Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 27/02/18

 

Μίνι ανασχηματισμός

Και με φόντο το τέλος της κα Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουμε ένα μίνι ανασχηματισμό.

Και πάντα σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι αλλαγές θα αφορούν τον κ. Μουζάλα και τον κ. Κουρουπλή, καθώς και την τοποθέτηση υπουργού στην ορφανή καρέκλα από την πρόσφατη απομάκρυνση του κ. Ζουράρη από το υπουργείο παιδείας.  

Τώρα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αλλαγή μπορεί να υπάρξει και σε άλλα δύο πρόσωπα, με αρκετούς να φωτογραφίζουν τον σύζυγο της κα Αντωνοπούλου, τον κ.  Παπαδημητρίου, αν και προσωπικά δεν πιστεύουμε πως θα υπάρξει μια τέτοια αντικατάσταση, με τον Α. Τσίπρα να μένει μόνο στα πρόσωπα που  αναφέραμε στην αρχή.  

Και δικαιωθεί σε αντίστοιχα παλαιότερα σχόλια, θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι κακώς ο κόσμος περιμένει γενναίες αποφάσεις από τον πρωθυπουργό. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ο κ. Τσίπρας σε τέτοια ζητήματα αλλαγής προσώπων είναι αρκετά αργός, αποφεύγοντας ριζοσπαστικές κινήσεις.

 
 
 

Αντωνοπούλου

Και στα παραπολιτικά τώρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες ότι την όλη ιστορία της κα Αντωνοπούλου την έβγαλαν στα ΜΜΕ όχι στελέχη της αντιπολίτευσης (πράγμα που όλοι πιστεύουμε για ευνόητους λόγους), αλλά βγήκε από μέσα από τους μηχανισμούς του Σύριζα. Προσωπικά, φυσικά και δε γνωρίζουμε τίποτα και φυσικά κρατάμε τεράστιες επιφυλάξεις για αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο θα μεταφέρουμε αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κα Αντωνοπούλου, για μια σειρά λόγων, είχε μπει στο μάτι αρκετών στο Σύριζα. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, μουρμούρες στους κομματικούς μηχανισμούς υπάρχουν και για τον σύζυγο της κα Αντωνοπούλου τον κ. Παπαδημητρίου, αν και επαναλαμβάνουμε ότι πάντα αυτές οι πληροφορίες θέλουν μεγάλη προσοχή.  

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η κα Αντωνοπούλου υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Και δε φθάνει μόνο το ηθικό ζήτημα (θεωρητικά είχε το δικαίωμα) να παίρνει 1.000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο. Έφθασε στο σημείο να πει ψέματα στην ανακοίνωση της, λέγοντας ότι είχε σταματήσει να παίρνει το επίδομα, αν και αυτό αποδείχθηκε ψέμα. Και αυτό το δεύτερο μπορεί να ήταν ακόμη χειρότερο.

 
 
 

Βρυξέλες

Και τώρα θα αναφερθούμε σε κάποιες πολύ δυσάρεστες εκτιμήσεις που υπάρχουν στις Βρυξέλλες για τη χώρα μας σε σχέση με την Τουρκία. Δεν κρύβουμε λοιπόν ότι μας τρομάζει η εκτίμηση αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες (και το εννοούμε όταν λέμε σοβαροί), πως το σκηνικό έντασης μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας – Κύπρου δε θα σταματήσει εδώ και θα έχουμε και νέα επεισόδια κατά τους επόμενους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι όταν ερωτούνται, για πρώτη φορά λένε πως υπάρχουν πάνω από 30% πιθανότητες να συμβεί κατά τους επόμενους μήνες κάποιο πολύ θερμό επεισόδιο στο τρίγωνο Ελλάδας – Τουρκίας - Κύπρος.

Και όλα δείχνουν ότι τα ενεργειακά ζητήματα τα οποία έχουν φέρει αρκετά κοντά Τουρκία - Ρωσία (σε καμία περίπτωση οι ρώσοι δε θέλουνε να σκεφτούν ότι μέσω αγωγών θα μπουν ενεργειακά στο περιθώριο της Ευρώπης κατά τις επόμενες δεκαετίες), είναι ικανά να περιπλέξουν πάρα πολύ την κατάσταση στο Αιγαίο και την Κύπρο, μέχρι και να έχουμε σειρά θερμών επεισοδίων.   

Και όπως λέει ο λαός. Μόνο αυτός μας έλειπε τώρα!

 
 
 

 

Έχει δίκαιο

Τώρα όσον αφορά τον κ. Στουρνάρα, απλά για ακόμη μια φορά χθες είπε το σωστό. Είπε ότι: “Το προληπτικό πρόγραμμα στήριξης δεν πρέπει να δραματοποιείται”.

Και εμείς έτσι απλά θα πούμε για ακόμη μια φορά. Ας σταματήσουμε σε αυτή τη χώρα να κοροϊδευόμαστε. Ο μόνος λόγος που η κυβέρνηση θέλει να μην υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης και γενικά να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη εποπτεία είναι για να κάνουμε ως «Ελλαδιστάν» τα ίδια …. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη το πρόγραμμα και αρκετοί υπουργοί του Σύριζα έχουν αρχίσει τις γνωστές υποσχέσεις. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη την Ελλάδα. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση οι ξένοι δε θα μας αφήσουν χωρίς αυστηρή εποπτεία. Και όποιος πραγματικά αγαπάει αυτή τη χώρα, είναι αρκετά χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη.

 
 
 

Οι Αμερικανοί έρχονται για τα F-16

Τα παρακάτω έγραψε η στήλη Μικροπολιτικά των Νέων … «Θέλω να γνωρίζετε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα «κληρώνει» για την αναβάθμιση των περιλάλητων εκείνων ογδόντα πέντε F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Οπως έμαθα από καλά πληροφορημένη πηγή μου - και γνώστη των εξοπλιστικών - φθάνουν στην Αθήνα εννέα εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής είναι ο ταξίαρχος Ντίτερ Μπάρεϊς, διευθυντής Σχεδιασμού, Προγραμμάτων και Αναλύσεων της Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Μαζί τους έρχονται και στελέχη της Λόκχιντ Μάρτιν, ώστε να βρεθεί μια λύση και να προχωρήσει η συμφωνία. Να σας θυμίσω εδώ ότι το βασικό πρόβλημα είναι η πρώτη δόση που πρέπει να δοθεί από την Ελλάδα μέσα στο 2018 και αγγίζει τα 400 με 450 εκατ. Ευρώ». 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....