και αυτό γιατί όπως λένε θα υπάρχει ξεκάθαρη υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο φετινός στόχος για πρωτογενές  πλεόνασμα 3,5% θα επιτευχθεί, με προβλέψεις ότι θα υπάρχει μια υπέρβαση του στόχου κατά περίπου 900εκ ευρώ, φθάνοντας περίπου στο 4%. Και στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι πως τα στοιχεία θα δείξουν πως το 2019 υπάρχει ικανότητα το πλεόνασμα να ξεπεράσει με άνεση το στόχο του 3,96% και να φθάσει στο 4,2% με 4,5%, επιτρέποντας την αναστολή των μέτρων μείωσης των συντάξεων. Και σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη, αυτό θα φανεί και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο προσχέδιο θα περιλαμβάνονται τα ήδη ψηφισμένα μέτρα, όπως η αναπροσαρμογή των συντάξεων το 2019.

Προσωπικά πάντως, με το στόχο για το πλεόνασμα του χρόνου να είναι 4%. Το ΔΝΤ και κατ΄επέκταση τη Γερμανία να επιμένουν πως οι μειώσεις των συντάξεων δεν είναι μόνο δημοσιονομικό αλλά κυρίως διαρθρωτικό μέτρο. Αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε (αφού πρέπει να μπει τέλος σε αυτό το χορό των μειώσεων), νιώθουμε πως το καλύτερο που μπορεί να πετύχει η κυβέρνηση είναι μια αναβολή του μέτρου των μειώσεων για μερικούς μήνες. Να γίνουν οι εκλογές και το μπαλάκι των μειώσεων να πάει στην επόμενη κυβέρνηση.

 
 
 

Άλλη μια επιτυχία

Και  σε αυτό το σημείο να συγχαρούμε τη χώρα μας για ακόμη μια επιτυχία. Η Ελλάδα λοιπόν η Ελλάδα καταλαμβάνει την 108η θέση ανάμεσα σε 162 χώρες στη εφετινή κατάταξη για την οικονομική ελευθερία παγκοσμίως που ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Fraser του Καναδά. Μπράβο μας….. Πώς γίνεται σχεδόν σε όλα τα αρνητικά να είμαστε τόσο ψηλά σε θέσεις δε μπορούμε να το καταλάβουμε; Είναι ομολογουμένως πάντως μια μεγάλη επιτυχία.

 
 
 

BREXIT

Από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις ήταν οι προειδοποιήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για τα όσα θα μπορούσανε να συμβούν στην περίπτωση ενός «σκληρού» BREXIT. Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές για καθηλωμένα αεροπλάνα στο έδαφος, νταλίκες ακινητοποιημένες στα σύνορα και γενικά ένα σκηνικό πλήρους καταστροφής.  

Και με αφορμή τα παραπάνω, εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχίζουμε να επιμένουμε. Πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες κάτι να γίνει στο τέλος η Βρετανία να οδηγηθεί σε νέο δημοψήφισμα και ακύρωση του BREXIT! Και αυτό είναι και το πιο σωστό, αφού οι βρετανοί είναι ένας ακόμη λαός που πληρώνουν τον λαϊκισμό που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια. Και μάλιστα όλα αυτά την ώρα που οι αρχικοί - βασικοί εμπνευστές του BREXIT είναι επί της ουσίας εξαφανισμένοι.

 
 
 

Συµφωνία Τσίπρα µε Μακρόν;

Αν και κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις για αυτά τα οποία έγραψε το Secret, ομολογουμένως παρουσιάζουν ενδιαφέρον…..

«Σε ανύποπτο χρόνο έχουμε γράψει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανοίξει μυστικό δίαυλο επικοινωνίας με τον Γάλλο πρόεδρο, Ε. Μακρόν, προκειμένου να ενισχύσει τη φιλόδοξη προσπάθεια του τελευταίου να συγκροτήσει την επομένη των ευρωεκλογών νέα πολιτική ομάδα στο Στρασβούργο, που θα λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στο Λαϊκό Κόμμα και θα υπερκεράσει σε δυναμική το ούτως ή άλλως αποδεκατισμένο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας συμμετέχει σε αυτό ως παρατηρητής, ενώ ο ίδιος ηγείται ενός κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τυπικά ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Θα το έχει δίπορτο μέχρι τις ευρωεκλογές, δηλαδή και με τους Σοσιαλιστές και με τους αριστερούς, και στο τέλος θα κινηθεί στη γραμμή Μακρόν για τη συγκρότηση νέας πολιτικής ομάδας με την ονομασία «Εμπρός». Κοντολογίς, θα τους «χρησιμοποιήσει» ευκαιριακά για να έχει το άλλοθι «κεντροαριστεροσύνης» σε εθνικό επίπεδο».  

 
 
 

Οι τρεις εξεταστικές της ΝΔ

Όπως έγραψε ο «Βηματοδότης» ….  μαθαίνω ότι η ΝΔ συγκεντρώνει στοιχεία για τη διαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες με σκοπό να ζητήσει, εάν κριθεί, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Οχι όμως τώρα, όταν γίνει κυβέρνηση. Ηδη ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε on camera: «Η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες για τους πρόσφυγες θα έρθει στο φως» είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική και ότι τα σύνορα θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασία θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Για την ιστορία, αναφέρω ότι αυτή θα είναι η τρίτη εξεταστική επιτροπή που προτίθεται να συστήσει ο κ. Μητσοτάκης όταν και όποτε γίνει κυβέρνηση. Η πρώτη έχει να κάνει με την περίοδο  του Γιάνη Βαρουφάκη, η δεύτερη με τα βλήματα που επρόκειτο να πουλήσουν στη Σαουδική Αραβία και η τρίτη (εάν απαιτηθεί) με τα κονδύλια ύψους 1,6 δισ. ευρώ των προσφύγων.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....